Darja Gorjanc

Partner nima časa zame ...

23. julij 2017    1820 ogledov

To ni nič neobičajnega v današnjem tempu življenja, Vendar z našim partnerjem je vse v redu. Recimo, da je on ali ona sama s seboj zadovoljna in, hvalabogu, naj tako tudi ostane.

Problem je v nas, le priznati si to je nekoliko težje

Gre za našo nezavedno projekcijo, da bo nekdo drug rešil naše težave. Na žalost se to ne more zgoditi. Dejstvo pa je, da mi nimamo oz. si ne vzamemo časa zase in za svoje resnične dušne potrebe.

Ali tudi vi velikokrat rečete: Oh, bom že, ko bo čas ... jutri, poleti, pozimi, enkrat, ko bom v pokoju ...?

Premalokrat si vzamemo čas zase, vedno druge postavimo na prvo mesto (službo, otroke, potrebe drugih). Mislimo, da za nas nikoli ni pravi čas, da bi delali tiste drobne stvari, ki nas resnično veselijo, pa če je to le vkuhavanje domače marmelade ali obisk galerije.

Vrtimo se v začaranem krogu nezadovoljstva in nazadnje partner res nima niti časa niti volje, da bi skupaj z nami gradil lepši odnos.

Poskusite drugače!

Začnite spreminjati svoje mišljenje in svoje življenje zdaj, ta trenutek. Ne razmišljajte, kaj bo, če bo, nekoč ... S tem se boste ukvarjali, ko pridete do tja. Pomemben je ta trenutek tukaj in zdaj.

Naredite seznam tistih stvari, ki si jih resnično želite narediti (za svojo dušo), tisti seznam želja, ki bi si jih izpolnili, če bi npr. živeli popolnoma sami in brez obveznosti. Verjetno se vam ob tem že takoj na začetku poraja kup izgovorov, da to sploh ni mogoče, da vas čaka kup obveznosti, da tako preprosto res ne gre ...

Vem, da korenite spremembe niso možne čez noč, ampak vem tudi, da so najboljše tiste, ki jih delamo po majhnih korakih in jih potem res vzamemo v svoje srce. Za začetek bo že majhna sprememba prinesla olajšanje, postopoma pa jih bo vse več, ki bodo vnesle v naše življenje več energije in osebnega zadovoljstva ob vsem, kar vam bo bolj in bolj uspevalo.

In naenkrat ne boste več pogrešali, da partner nima časa za vas ...

Mogoče mu boste za zgled in se vam bo pridružil pri določenih aktivnostih, vsekakor pa ga bo vaša pozitivna energija pritegnila, kar bo posledično vodilo k več skupnega preživljanja prostega časa, verjemite.

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...