Svetloba.si, spletni portal iskalcev Resnice

Odpri(ta) se ljubezni!

piše: Uredništvo
13. februar 2017    2717 ogledov

Se želiš odpreti energiji ljubezni in jo privabiti v svoje življenje, najti ljubezen v sebi, se povezati s svojo družino, partnerjem in okrepiti odnose?

Začni kultivirati preprostejše, počasnejše življenje, napolnjeno z ljubeznijo, že danes (sam/-a ali skupaj s svojim partnerjem)!

Zavestno izberi, da boš od danes ljubeče bitje, ne glede na situacijo, ki jo življenje prinese. Namreč, s tem ko preusmerimo svojo pozornost in um v ljubeče stanje, bo naše življenje temu sledilo. Ljubezen privabi ljubezen.

Kako se odpreti ljubezni?

V prihodnjih dnevih se posveti odpiranju svoje srčne čakre, ki bo odprla in osvobodila potencial ljubezni, ki se skriva v tebi. 

Že sama sanskrtska beseda anahata (neranjen, neomadeževan, osvobojen) nam sporoča, da se pod vso bolečino preteklih izkušenj skriva čist in duhoven prostor, kjer ne obstaja bolečina in ki ga lahko delimo s svojimi najdražjimi.

Rituali za odpiranje srca

Naslednje rituale izvajaj sam/-a ali s partnerjem (lahko si ustvarita intimne večere ljubezni ob svečkah, miru, prijetni glasbi ..., kjer bosta negovala svojo srčno čakro in krepila svoj odnos).

Glasba, mantra, kristali, olja, ki odpirajo srce

Uporabita naslednjo glasbo, kristale, olja in se predajta ljubezni v intimnem prostoru. Poskrbita, da bosta sama, da vaju nihče ne bo motil ter da se bosta lahko popolnoma sprostila.

V vama ljubem prostoru prižgita svečke, položita zelene kristale ali roževec (kristal ljubezni), osvežita prostor z eteričnimi olji ...

Glasba: Bach, Mozart, Haydn

Mantra: OM MANI PADME HUM

Zeliščna terapija po Bachu: rdeči kostanj, potrošnik, radič, vrba

Terapija z eteričnimi olji: vrtnica, jasmin, vanilja, pehtran

Terapija s kamni: smaragd, krizopras, zeleni turmalin, žad, roževec, malahit, zeleni spinel, žad, prasem

Afirmacije, ki odpirajo srce

V intimnem vzdušju pogumno izgovarjajta naslednje afirmacije (res naj jih vsak globoko začuti in ob izgovarjanju sprosti energijo, ki jo čuti ob teh besedah):

  • Moč sočutja, ki me preveva, mi pomaga, da se povezujem z vsemi živimi bitji.
  • Svoje srce odpiram za dajanje in sprejemanje ljubezni.
  • Ljubim samega sebe takšnega, kot sem.

Dihanje, ki odpira srce

Sedita v lotus ali polotus in se sprostita. Mogoče stresita okončine in celotno telo, da bosta resnično sproščena. Naj bo hrbtenica zravnana. S palcem in sredincem leve roke zaprita desno nosnico in vdihnita skozi levo. Izdihnita skozi levo nosnico. Po izdihu s palcem zaprita levo nosnico in vdihnite skozi desno nosnico. Izdihnite skozi desno nosnico. Zdaj ponovno skozi levo nosnico ... Dihajta tako pet minut.

Telesne vaje za odpiranje srca

Mačji-konjski hrbet

Pokleknita, postavita se na vse štiri. Ob vdihu dvignita glavo in usločita hrbet, ob izdihu vbočita hrbet in potegnita glavo k prsim.

Kobra

Lezita na trebuh, brada naj se dotika tal, roki položita na hrbet, dlani prekrižajta na zadnjici. Ob vdihu dvignita glavo, prsnico, ramena potegnita nazaj in v tem položaju trikrat vdihnita. Ponovita vsaj trikrat.

Meditacija, ki odpira srce

Ulezita se na hrbet in položita roke na srčno čakro. Umirita se. Sprostita telo. Najprej prste na nogah, nato noge, trup, zadnjico, roke, ramena, vrat, glavo ... Počasi dihajta.

Predstavljajta si, kako zelena kozmična energija napolni srčno čakro. Oblikuje se krogla, ki se vrti. Najprej v levo, nato v desno, nato začne spiraliti. Zelena energija se razširi po celem telesu in ga napolni z ljubeznijo. Nato se razširi čez vaju in objame ves svet ...

Izberi esenco anahate

Nekateri ljudje izberejo, da bodo živeli v stanju žalovanja zaradi preteklih ran. Mogoče si tudi ti pod vplivom preteklih dejanj in nemogoče se je izogniti negativnim situacijam. Lahko pa izberemo, kaj bomo naredili s to bolečino. Ali jo bomo vrnili in jo usmerili proti drugemu ali pa jo bomo spustili in se odprli novim možnostim, ljudem, ljubezni ... Ego in um vam bosta govorila, da ni tako preprosto, ampak je. Samo izberite ljubezen.

Daj ljubezen, prejmi ljubezen

Najboljši način, da prejmeš ljubezen, je, da jo daš.

Nasmej se vsakomur, ki ga srečaš (predvsem pa se nasmehni svojim dragim). Polepšal/-a jim boš dan. Boš videl/-a, nalezljivo je.

Uživaj v popolni predaji ljubezni!

Vir: http://www.chopra.com/articles/open-yourself-to-love-with-the-fourth-chakra#sm.0000qd7r2v10sofpwr3xmei38gmrd, Kalashatra Govinda: Atlas čaker - pot k zdravju in duhovni rasti, Mladinska knjiga
Kaj pa ti praviš? 3
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Gabrijela
  komentiral 2 leto nazaj
Hvala. Sama sem. Pa nisem zares sama. Sem sama s Seboj. Z ljubeznijo do sebe, delim ljubezen s vsem kar je. Od mravljice na zemlji, do tebe, ki zdaj to bereš. Objem.
vojko
  komentiral 2 leto nazaj
Kako lepa misel navdahne dan in polepša življenje. Najlepša hvala ....
Štefka
  komentiral 2 leto nazaj
Hvala.
Nalagam...