Julian La Erosius

Ljubezen do sebe je svoboda

22. maj 2017    1448 ogledov

Vsak trenutek, ko namesto obsojanja sebe in drugih izberem ljubezen in sočutje, je trenutek Zavesti. Razsvetljeni moment. 

Ko znova in znova izbiram iz sebe za sebe, se s svetlobno hitrostjo bolj in bolj sidram v ljubezen, svobodo.

Sprva ni lahko, saj so emocije in aspekti izjemno trdovratni in te želijo povleči nazaj v svojo iluzijo. Iluzijo, ki jim daje identiteto. Lažna identiteta človeškega dela je največji zapor na Zemlji.

Vse zgodbe odpadejo, ko si dovolim izbirati zavestno iz sebe vsak trenutek in se ne sodim, ko se včasih bežno izgubim. To je del procesa razsvetljenja. Le izbira ljubezni in sprejemanja te pripelje v stanje popolne ekstaze, lepote onkraj opisljivega. 

Sam sem jo izkusil na tako osebni ravni, da je svet sedaj povsem drugačen. Vedno se lahko vrnem v Zavest, k jasnosti resnice in minljivosti iluzije. Ljubezen do sebe je moja resnica, ki mi vsak dan riše nasmeh na lica.

Ljubezen in sočutje osvobajata, le razsvetljeni Mojster si lahko dovoli gledati Igro življenja z nasmehom. Ko se ne sodiš, si svoboden. Ko izbiraš, si razsvetljen. Ljubim sebe, zato lahko tebe.

Ko govorim o ljubezni, je 'ljubezen do sebe' avtomatsko na prvem mestu. In kdor ni nikdar stopil na Zemljo, ne more zares poznati tega občutka ter v pristnem pomenu besede spoznati sebe. Se sprejeti, se objeti, si zaupati in se ljubiti. 

To je to, to je razsvetljenje. Ta tako pogosto opevana besedica je v svoji čistosti izredno enostavna. Samo skozi izkušanje vzbrsti cvet mojstrstva, razsvetljenja, integracije.

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...