Julian La Erosius

VIDEO: O romantičnih zvezah, odnosih in svobodni ljubezni

3. april 2019    751 ogledov

Mnogo, premnogo besed in trenutkov je posvečenih naslednji tematiki. Govorim o denarju? Ne. Tokrat ne, čeprav bi upravičeno lahko sklepali tako po prvem stavku. Govorim o izobrazbi? Ne, tudi to ni tokratna tema. Govorim o zdravju? Hmm, vsekakor bi lahko obravnavali tudi to. Vendar ne. Kaj pa sploh še ostane od najbolj opevanih tematik na svetu? Od revij do televizije, od frizerja do lokala odmeva naša današnja tema. Le kaj bi še ostalo? Zares ali za šalo? Julian, povej že.

Seveda, z veseljem! Danes obravnavamo romantične zveze, partnerstvo in odnose. Ter izjemno pomenljivo modrost, ki iz tega sledi – Svobodno Ljubezen. To ne pomeni, da morate imeti veliko število partnerjev, kar bi nekdo po besedni zvezi svobodna ljubezen lahko domneval. Seveda, svobodna ljubezen vsega tega tudi ne izključuje. Vendar več o tem v nadaljevanju. Svobodna ljubezen tudi ne pomeni, da je dostopna le nekaterim, tistim, ki jim je to po naravi dano, da ne skrbijo preveč, niso preveč navezani ali čustveni. Kje pa! Dostopna je vsakomur. Le če si dovoliš takšno zavest energijsko objeti. Ni dovolj govoriti in le sanjati o tem v drugih dimenzijah, treba jo je dopustiti v to realnost, v zemeljsko sfero, saj šele potem lahko izkusimo lepoto energije za to besedno zvezo ZARES!

Ima svobodna ljubezen kaj opraviti s partnerstvom in odnosi?

Nadvse smiselno vprašanje. Na mestu. Odgovor pa je: ja in ne. Kako, Julian? Kako je to mogoče? je morda rekel vaš um ... kako je lahko odgovor obenem ja in ne? Še eno utemeljeno vprašanje, a le stežka bom vse razložil z besedami, dovolite si začutiti modrost, ki je tukaj predstavljena in deljena – čutite z vsem bitjem, z občutkom, in se zavedajte, da je energija, ki jo čutite, na neki ravni tudi vaša modrost. Več o tem zapišem v kakšnem drugem prispevku, le toliko na kratko, da se boste lažje zavedali, da so vrstice, ki jih prebirate, zrcalo vas samih.

O romantičnih zvezah, odnosih in svobodni ljubezni

(Brezplačna oddaja je bila na sporedu 7. aprila 2019. Prihodnja brezplačna oddaja bo prvo nedeljo v maju, torej 5. maja 2019.)

Povezava svobodne ljubezni in partnerstva ter odnosov

Torej, povezava svobodne ljubezni in partnerstva ter odnosov. Vse se začne seveda v sebi. S sprejemanjem sebe na telesni, čustveni, umski, energijski in spiritualni ravni. Z zaupanjem vase. Ne le v glavi, saj glava si ne bo nikdar zares zaupala, marveč z zaupanjem vase z občutkom, zaupanjem vase kot dušo, z zaupanjem v suverenega, brezmejnega kreatorja, ustvarjalca, ki v svojem bistvu ste. Da, vsak je! Čeprav morda sedaj komu um govori, oh, to pa že nisem jaz. Julian tule govori o nekom drugem ali pa bluzi kar nekaj tja v tri krasne. Prešerno se nasmejim ob teh vrsticah. Vsak ima vsekakor pravico in možnost do svojega pogleda in resnice, česar ne mislim nikomur spreminjati. A tisti, ki želite razumeti več, pojdimo naprej. In začutite v globino in esenco tega, kar delimo sedaj. Tole je nadvse Svet trenutek. Trenutek lastnega ovedenja, zavedenja, spomina in spoznanja. Saj na neki ravni ste to že ves čas vedeli, sedaj ozavestite ali pa le dobite dodatno potrditev lastne modrosti. Karkoli od tega je, super! Ni nekaj boljše ali slabše, vse samo JE. In svobodna ljubezen se tega vsekakor zaveda. Ni sodbe, ni pričakovanj, ni manipulacije. Normalno – v idealnem scenariju. A drži kot pribito.

Kdor je objel svojo resnično svobodo, je pripravljen prevzeti odgovornost za vse, kar se mu je in kar se mu bo kadarkoli pripetilo.

