IDA ROŽMAN

Kaj je smisel tvojega in mojega življenja ?

piše: IDA ROŽMAN
4. december 2019    84 ogledov

Prisrčen pozdrav vsem skupaj. Notranji glas mi pravi, da naj današnji članek posvetim  vprašanju: "Kaj je smisel tvojega in mojega življenja?"

Smo v decemberskem času, ki je po zunanji plati materialno naravnan na naša čustva. Če bi izračunali, koliko denarja se obrne naokrog v poslih, ko ljudje kupujejo novoletna darila - na eni strani izjemen blišč, na drugi strani revščina, lakota, bolezni, nasilje.......Ali vsa ta darila lahko zapomnijo manjkajoči delček v našem čutenju? 

Sprašujem se o stiku s svojim srcem v današnjem času. Ali imam dovolj moči, da to storim ali živim igro okolice, kraja, delovnega mesta, želim biti na zunaj brezhiben, uspešen, blesteč, a kar jaz resnično potrebujem za svoj lastni jaz - ali prejmem tudi to?  Ali ste kdaj pomislili, ko nekoga obdarujete, da s tem nehote lahko celite svoje rane in vaše darilo v resnici ni iz čistosti srca, temveč iz zapolnitve vaše določene osebne rane? 

Za mnoge je december mesec, ki ga težko preživijo, ko si želijo, da bi šel kar mimo, ker nimajo dovolj za svoje osebno preživetje (svet blišča  -  na drugi strani svet revščine).

Ko opažam komunikacijo na slovenskih družbenih omrežjih, priznam - sem globoko razočarana. Kako ljudje zapadejo na delovanje okolice.......Koliko je moraliziranja, medsebojnega tekmovanja, obsojanja, tekmovanja med različni egi ljudi. V komunikaciji ni meje v medsebojni spoštljivosti in zdravem sprejemanju različnih mnenj. Občutek imam, da smo v medosebni komunikaciji na kolektivnem nivoju skrenili s prave poti. 

Kolikokrat z besedami sodimo ljudi, pa imamo to pravico? Mnenje lahko povemo na več načinov, žal pri nas je čustvenih nekontroliranih odzivov zelo veliko. Ko bi se znal vsak človek pri sebi zavedati, da je odgovoren do sebe in družbe, okolice za vsako svojo, tudi še neizrečeno misel. Mnogo ljudi se ne zaveda, kako smo na energetskem nivoju povezani med seboj, kjer kilometri niso nobena ovira, vse prehaja preko različnih impulzov v naravi in vesolju nasploh.

Ali je potrebno, da ponovno sledimo svetu, se oborožujemo, na drugi strani pa imamo ljudi, ki jim je družba zaradi političnih odločitev odvzela dostojanstvo človeka. Se bomo že sedaj - v decembru 2019 vprašali vsak pri sebi: " Kaj pa je pravzaprav smisel mojega in tvojega življenja?

Je smisel mojega življenja v tem trenutku, da sem obdana z vso najsodobnejšo tehnologijo, katera me obvladuje in dela odvisno,  ali se zavedam bližine narave, jo občutim, diham z njo ? Koliko sem ji pripravljen pomagati, da ne bo usahnilo marsikaj še kako pomembnega za celotno človeštvo? Ali je smisel mojega življenja v kopičenju materialnih dobrin, ki mi v resnici ne služijo na dolgi rok?

Je smisel mojega življenja, da ohranjam lepe, čiste, iskrene misli  ali sledim " valovanju družbe, ki postaja vedno bolj nemoralna, neetična"?

Sprašujem se, kje so tiste lepe, prijetne novice, saj se v naši družbi odvijajo lepi projekti, dogodki, prireditve, pa je o tem zelo malo slišanega v javnih medijih. Vedno negativno novice, kot da si tega želimo v našem življenjskem vsakdanu.

Danes vsem nam dajem v razmislek naslednje zapisane misli Janeza Štrosa - odprla se mi je knjiga na strani 22 (naključij ni - vse ima svoj namen):

" Ko sprejmemo resnico, da je enega dela našega življenja konec, dobimo priložnost, da se ozremo nazaj in razmislimo o življenjskih potovanjih, ki smo jih delili s čudoviti ljudmi, da razmislimo o neverjetnih in neprecenljivih izkušnjah, ki smo jih in jih še vedno tako radi vzamemo za samoumevne. Ne glede na to, kako dolgo je nekdo del našega življenja, pa naj bo to pet minut, pet dni, pet let ali pet desetletij, bo del našega življenja. Za vedno bo ostal z nami. "

 Vsak izmed nas ima v svoji globini srca zapisano svoje plemenito življenjsko poslanstvo. Naj ga vsak izmed nas poskuša najti. Že s pozitivnim odnosom do sebe bomo nehote spremenili energetsko polje naše okolice......

Skupaj delajmo na ozdravitvi ranjenih src, v katerega je zapisana zgodovina do nastanka  sveta. 

Verjamem, da se zmoremo v celotni Sloveniji povezati v združeno srce  - imamo v svojih globinah dovolj brezpogojne ljubezni od našega Izvora, le dovolimo mu in dopustimo mu, da zaživi v nas, se udejanja preko nas za  lepši današnji in jutrišnji dan tebe in mene, vseh nas in vas - v najvišje dobro ŽIVLJENJA!

Vzemite si nekaj minut in prisluhnite sledeči skladbi- dovolite si odpreti svoje srce. Kako spontano  boste lahko začutili pravo smernico, kjer ste potrebni danes tukaj in zdaj v tem in naslednjem trenutku v tvoje, moje, naše skupno dobro.

Vir: Janez Štros: Tudi ti si angel - Pesem srca
Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...