IDA ROŽMAN

Načini za odpravljanje razlogov za izgovore "zato, ker"

piše: IDA ROŽMAN
23. oktober 2019    76 ogledov

Saj poznate marsikatero zgodbo, ki se odvija približno takole: "Določena oseba ima neko zatrdlino na dojki. Na mamografijo ne gre, saj je na duhovni poti, zdravnikom pa tudi ne zaupa. "V ozadju tega izrečenega se skriva prava resnica.  To osebo je namreč strah, da ima raka.  Zaradi izogibanja, da bi šla na kontrolo, je postajala vedno bolj bolehna. Tudi sama do sebe je imela predsodek, saj je bila sama zdravstvena delavka. V bistvu je svoja občutja krivde projicirala na zdravnike. Tako je potem postajala tudi vedno bolj bolehna, bilo jo je strah. Ko je končno le odšla na pregled in tam izvedela, da ima samo ciste, nima na raka. Tako so njeni občutki strahu, bolehnosti, krivde  izginili. Tako je ta oseba pridobivala na svoji življenjski energiji.  Spoznala je tudi, kje je enako počela tudi na svojih drugih življenjskih podorčjih. Ko je začela delati na sebi, ko si je spremenila način prehrane, ko je začela hraniti svojega notranjega otroka, so ciste izginile. Spremenila je svoje delo, ki ga ni opravljala z veseljem. Sedaj je tudi na poklicnem področju srečna. 

 Način za odpravljanje razlogov za izgovore "zato, ker"

Vzemite si prosim list papirja. Oblikovali si boste posamezne stolpce.

1. stolpec

V prvi stolpec vpišite, na katerem področju imate težave (posel, odnos z nekom, prosti čas...)

2. stolpec

V drugi stolpec si vpišite, kaj si želite.

3. stolpec

V tretji stolpec vpišite, zakaj tega ne storite.

4. stolpec

V četrti stolpec vpišite še druga življenjska področja, kjer imate enake težave.

5. stolpec

Vpišite strah, pred katerim si zatiskate oči (nekaj strahov: strah pred zavrnitvijo, strah pred porazom in neuspehom, strah pred kritiko, strah pred boleznijo in njenim zdravljenjem, strah pred samim seboj, strah pred smrtjo, strah pred globjim jazom, ki bi ga razkrilo delo).

Ko ugotovite, zaradi katere vrste strahu imate določene težave, se najprej soočite z njim, skozi občutja v sebi. Tako vam v nadaljevanju ne bo potrebno nobeno zanikovanje več. 

Zavedati se moramo namreč sledečega dejstva, da ustvarjalnost zahteva neoviran pretok energije. Da se to lahko zgodi, je potrebno, da vse nepotrebno odvržemo stran, predvsem pa negativna stališča, ki jih ohranja energija v avričnem polju. 

To je v vsakdanjem življenju vidno čutiti pri različnih umetnikih in pisateljih in veljajo za ekscentrične  ali pa njihovo vedenje velja tudi kot nesprejemljivo. 

Da se lahko omogoči prost pretok energije, ji pripomore takoimenovana ekspresivna terapija. V zgodovini se s tovrstnimi terapijami umetniki niso ukvarjali. V tovrstni terapiji z izražanjem negativnih občutij potrebuje človek le nekaj minut, potem tudi nima nobene potrebe več, da bi se tako vedel. 

Pri ekspresivni terapiji oseba lahko kriči v blazino, tolče po njej s pestmi, lahko seka drva in zraven na glas kriči. Na tovrsten način človeka vodi v svetlobo in moč.  Seveda je pri vsem tem potrebno, da je potrebno bolečino najprej odkriti, preden jo lahko pozdravimo. 

Da je ustvarjalna energija pretočna, je potrebno odstranjevati jezo, bes, vse negativno, ki povzroča to blokado. To pomeni v življenju nenehno delo na sebi. 

Če se morda še nikoli v življenju niste ukvarjali s sproščanjem negativne energije, si  za začetek poiščite primernega terapevta. Ko boste spoznali tehniko sproščanja negativnih občutij, se jo boste potem naučili in jo izvajali varno tudi lahko sami. 

Če boste vaše delo dobro opravili, se bo vaša sproščena energija kmalu spremenila v globoko ljubezen. 

Naslednjič pa si bomo ogledali vaje, da se ne obsojamo več in spoznali bomo te učinke.

Mar ne, kako je naše telo unikatno oblikovano na vseh možnih nivojih (telesno, duševno, duhovno).   

Srečno do naslednjič.

Vir: dr. Barbara Ann Brennan - Prebujajoča svetloba
Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...