Julian La Erosius

Le v sebi lahko odkriješ idealnega partnerja

12. december 2016    2519 ogledov

Vzgojeni, naučeni smo bili, skozi družino, aspekte, izobraževalni sistem, knjige, da za vsakogar obstaja njegova 'boljša' polovica, s katero si lahko zgradi stabilno, ljubezni polno življenje in da ravno odnos z njo ali njim prinaša posamezniku izpopolnjenost, blaženost, veselje. Nato v igro stopijo še otroci, celotno sorodstvo velikokrat, poroka in že imamo simpatično mrežo karmičnih energij, ki se le pletejo, pletejo, dokler se običajno hudičevo ne zapletejo. Zavestni, dušni pogled in vsekakor moj je popolnoma drugačen od zgornje sheme. Obstaja neskončno več!

Le odvisno je, kaj izbiraš zase. Svobodo ali staro nadaljevanje iger, ki so polne limitiranosti. Seveda ni nič narobe z vsako odločitvijo, a vendarle, nekaj je svobodno in iskreno, drugo je omejeno v svoji iluziji.

Vsekakor je treba razumeti, da izvorna rana, skozi katero se sedaj kaže nujnost iskanja 'drugega' za lastno izpopolnitev, izhaja še iz časa pred nastankom Zemljse, globoko v vesolje sega vse skupaj. Omenjena zgodba je zapisana v enem izmed preteklih prispevkov in ste lepo vabljeni, da si preberete, če si želite globokega razumevanja.

Posameznik skoraj vedno išče 'srečo in smisel' zunaj sebe

Popolnoma jasno je, da skozi osamljenost, nevarnost, vzorce vzgoje in neverjetno intenzivnih in živahnih zemeljskih energij posameznik skoraj vedno išče 'srečo in smisel' zunaj sebe. Ne obsojamo tega, le predstavljamo, kako stvari delujejo. In kaj se običajno dogaja? V zvezah, odnosih, v službi, karieri, sorodstvih? Eni in isti ciklusi in vzorci se ponavljajo. Repeticija je lastnost karmičnih niti, in dokler sami nismo v celoti pripravljeni prekiniti starih iger, se bodo nadaljevale, saj tako izbiramo z velikokrat nezavedne ravni. A vseeno izbiramo. In energije ti služijo dobesedno.

V odnosih se ponavljajo eni in isti vzorci

Kot sem dejal, vzorci se ponovijo, zveze razpolovijo, obljube so kmalu prazne in sanje iz preteklosti sedaj že blazne. Ja, veliko zgodb odnosov je takih ali pa se iskreno ujamejo v običajnost vsakdana, ki je razsvetljenemu bitju tako neprivlačna in tuja, da če se malce pošalim, si raje pošljem metek v glavo, kot da živim življenje povprečnega zemljana. Ujetega v svoje vzorci, strahove, misli. Deseturni delovnik, 1-krat tedenska rekreacija, družinska kosila, partner, s katerim se razume ravno za silo (veliko vzponov in padcev), skrb za otroke, izražanje jeze čez politiko in sistem ter malce oaze sreče ob kozarcu piva vsake toliko. Itd.

Kakorkoli, jaz osebno raje odidem s planeta, kot nadaljujem tako. Ampak energije kolektivne zavesti (del njih je zgoraj opisovano stanje) so zelo močne in delujejo na vsako bitje na Zemlji z izredno gravitacijo. Le popolna predanost sebi in odločnost, da se boš ljubil v vsakem primeru in imel obilico sočutja zase, ne glede na vse, ti omogoči izstop iz omenjene karmične slike in sheme. Le tako lahko odkriješ, kdo si v svoji esenci, kdo sploh si!

Celoten nastanek današnjega prispevka ima seveda korenine – le kje? – v sebi. Seveda, kje drugje pa. Iz lastne izkušnje, skozi katero sem dojel svoje graciozno bitje še v neopisljivo širšem smislu. Bila je boleča izkušnja, za aspekt in človeški del, a bila je nepredstavljivo osvobajajoča z vidika zavesti, duše, božanske prisotnosti JAZ SEM.

