IDA ROŽMAN

Novo leto 2019 - nov začetek

piše: IDA ROŽMAN
16. december 2018    163 ogledov

Ker se bliža zaključek koledarskega leta, se  nehote sprašujemo, kaj nam bo prineslo leto, ki je pred nami.  Osebno čutim, da so tovrstna vprašanja  že vgrajena v naši kolektivni zavesti.

Kot majhna deklica, osnovnošolka sem se spraševala o svojem življenju. Tako sem nehote začela prebirati tedenski horoskop v takratnem časopisju in sem potem razmišljala, ali se mi bo kaj od napisanega uresničilo. Nekaj, kar se nam na splošno dogaja, se mi je tudi uresničilo. Potem sem začela ugotavljati pri sebi, da si z mislijo in fokusom lahko te situacije tudi prikličem. Občutek sem dobila, da nisem bila to jaz, temveč sem bila vodena pod vplivom besed drugih ljudi. Tako sem kasneje  v mladosti prenehala z branjem raznih horoskopov, saj sem se začela zavedati, da je  moj vsakdan odvisen tudi od mnogih mojih odločitev.

Vsak izmed nas ima seveda svoj unikaten odnos do različnih horoskopov. Nekomu ustreza branje dnevnega horoskopa, nekomu tedenskega, nekomu ustreza ljubezenski horoskop, nekomu poslovni horoskop….

Ko sem se pred leti izobraževala za energoterapevtko, sem spoznala energijski horoskop. Slušateljice izobraževanja iz energetske medicine smo energijski horoskop dobro osvojile, ga tudi v praksi testirale v svojem domačem okolju, med prijatelji, v službi. Skupaj smo prišle do končne ugotovitve, da energijski horoskop resnično drži in je eden redkih horoskopov na svetu, ki skrbi za dobre medosebne odnose.

Kaj pravzaprav pomeni horoskop v vesolju skozi "oči" energijske medicine? Horoskop je materializacija naše karme. Kar smo prinesli iz preteklih življenj, se rodimo oz. inkarniramo v točno določenem trenutku. Nismo mi žrtve določenih planetov, temveč smo kompatibilno resonirali z obzirom na svojo karmo z določenimi boljšimi ali slabšimi konstelacijami.

Na svetu je okrog 500 vrst različnih horoskopov. Potem se nam lahko  začne porajati vprašanje:» Kaj mi kažejo zvezde in kaj bodo zvezde z menoj?« Resnica je ravno obratna: » Kaj bom jaz z zvezdami?« Na dve tretjini karme lahko vplivamo, na eno tretjino ne moremo. Horoskop je tista situacija, ki je bila v trenutku rojstva.

V našem razvoju smo vedno pred svojimi odločitvami, izbirami. Gremo na praktični primer: » V zvezdah je zapisano, da bom dobila nek dobiček«. To se meni v tem primeru odplačuje dobra karma. Jaz pa imam seveda izbiro, kaj lahko naredim s tem dobičkom, ali ga bom zapravila in onesrečila sebe ali ga bom izkoristila za svoj in tuj napredek.

Trenutek naše smrti s pogleda naše karme ni enak trenutku rojstva. Vse življenje imamo  možnost delati in kreirati boljšo karmo. V življenju se moramo učiti pravilno delovati, to pomeni da v naših odnosih pomagamo sebi in drugim.

Človek je sestavni del materije, vse v vesolju je v nekem valovanju, neki frekvenci, v nenehnem gibanju. In tako so v energijskem horoskopu prisotne energije osnovnih elementov s svojimi specifikami: ogenj, voda, zemlja, kovina in les. Naj objasnim na praktičnem primeru medsebojno povezanosti teh elementov. Voda je potrebna lesu za rast. Les je potreben kot pogon ognju. Ko ogenj zgori, ostane pepel, se spremeni v zemljo. Poznamo več vrst zemlje: mehko plodno zemljo, glino in skale. V zemlji se v rudnikih kopljejo rudnine (mehka in trda kovina). Tako imamo v naravi zaradi podtipov  devet elementov, ki so v naravi v medsebojni interakciji. Lastnosti teh elementov so pretvorjene na vloge posameznih članov v družini: očeta, mame, treh sinov in treh hčera, en element zemlje pa je izven te skupine.

