IDA ROŽMAN

Na kakšen način lahko spremenim družbo, v kateri živim ?

piše: IDA ROŽMAN
29. januar 2018    264 ogledov

Verjetno nisem edina, ki si postavljam takšno vprašanje. Če se ozremo v svet okoli nas, ga opazimo v različnih oblikah, ga začutimo kot nekaj lepega, lahko trpečega……vsak izmed nas ima svoj notranji filter, ki mu oblikuje pogled na svet iz njegovega doživljajskega sveta. Vsak nosi v sebi svojo zgodbo življenja, ki je prepletena tako z lepimi, kot tudi manj lepimi trenutki in dogodki.

Poslani smo v ta materialni svet, da ga izkusimo. Če samo pomislimo na naš planet, na našo naravo, kako deluje. Deluje na principu dvopolnosti. Kako  bi lahko vedeli, kdaj je vroče, če ne bi poznali tudi občutka, ko je hladno. Kako bi lahko vedeli, kdaj je dan ali noč, kako bi lahko vedeli, kdaj je zima, kdaj pomlad, poletje, jesen – če ne bi bilo dvopolnosti, tega ne bi vedeli.

Podobno je z našim življenjem in življenjskimi izkušnjami. Kako bi lahko vedeli, kaj je zdravje, če ne bi poznali bolezni. Kako bi lahko vedeli, da je nekdo temne polti, nekdo bele polti, če ne bi tega vizualno zaznali. Kako bi lahko določili, da je nekdo vesel, če ne bi poznali na drugi strani žalosti. Kako bi lahko vedeli, da je hrana sladka, če ne bi okusili tudi hrane, ki je slana.

Dualnost nas uči zaznavanja življenja v vsej polnosti. Žal skozi človeško zgodovino te dualnosti nismo uspeli z našo svobodno voljo obdržati v ravnovesju, vendar gremo v vedno večje odklone. In tako se nam dogajajo bolezni, nasilja, vojne, lakota….na drugi strani nepravično bogatenje peščice ljudi. Človek je v mnogih očeh samo številka in je pomemben samo kapital. Tako je človek postal del kapitala, namesto njegova vrednota.

Vendar že samo življenje je čudež. Kdo je kreator tega čudežnega življenja - verjetno ne sam človek, vendar neka višja sila, inteligenca, Kreator, Bog..... Lahko opazujemo, kako napreduje področje nevroznanosti, medicina in ostale različne vede. Prišli smo v tem evolucijskem procesu do točke, ko se je potrebno vprašati, kaj pa je smisel življenja?

 Ko se zavemo globin smisla življenja, ko se povežemo s svojim izvorom, to je s svojo dušo, pridejo na dan popolnoma drugačni odgovori, kot pa brez teh povezav, ko stremimo za visokimi poslovnimi uspehi na račun nepoštenega odnosa do naših sodelavcev, do odnosa do narave.

 Sama sem skozi svojo pot osebne rasti prišla do točke, ko ne sodim nikogar. Poskušam razumeti vsakega in vsakemu poskušam dati človeško dostojanstvo. Vse je v nas. Osebno čutim, da sem prišla v to življenje, da postanem boljša, srčna, ljubeča, kar pa ne pomeni, da me lahko nekdo izkorišča zaradi moje dobrote. Ste se kdaj vprašali, zakaj ste vi prišli v to življenje, s kakšno namero?

 Smo v naši družbi v predvolilnem času. Vse je tako, kot mora biti. Morda zveni čudno. Ja, duhovno - energetski  zakoni narave, vesolja uravnavajo naše misli, dejanja skozi celotno pot naše evolucije. Naša svobodna volja nas je razdelila. Ste razmišljali o zgodovini slovenskega naroda, koliko narečij ima v primerjavi s številom prebivalcev v Sloveniji? To vam lahko marsikaj pove. Razdrobljenost se še kako čuti v današnji družbi. In potem pridemo v življenjskem vsakdanu na vidno bojno polje, kdo je boljši, kdo je kriv, kdo si zasluži priznanje………Pozabili smo pa v vsem tem obdobju na naše notranje moči, ki so v nas zaspale….. to je moč srca in nesebične medsebojne povezanosti……V tej moči ni nihče več in nič manj vreden. Vsak je unikaten in vsak da lahko svoj najboljši doprinos v tem življenju.

 Ste kdaj pomislili, zakaj se danes rojevajo posebni otroci? Jaz osebno jih čutim, da so nas prišli pomagat zbudit, da se ponovno, kot smo že bili nekoč v davni zgodovini, povežemo s seboj, da začutimo, da smo eno, da smo ustvarjeni za življenje v obilju…..

 Ste kdaj razmišljali, zakaj je toliko stresa danes, depresije, zakaj se večajo psihične bolezni? Pozabili smo v tem »svetu« na pristen stik s seboj, z naravo, z materjo Zemljo, ko nas obdaruje s čudežem življenja in njeno evolucijo.

 Smo sokreatorji življenja, vseh odsevov in dogodkov v naši družbi – prebudimo in najdimo stik s srcem.

 Ko spreminjamo sebe, spreminjamo svet. Nobeno pametovanje, modrovanje, ko želimo spreminjati druge, nobene kritike na račun drugih – to je prava pot. Izraz »svobodna možnost izražanja« smo prekoračili do te mere, da smo prestopili prag spoštovanja in različnosti. Ljudi smo začeli deliti na dobre in slabe. Pozabili smo na dostojanstvo človeka, na spoštovanje vsakega življenja. Dejanja smo poistovetili s človekom – največja zabloda. Človek s tovrstno komunikacijo hodi ne samo po dostojanstvu svojega »nasprotnika«, temveč nehote tudi po svojem dostojanstvu. Posledica so določeni dogodki, situacije v kakršnem koli obdobju evolucijskega razvoja. Ko energetsko seme vzkali, se zgodi dogodek in se potem sprašujemo….. zakaj.......pa ravno meni……?

Iščimo dobro v vseh in v vsem, bodimo odgovorni do sebe in do drugih,  pojdimo s srčno energijo na pot srčne družbe. Preveč je te dualnosti, ki razdvaja naše sedanje življenje. Smo na izzivu, na robu evolucijskega naboja. Ali bomo znali iti po poti preraščanja sebe, svojih razmišljanj, čutenj v dobro vseh in vsega? To je naša odgovornost, odgovornost za življenje naših bodočih rodov in mnoge zahvale našim prednikom za vse dobro, kar so oni storili za nas.

 Naši sedanji otroci, mladi so del te zgodbe…….niso problem… so blagoslov za naše prebujenje, za naš »reset« naših človeških »hardverjev«. Ti naši »hardverji« so se napolnili čez našo dolgo zgodovinsko evolucijsko pot in je zadnji čas, da jih očistimo in zadihamo s čistimi pljuči in medsebojno povezanostjo.  

 Vsak človek v sebi nosi ogromne potenciale. Ko jih bomo iskali s srcem, jih bomo našli……..in to je pot do življenja v obilju v vseh mogočih oblikah.

 To je moje razmišljanje, čutenje. Vi nosite svoje razmišljanje in to je doprinos k izkustvu in bogatenju tega življenja.

Vendar spoštujmo pri vsem tem staro modrost: »Ne stori drugemu to, kar ne želiš, da drugi storijo tebi.«

"Ne sodimo, da ne bomo sojeni."

Z brezpogojno ljubeznijo do vseh vas in vsakega.

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...