In sprva, ko se lotimo dopuščanja takega življenja, se tudi soočimo z vsem, kar ni v skladu s tem v nas samih. Marsikdaj najprej krivimo druge za stvari in situacije, ki se nam dogajajo, sčasoma (nekateri morda nikoli, če se malo pošalim) pa dojamemo, da smo vse skreirali sami, čeprav umu in človeškemu izrazu včasih vse skupaj absolutno ne izgleda tako. A vendarle je res. Kdor je objel svojo resnično svobodo, je pripravljen prevzeti odgovornost za vse, kar se mu je in kar se mu bo kadarkoli pripetilo. To ne pomeni, da sebe kriviš! Poudarjam to. Le sprejmeš energetsko dejstvo, da si vse skreiral sam. Od zlorab, ki so se ti zgodile, do nasilja, ki si ga ti povzročil drugim. V tem ali katerem drugem življenju. Ni pomembno. Si VSE, kar si. Ne le del sebe. Razen če želiš v iluziji sebe gledati na tak način. Potem vsekakor nadaljuj, sočutje razume, da vsak izbira zase, kar v določenem momentu želi. Pa čeprav je omejeno, ne pomeni, da je slabše. Vse je le izkušnja.

Dobro, prijatelji, napravili smo kratek ali malo daljši ovinek, ampak je bil potreben za lažje razumevanje vsega, kar sledi. In sledi lepota. Sledi globina. Sledi SVOBODA!

Kot sem zapisal, sprejemanje sebe, zaupanje vase in .... ljubezen do sebe! Temelj vsega. Ne le ideja v glavi in gledanje v ogledalo, ko si govoriš: Imam se rad, imam se rad, imam se rad ... itd., a tega v resnici ne moreš občutiti. Nič ni slabega s to vajo, ne razumite me napak, ampak lahko se zgodi, da ima v tem primeru celo nasprotni učinek, saj si nekaj želiš dopovedati in potem se zelo verjetno sčasoma nič ne spremeni in nato naložiš še dodatno sodbo na sebe – kako slab in neuspešen kreator si. Čeprav se trudiš in 'delaš na sebi'. No, ravno v tem trudu, pritisku, pričakovanjih in sodbi sebe je bistvo vsega neravnovesja, a kaj več o tem je bilo obravnavanega na nedavnem seminarju Lahkotni tok življenja in kako spremeniti vzorce trdega dela, truda in nezasluženosti. Poleg tega si lahko ogledate določene videoposnetke s to tematiko tukaj.

Ko lahko občutiš sebe v celoti, se zgodba spremeni ...

Da pa izpeljem zgoraj zapisano do konca ... ko lahko občutiš sebe v celoti oziroma se odpiraš takšnemu energijskemu dojemanju sveta, takrat se zgodba spremeni. Treba je sprejeti tudi tisto, česar običajno ne želimo začutiti in videti, kar navadno odrivamo stran, saj ravno ti deli, ki so prav tako naša kreacija, potrebujejo morda največ naše pozornosti, pa ne v starem smislu, ampak le tako, da jih pogledamo z očmi ljubezni. Ne prisiljeno, a vendarle odprto in brez sramu. Z vsem, kar smo.

In ko se naučimo ljubiti sebe zares, takrat so partnerstvo in odnosi lahko nadvse zabavna zadeva na Zemlji. Najrazličnejši odnosi in mnogotera partnerstva. Seveda pa je v povezavi z odnosi veliko govora in vprašanj ravno o romantičnih, intimnih odnosih, tudi seksu! Saj je to zagotovo tisto jedro, ki zanima ogromno ljudi. Ne želim reči, da ni možno imeti partnerskih odnosov (pa recimo sedaj zavoljo pravkar zgoraj zapisanega, specifično tako imenovanih romantičnih odnosov) že takrat, ko se še ne ljubimo v celoti. Seveda je možno. A le redkokrat je zares produktivno in koristno za naše razsvetljenje in svobodo. Tako kažejo praksa, moje lastne izkušnje in še marsikaj drugega. So seveda izjeme. In ni jih tako malo, a zagotovo jih ni veliko.

Dokler smo globoko vpeti v svoja čustvena neravnovesja, se bodo vzorci ponavljali

Saj dokler smo globoko vpeti v svoja čustvena neravnovesja (in skoraj vsi ljudje na Zemlji so, tako ali drugače, marsikdo na globoki podzavestni ravni in se tega sploh ne zaveda – in tak človek bi verjetno dejal, da sem zmešan, ko bi ga soočil z resnico), ne moremo deliti svobodno ali le do omejene ravni. Na omejeni način. Kar je lahko že tudi zelo lepo!