Človek se ob rojstvu rodi s tremi različnimi vrstami energij. Prva energija je tista  energija, ki jo uporabljamo v odnosih, ko se srečujemo mimobežno. Druga energija je naš karakter in jo uporabljamo v odnosih, ko se dlje časa poznamo z nekom. Tretja energija pa je energija, ki jo uporabljamo v odnosih z osebami, katerim zelo zaupamo, so naši intimni prijatelji ali pa jo uporabimo ob srečanjih, ko dobimo v sebi občutek, ko nekoga srečamo, da ga že od nekje poznamo, pa ga fizično vidimo prvič.

Vsak človek, ki se rodi v določenem trenutku, na določen dan in v določenem letu – se lahko rodi v obdobju zime, pomladi, poletja, jeseni, zime in dodatnega devetega leta, to je leta obračuna, ko se nam dela energetska izravnava za celoten ciklus 8 let za nazaj. Zavedati se moramo namreč dejstva, da narava teži k ravnovesju.

V našem življenju to pomeni, da nas vesolje energetsko različno podpira na našem fizičnem nivoju. Ko se tega zavemo, vemo, da moramo v določenem letu vložiti v neke naše aktivnosti več energije, biti bolj potrpežljivi, kot na primer v sedmem letu, ko je leto jeseni in žanjemo žetev preteklih let.

Vam navedem en praktičen primer iz življenja. Partner je na računalniku, gleda določene zadeve na njem, vi pa mu od zadaj poskušate nekaj povedati, pa vas on ne sliši. Njegova neslišnost vaših besed ni samo posledica njegovega fokusa na vsebino, je tudi posledica, ker gre enostavno v svoj notranji svet in vas sploh ne sliši. V življenju v praksi pride potem lahko takoj do sumničenj:« Saj me ignorira, noče me slišat, ne razume me…..« Naš um nam kar niza predloge. Resnica pa je drugačna. Ko se zavemo, iz kakšnih energij smo sestavljeni mi, naš partner, otroci, okolica, sodelavci….stopimo ven iz okvirjev sodb in peljemo komunikacijo na višjem nivoju v dobro vseh. 

Če je energetsko telo usklajeno s fizičnim, je usklajeno tudi naše duhovno telo in duševnost. Takrat smo zdravi in se dobro počutimo.  

Osebe, ki so prejele izdelan energetski horoskop, so potrebovale nekaj časa, da so ga v svoji globini dojele. Tudi sama osebno sem rabila kar nekaj časa, da sem v sebi vse sprocesirala, ugotovila najprej, da v velikem procentu nisem živela v svojih energijah, kar se mi je poznalo tudi na slabem zdravju. S poznavanjem lastnih energij, energetskega horoskopa se je namreč začelo večletno intenzivno delo na osebni rasti. 

Zato vsem vam želim, da se potrudite živeti  v svojih pravih energijah, ker boste potem v skladu s seboj, z življenjem, naravo, v skladu s svojim poslanstvom, v skladu z namenom vašega življenja tukaj in zdaj.

Moj današnji članek želim zaključiti z izjemno pesmijo našega znanega slovenskega pesnika Toneta Pavčka, ki nam tako lepo pove o iskanju resnice. 

Ko hodiš,
pojdi zmeraj do konca.
Spomladi do rožne cvetice,
poleti do zrele pšenice,
jeseni do polne police,
pozimi do snežne kraljice,
v knjigi do zadnje vrstice,
v življenju do prave resnice,
v sebi do rdečice čez eno in drugo lice.
A če ne prideš ne prvič, ne drugič
do krova in pravega kova
poskusi: vnovič in zopet in znova. (Tone Pavček)

Srečno in vse dobro vam želim v letu 2019 in kdaj si lahko vzamete čas in si prebirate na moji spletni strani "sredino novičko", kjer vsako sredo objavim nekaj poučnega s področja energijske medicine za našo skupno osebno rast in tudi ostalo vsebino. 

Do naslednjič na snidenje!

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...