Stare igre so zabavne, stare igre so mikavne, a stare igre so na določeni točki le to, kar so, STARE. In sam se odločil zaključiti z njimi že pred kar nekaj časa, normalno pa si vzameš obilje časa, da vse spustiš in dovoliš, saj izstopaš iz razumskega in vstopaš v zavestno delovanje. Vsekakor je vožnja na trenutke 'odklopljena', to se mi zdi še najbolj primeren izraz, in sčasoma ko dojameš, da z umom ne boš razrešil nič (kvečjemu povečal 'probleme'), se slej ko prej z nasmehom začneš obračati na situacije, aspekte, odnose, ljudi, ki so del ali so bili del tvoje kreacije. Saj enostavno VEŠ, da vse, kar se dogaja, služi v najlepšem smislu, in kar si izbral, da odide, naj odide, in kar se'mora' vrniti v preobraženi obliki, se bo vrnilo. Ob svojem času, v idealnem trenutku, lahko zelo kmalu. Odvisno od tebe in preostale situacije.

Zato se lahko ne ustavljaš predolgo pri spuščanju zadev in aspektov, za katere čutiš, da ne rezonirajo s teboj, ampak jih z dihom, s sočutnim ljubečim globokim vdihom, le spustiš od sebe. Seveda, včasih vzame dneve, morda tedne, za nekatere mesece, spet za druge leta. A vse je odvisno od tebe in zavedanja. Lahko je v splošnem lahko, zagotovo bo na trenutke zabolelo, saj se integrirajo stare rane navezanosti, emocij, varnosti, bolezni, odnosov, smrti itd. Ja, to je neizbežno dejstvo. Zato razsvetljenje vsekakor ni za 'slabiče in podobne tiče', saj te živega požre, raztrga, če nisi sposoben slediti ljubezni do sebe, odločnosti v smislu vračanja k svoji esenci. Stare igre ljubijo dvom, neodločnost in ustrezanje vsemu drugemu, le sebi ne.

Absolutna resnica, naj si vsak ogleda ta potek in proces na svoj način, a zagotovo verjamem, da boste prišli do podobnih ugotovitev pri sebi. Modrost je lastnost vsakega posameznika, a vendar so določene jedrne energije, izkušnje skupne vsem z visokim, razsvetljenim zavedanjem.

Cona udobja je največji zapor, kar smo si ga kadarkoli zgradili

Te bo to sedaj ustavilo? Le zakaj? Morda, morda ne. Seveda nima veze, omejena človeška izkušnja je vsekakor mikavna in je na prvi pogled videti varnejša, a cona udobja je največji zapor, kar smo si ga kadarkoli zgradili. Pod pretvezo, da uspešno življenje pomeni sledenje določenim idealom (v službi, odnosih, ustvarjanju), ki naj bi prineslo uspeh in bogastvo na različnih področjih, so zgrajene vse igre moči, ki so najmočnejša droga planeta Zemlja. Le toliko za informacijo sem se dotaknil te tematike v drugem poglavju.

Moja izkušnja torej – tale aktualna, ki mi je prinesla idejo in inspiracijo za nastanek dotičnega prispevka. Z absolutnim zavedanjem, da sem izbral razsvetljenje, popolno spojitev s samim seboj sedaj, je seveda v meni vedenje, da bo to prineslo na dan povsem vse 'sranje', ki sem ga kadarkoli skreiral in se sedaj želi uravnovesti. Realizacija razsvetljenja ni mogoča brez integracije vseh aspektov (veselih, ranjenih, sivih itd.). In izbral sem, da se v celoti zaljubim sam vase in si s tem skreiram najlepše možno življenje, ki se posledično kaže tudi v okolici.

Esenca nas samih, duša, ne potrebuje nobene energije iz okolja

Ko sem govoril o tem, da iščemo srečo, veselje in zadovoljstvo skozi drugega, sem to mislil z vso odločnostjo. Esenca nas samih, duša, kakorkoli hočemo imenovati, ne potrebuje nobene, prav nobene energije iz okolja in potrditve tega, da si veličasten, magičen ter božanski, od drugih. Vse to drži. Ne išče nasmeha skozi drugega, ne sili nikogar in sebe v nič, saj ve, da je vse popolno, kot je, in se ne trudi biti sprejeta in ljubljena. Saj je že – v celoti!