Še enkrat poudarjam, da se ne bomo napačno razumeli. Lahko odnose imate, se z njimi igrate, z enim ali več partnerji, z istim spolom ali nasprotnim, za eno noč ali na dolgi rok, karkoli vam ustreza, karkoli izbirate. Nič ni bolj prav, nič ni bolj razsvetljeno. A nekaj je pa vsekakor res. Da ne glede ne to, s kakšnimi odnosi se igrate (ja, saj v resnici je vse čarobna igra – čeprav umu marsikrat ne deluje tako), če imate v sebi nerazčiščene zadeve, se bodo vzorci in izzivi ponavljali. Lahko jih 'par' vzame za čudovito darilo, ki obema ali vsem služi za notranji duhovni razvoj in odprtje ter s tem tudi poglobitev samega odnosa, a v tem primeru je bistvenega pomena, da se oba oz. vsi udeleženi v tem odnosu zavedajo, da odnos služi kot zrcalo spoznavanj sebe, in si na ta način že med procesom odpiranja ljubezni do sebe dovolijo imeti užitke in lepote romantičnih odnosov. Seks je le poglobitev vsega na še bolj intimnih ravneh, a več o tem prav tako ob kateri drugi priložnosti. Več pa tudi na prihajajočem seminarju, zagotovo bo del predavanja namenjen tudi temu.

Odnos služi kot zrcalo spoznavanj sebe

Se pravi, lahko si sam in povsem srečen, tudi če nikoli ne bi imel partnerja. Lahko si v paru in povsem srečen, tudi če nikdar ne bi bil sam. Hmmm, ali je to res? Ali res drži ta drugi del stavka? Da si lahko srečen, tudi če nikdar ne bi bil sam. Ne, odločno ne. Ta del ne drži. Ker če nisi sreče vzpostavil sam na sebi, je nikdar ne boš zmožen svobodno in iskreno deliti z drugim/drugimi. Vse se začne in nadaljuje v ljubezni do sebe. Kar ne pomeni, kot sem razložil zgoraj, da odnosov ne moreš imeti že prej, seveda jih lahko imaš, a vprašam te iz srca v srce ter te pogledam naravnost v oči v tem trenutku. Ali čutiš?

Vprašam te naslednje: "Si lahko tako zavesten, da gledaš odnose in partnerstvo kot darila na poti spoznavanja in odkrivanja samega sebe? Lahko ne kriviš drugih za stvari, ki se ti dogajajo, in se zavedaš, da vse ustvarjaš sam? Tudi tisti zoprni del. In ali lahko po drugi strani tudi jasno postaviš meje tistim, ki želijo na neuravnovešen način vstopati v tvoj energijski krog, in ne podpiraš energijskih pijavk in vampirjev, ker globoko v sebi čutiš krivdo in dolžnost? Si lahko tako velik, sočuten in svoboden?"

Odlično. Ni pomembno zame, kaj si sedaj odgovoril. Važno je, da si odgovoril sebi. In da si boš odgovarjal znova in znova na poti ljubezni do sebe in spoznavanja sebe. Ne na težek ali boleč način. Ne potrebuješ tega. Razen če želiš bolečino. In ironično, marsikdo izmed nas jo je dolgo časa izbiral ali jo še ... na podzavestnih ravneh mnogokrat. Lahko izbiraš in postavljaš sebe na prvo mesto? Saj ko ljubezen deliš s 'pravimi', te bodo razumeli in ti boš spoštoval njih.

Odprtost prinaša srečo, zaprto srce ne bo nikdar iskreno ljubilo

To, da sebe postavljaš na prvo mesto, pa ne opravičuje tega, da bi z drugimi manipuliral ali igral igrice 'majhnega' človeka ranjenega srca. Odprtost prinaša srečo, zaprto srce ne bo nikdar iskreno ljubilo. Zaprto srce sploh ne bo ljubilo. Saj ne zmore, saj ne zna, saj ni zmožno. Ne sodimo, le opisujemo. Ko odpreš srce zares, najprej sebi, tudi če s pomočjo drugega, takrat lahko začneš uživati v najrazličnejših odnosih še tisočkrat bolj! Neprimerljivo je.

Saj vedno veš, da imaš najbolj pomemben odnos svojega življenja vedno ob sebi. Tistega s samim seboj. Vse ostalo je čarobno ogledalo tvoje ljubezni do sebe in življenja samega.

Le sam se lahko osvobodiš, drugi pa so ti na tej poti prelepa opora in lepota. Pa čeprav včasih na prvi pogled ne izgleda tako ... Svobodna Ljubezen je ljubezen do sebe, ki jo lahko deliš. In ta začara najlepša partnerstva in odnose!

 

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...