Tina Ananda

Prenehajte hraniti srečo za neko prihodnost, ki je nikoli ne bo!

piše: Tina Ananda
31. oktober 2016    2070 ogledov

Tokrat me je k pisanju navdihnil stavek dr. Barbare de Angelis, ki v knjigi opisuje, kako je njen prijatelj spremenil življenje, ko je izvedel, da ima terminalno (smrtno) bolezen.

Povedal je, da zdaj vsak dan preživi zelo zavestno in ga vsak večer oceni: »Ali bi želel, da bi bil to moj zadnji dan?« ter počne zgolj stvari, ki so mu zares pomembne. Čas preživlja z ljudmi, ki so mu zares ljubi, in ne meče trenutkov stran z nepomembnimi opravili in skrbmi, na primer, za katero nagrado je bil nominiran kot igralec itd.

Torej prenehal je svojo srečo prelagati v neko prihodnost, ki nikoli ne pride, ampak jo živi takoj in zdaj. Tudi vaše življenje poteka tako? Verjetno ne pri vseh. :)

Dnevno si nabašemo preveč opravil in ljudi na ramena ter lovimo neke umsko postavljene cilje, ki ne prinašajo zadovoljstva, ko jih dosežemo. In sreča se nam spet izmuzne.

Vprašajte se danes zvečer: »Ali bi želel/-a, da bi bil to moj zadnji dan?« In če je vaš odgovor ne, vsak svoj naslednji dan dodatno izboljšajte in že v danem trenutku sprejemajte odločitve, ki vas vodijo k sreči ZDAJ. Ne potem kasneje – nikoli.

Barbara tako lepo zapiše: »Živeti strastno in prebujeno življenje pomeni gledanje zvezd vsak večer, kot da jih vidiš hkrati prvič in zadnjič. Pomeni objeti ljube ljudi, kot da bo to edini objem, ki ga boš kadarkoli prejel. Pomeni živeti vsak dan s spoštovanjem in občudovanjem, kot da je to edini dan, ki ti je dan.«

Veliko vas bo zdaj reklo: »Ja, Tina, v teoriji nam je to vse jasnoooooo!!!« :) Ampak JAZ to res živim, torej lahko prav vsak pride do tega. Če tega ne živite, pomeni, da niste v najglobljem stiku s seboj in da življenja ne živite s polno žlico in strastjo. Vem, kako je to …

Tudi jaz sem živela mimo sebe, od opravka do opravka, potopljena nekje med milo depresijo in jezo, v skrbi, da bodo drugi srečni. In kako sem potem končno srečala samo Sebe? Na Havajih, ko se bila na delavnici breathworka, ki jo je vodil čudoviti Christian de la Huerta iz Miamija, ki mu jaz pravim kar čarovnik na dveh nogah. Letos septembra smo imeli to čast, da nas je obiskal v Sloveniji, in nekateri izmed vas ste z najino breathwork delavnico PRVIČ v življenju začutili tisto pravo ljubezen do sebe, svobodo zunaj družinskih vzorcev in kdo v Resnici ste (svetloba, duša, Zavest …).

Ali tudi vi premikate svojo srečo v prihodnost? Vprašajte se danes zvečer: »Ali bi želel/-a, da bi bil to moj zadnji dan?« in začnite svojo srečo živeti že ZDAJ. Naj bo vsak dan vaš najboljši do zdaj!

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...