Aspekti, ki smo jih skreirali iz dušne esence, so tisti, ki to potrebujejo (včasih na zelo subtilnih nivojih, kot sem to videl pri sebi zadnje dni), aspekti, ki so bili zapuščeni, zaničevani, zasmehovani, izigrani, nalagani in tako naprej, lahko bi spisal neverjetno dolg seznam. A seveda je jasno, kaj želim prikazati. Ti deli nas, ki v resnici niso mi, poudarjam, so tisti, ki potrebujejo pozornost, potrditev, varnost, ljubezen iz okolice (ki je po večini le čustvena potrditev in odvisnost, zelo kratkotrajna zadovoljitev). Velikokrat se istovetimo z njimi, saj je iluzija nadvse prepričljiva (in nihče mi ne more reči, da ko si zavrnjen oz. zapuščen, ne občutiš 'jebene' bolečine v prsih, ko je vsak dih napor in bi najraje odletel s sveta). A kakorkoli, še vedno je iluzija in da se onkraj!

Vsi opisovani trenutki 'soočenja' s svojimi bolečimi, subtilnimi deli so na voljo kot kraljevsko darilo, da se lahko v celoti sprejmemo in vstopimo v brezpogojno ljubezen s samim seboj. Potem so partnerji, obilje, odnosi s prijatelji, kariera oz. ustvarjalnost avtomatska posledica razsvetljenega in uravnovešenega stanja, saj ti aspekti, ki so te v resnici želeli le braniti, saj si jim sam nekoč zaukazal tako, ne preprečujejo več toka skozi življenje. In lahko dopustiš, končno, da vse pride do tebe samo od sebe! In služilo ti bo v najlepšem smislu, ko si se pripravljen do konca odpreti in si zaupati.

Sam se doživel srečanje z aspektom, ki sem ga v sebi čutil malce bolj površno že tudi v preteklosti, a sedaj se je pokazal v vsem svojem sijaju ali, bolje rečeno, grozi. Strahu, izgubljenosti, osamljenosti. Nezaupanju, nezmožnosti dopuščanja spontanosti in iskanju potrditve in varnosti. Seveda je prisotno tudi veselje, le poudaril sem 'žalostne' dele, saj sem imel s tistimi največ opravka, ko so me znova in znova zagrabili v primež.

Videl sem, nazorno in jasno, kako aspekt mene, človeški del, sam sebi ni dovoljeval resnične ljubezni, ni je bil sposoben ne dajati ne sprejemati, v povsem iskrenem zavestnem smislu, ter je zato vedno iskal varnost, se obsojal, da ni dovolj lep in privlačen, da si ne zasluži biti ljubljen, da se mora truditi za pozornost, veselje in toplino drugih oseb in tako dalje. Da, solza mi je sedaj zapolnila oko, solza zavedanja, kako strog sem bil do sebe skozi ta aspekt in kako visoke standarde in cilje sem si dajal. Ki seveda niso bili nikoli v celoti dosegljivi, le iluzija, emocije in vsa pretekla bolečina so me znova in znova gnale k iskanju potrditve.

Veličastna zgodba, ki mi je prinesla neopisljivo modrost, boleča kot hudič, gledano s človeške perspektive, a božansko kraljevska z zavestne ravni, se je sedaj zaključila. Dojel sem, videl sem in občutil sem. Pogledal sem si v oči in se brez meja zazrl v ogledalo. Bil je katarzičen POGLED V ZRCALO. Izbral sem, dovolj je bilo, in zaukazal energijam opisovanega aspekta: Odidi ali se integriraj. Sedaj se to dogaja in rana se celi po energijski 'operaciji' in zelo kmalu se bo v celoti zacelila in se s tem osvobodila, ponovno rodila. Moja duša.

