Ana  Kleut

Umirimo misli in duha in se povežimo s sabo

piše: Ana Kleut
23. december 2020    166 ogledov

Po navadi smo se ob takšnem času veselili, družili in rajali na kakšnem trgu ob skodelici toplega čaja. Tokrat je nekoliko drugače. Marsikdo od nas je obtičal v svojem domu. Zadnje čase sem slišala veliko ljudi, ki so rekli, da se nimajo kam dati in da se jim bo doma odpeljalo. Zanimivo je slišati takšna mnenja oz. prepričanja ljudi. Ljudje smo bitja, ki radi potujemo, raziskujemo, trenutna situacija nas je pa nekoliko zadržala v naših brlogih. 

No, iz toplega stanovanja še vedno lahko odidemo v bližnji park, gozd ali k potoku oz. reki. Koliko zanimivih kotičkov ima kakšna ulica, mesto ali občina, kjer še nismo bili. V vsakem mestu se zagotovo kaj najde, da se lahko umaknemo vsaj za kratek čas od doma. Prepustimo se raziskovanju domačega kraja, presenečeni bomo, kaj vse bomo še odkrili. Novo odkritje nas bo napolnilo s pozitivno energijo, odprli si bomo obzorja in se zopet ali pa še bolj povezali sami s seboj. Narava je lepo darilo, pustimo si vsrkati vso lepoto.  Ponujeno nam je, le sprejmemo ga in bodimo zanj hvaležni. Odprite oči in vse spremljajte s popolno zavestjo. Lahko analizirate svoje življenje, stvari na katere ste ponosni. 

Zadnje čase prebiram blog Tomaža Gorca – popotnika, blogerja in fotografa na spletni povezavi https://www.tomazgorec.si/. Predlagam, da tisti, ki ne veste kam bi se odpravili in uživali v naravi, pogledate njegov blog, s katerim vas bo zelo navdušil za kakšen potep. Meni je dal veliko zanimivih idej, ki jih bom realizirala, takoj ko bo mogoče. 

Sama sem te dni obiskala bližnji gozd. Vonj gozda v tem času je neprecenljiv. Sprosti nas in nam da nove upe za naprej. Prav tako gozd sam, ki sameva brez listja, šelestenje se ne sliši. Od gozda se lahko veliko naučimo. Tudi on velikokrat sameva, kljub temu pa se vedno znova in znova prebudi novi dan. Zbudi ga svetloba, tako kot nas. Gozd je odlična destinacija, kjer se posvetimo sebi. Obisk gozda je primeren v vseh letnih časih. Zelo lepo ga je občudovati in z njim dihati ter se prebujati. 

Umirimo misli in duha in se povežemo s sabo. Samo prepustimo se. Hoja po gozdu nas opogumi, soočimo se lahko z marsikaterim strahom, saj v gozdu nikoli nismo sami, srečamo lahko majhne in velike živali. Soočimo pa se lahko tudi s strahovi, ki jih imamo že od majhnih nog. Ko s z njimi soočimo, naj ti strahovi kar ostanejo za vedno tam.

Kaj hitro se lahko znajdemo tudi na razpotju poti, ko se odločimo katero pot bomo izbrali. No, saj to že vemo, da so vse poti prave, a kljub temu previdnost ne bo odveč. Z razpotji se srečujemo velikokrat, tudi ko nismo v gozdu in vedno se vsaka pot odvije v pravo stran. Le zaupati je potrebno intuiciji, saj nas ta nikoli ne izda. 

»V redu je občutiti, da ste na pravi poti, toda povsem nekaj drugega je biti prepričan v to, da je ta pot edina prava.« je dejal Coelho


Dihanje čistega zraka, ki je v gozdu nam da novih moči in idej za nove kreacije, nemalokrat se porodi kakšna dobra ideja in hitro se zbudi otrok v nas. Kako močne in mogočne energije nam nesebično daje gozd. Prepustite se vsem čutom in uživajte. Samo bodite. Poslušajte tišino. Gozd je odličen kraj za meditacijo in sprostitev odvečne energije, ki smo si jo nabrali pred kratkim ali že nekaj časa nazaj. Bolj, kot boste hodili v gozd, bolj si ga boste želeli. Hrepeneli boste po temu, da ga pogosteje obiskujete. Cenite gozd, ki ga imate v bližini, saj vam nesebično ponuja vso ljubezen. Cenite obilje narave in čudeže, ki jih nudi. 

Tudi otroci v gozdu uživajo, skozi igro raziskujejo in eksperimentirajo, rušijo in gradijo, hkrati pa so odgovorni do okolja in se zavedajo okoljevarstva. Radi se prepustijo neomejeni domišljiji, ki jo nudi. Popolnoma svobodni in razigrani  postanejo. Opazujejo škrate, žuželke in ptice.

Naučimo se kaj od otrok. Bodimo tudi mi brezskrbni, ustvarjalni, živahni in razigrani. 

Vzemite si čas zase, ustavite se, ko ste najbolj nemirni. Bodite iskreni do sebe in se prepustite magičnemu pobegu v znano okolje, kjer so veliki možnosti, da o sebi odkrijete veliko neznanega. Ne hitite, bodite potrpežljivi in umirjani – takrat boste zagotovo dobili veliko odgovorov in novih spoznanj.

 

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...