Ni ljubezni in veselja skozi drugega

Izbral sem sebe in na izredno globoki občutenjski ravni dojel, česar sem se zavedal že ves čas. Zato da lahko sedaj to v celoti, brezpogojno zaživim. Ni ljubezni in veselja skozi drugega, le slika tvoje notranje božanskosti in radosti, je potem oseba ali osebe, ki s tabo delijo 'partnersko energijo' oz. se imenujejo življenjski sopotnik/-i. Na katerikoli ravni pač že, ali je to bežno srečanje na kavi ali čarobna intimna doživetja, ki jih izbiraš z določenimi posebnimi dušami na tem svetu. Lahko si popolnoma svoboden, brez pričakovanj in iskanja zagotovitve in potrditve ter lastnega obsojanja svojega uma, telesa – kot je to izvajal aspekt mene, in verjamem, da se vsakdo na tak ali drugačen način najde v teh besedah. Jaz sem se le zavedel in osvobodil. Z veliko diha in ljubezni ter sočutja do sebe. Drugače ne gre.

V vsem tem odkrivanju mi je izredno magično služila oseba, ki je draga dušna prijateljica in mi je omogočila pogled v ogledalo, na katerega sem bil sedaj končno pripravljen. Do konca, brez limitov. Iz srca zapišem hvala!

Oo, kako osvobojeno se počutim, kako se veselim novega dne s popolnoma nove perspektive, v celoti s svojo božanskostjo in edino Prezenco, ki JE in BO vedno ob meni, mojo dušo. Ni zunanjih duš dvojčic, sorodnih duš v smislu, kot se to pogosto razlaga, sploh ne. Ti si svoja duša dvojčica, idealen partner, največji ljubimec vseh svetov! Ko si sebi sposoben podariti to ljubezen, to zavedanje, so ljubimci, kreativni sodelavci in magični neznanci le prelepa slika tvojega notranjega stanja, v katerem SI. V svoji prezenci, esenci. JAZ SEM le obstaja. Um le igra in zavaja. Razsvetljeno bitje združi božanski in človeški del na Zemlji in zapleše najlepši sving vseh časov.

Sam/-a sebi si največji ljubimec/-ka

Brezpogojna ljubezen do sebe – sprejemanje sebe in notranje ravnovesje moške in ženske plati v posameznem bitju – je resnična SVOBODA, OBILJE in VESELJE!

Sam sebi si največji ljubimec, in ko se ne obsojaš več, te drugi tudi ne oziroma jih ni kaj prida okoli tebe. Ker z mojstrsko prezenco se ne 'zajebava' nihče, čeprav mnogi izmed njih ne vedo, zakaj. Le čutijo v sebi nelagodje, distanco, zavest. In gredo stran, kmalu.

IN sedaj, z zavedanjem svojega bistva na povsem drugi ravni, lahko v svoje življenje pritegnem brez meja vse tisto, kar sem si z dušne perspektive zmeraj želel. Vse to se mi seveda že dogaja precej časa, a sedaj sem stopil v celotno in brezpogojno ljubezen in sprejemanje sebe. In le to mi bo skreiralo popolno kraljevsko pravljico mojega vsakdana.

Vse je darilo in veliko več SEM kot le aspekt. Vsak izmed nas je. Si lahko dovoliš ljubiti sebe in se sprejemati popolnoma – brez zadržka, brez mnenja drugih, brez sodbe do sebe? Človeški del je popoln takšen, kot je – z vso svojo nepopolnostjo (iskanje zveze, potrditve, smisla itd).

Moja odločitev je bila le in zgolj, da grem ONKRAJ.

V svojo dušo, Zavest, esenco JAZ SEM  – zato bodo tudi drugi lahko, tisti, ki izberejo, še globlje ljubili mojo prezenco!

Hvala za trenutke, ki si jih preživel v moji energiji, modrosti in Zavesti. Počaščen sem in vesel sem iz srca. Z ljubeznijo! 

P. S.: Čeprav sem se vsega zapisanega zavedal že zelo dolgo in delujem iz dneva v dan z vse globljo Mojstrsko prezenco, je na subtilnih 'nezavednih' ravneh deloval aspekt, ki tega ni videl tako. Sebe ni občutil kot lepega, čarobnega in božanskega. In z večino preostalih aspektov, skreiranih izrazov nas samih, je podobno. Le integracija z izbiro osvobodi.

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...