Tina Ananda

S kakšno vibracijo ustvarjate svoje življenje?

piše: Tina Ananda
20. junij 2016    2428 ogledov

Ker sem kot terapevtka iskala dodatne načine, kako predelati čustvene travme, sem k svoji široki ekspertizi dodala naziv Completion Process Practitioner. Completion Process je močan čustveni proces za predelovanje čustvenih travm, ki ga je razvila svetovna duhovna učiteljica Teal Swan. Strenirala me je ona osebno lani novembra in v Evropi nas je njenih terapevtov samo šest in v Ameriki le 20.

Ker je ta metoda tako učinkovita, jo izredno uspešno uporabljajo celo na ameriških vojnih veteranih, ki imajo hude posledice zaradi post-travmatskega stresnega sindroma, ki je posledica vojnih travm. No, pravzaprav bi lahko rekli, da je vsak od nas doživel in preživel neke vrste 'vojno' v svojem otroštvu, od alkoholizma do čustvenega zanemarjanja, od tepeža do ignoriranja, tlačenja in neizražanja svojih čustev. Kot sem že pisala – najbolj boli, česar NI bilo v naših družinah (spoštovanja, poslušanja, sočutja, podpore, svobode …), in pravzaprav ga ni človeka na tem svetu, ki ne bi utrpel posledic PTSD-ja (posttravmatskega stresnega sindroma), kajti če vam danes kdo nevede pritisne na 'gumb', vam pa se kar stemni pred očmi ali pa želite eksplodirati ali pa ste takoj užaljeni, je to to (PTSD).

Kreatorka te metode, Teal Swan, je bila namreč kar 13 let spolno in kultno zlorabljena, in ker je z metodami samopomoči, ki trenutno obstajajo po svetu, prišla samo do neke ravni zdravljenja, je bila primorana iznajti svojo metodo, ki nas resnično integrira v celoto, da lahko končno začutimo svoj avtentični Jaz.

Odkar izvajam to dodatno metodo s svojimi klienti, je to kot soulwork na steroidih! :) Preboji so zdaj še močnejši, še hitrejši, skoraj neverjetni – še sama komaj dohajam in se vsakič znova čudim, kakšni čudeži se dogajajo.

In ena od modrosti, ki nas jih ta proces uči, je, da si moramo dovoliti izraziti jezo in zamero do staršev/skrbnikov za vse krivice, ki so se nam zgodile v otroštvu. In šele potem se lahko povzpnemo do odpuščanja. Pred kratkim sem imela klientko (pravzaprav več njih) z res hudim otroštvom, ki mi je povedala, da so ji vsi drugi terapevti in coachi rekli, da mora staršem odpustiti, da niso znali drugače, da so karmično povezani, bla, bla, bla, BLA! Nič od tega, ampak res NIČ od tega ne bo razrešilo občutka KRIVICE, ki se vam je zgodila. Občutek, da se to ne bi smelo zgoditi nobenemu otroku, ostaja. Zato je treba to dati ven in izraziti jezo, razočaranje, bes, celo sovraštvo, strah, ogorčenje, nesmisel … (vendar ne z mlatenjem in streljanjem okoli sebe, kot se je to zgodilo v Orlandu, ampak znotraj varnega okolja na seansi ali doma v sobi). Kajti če si tega ne dovolite izraziti (znotraj varnega okolja), boste to 'bruhali' na svoje najdražje doma ali pa v službi, ko bo to najmanj primerno. In to se že dogaja.

Naj vam dam primer. Včeraj ponoči sem se zbudila že ob 4:00 zjutraj in nisem mogla več zaspati nazaj, zato sem se prestavila na kavč in prižgala Hay House Radio. Ne spomnim se, kateri terapevt je imel svojo oddajo, ampak kot prva klicateljica je poklicala v studio 13-letna (!) punca (navadno kličejo samo odrasli, ki želijo nasvet). Povedala je, da njen 19-letni brat tepe očeta in mamo, še posebej pa njo. Oče ima Parkinsovo bolezen in zato ne more nič. In kako jo je strah … Vsi, ki smo v tistem trenutku poslušali, nismo mogli verjeti svojim ušesom. Mislim, da se je takrat cel svet ustavil. Besede, s katerimi je ta mlada punca opisovala dogodke in svoja čustva, so presegale besednjak odraslih ljudi. Nenehno sem se morala opominjati, da ni stara 30 let, ampak zgolj 13! In najhuje je to, da ona NE MORE VEN iz te situacije kar tako. Vse je odvisno od staršev. Ker pa starši ne naredijo ničesar, bo morala sama razviti preživetvene in obrambne mehanizme (in jih je že, saj pogoji za takšno stanje seganje leta in leta nazaj), ki ji bodo kasneje v življenju nagajali, ko bo želela imeti ljubeče odnose.

Vsi smo zadrževali dih, kaj bo ta terapevt odgovoril, in čutila sem, da je tudi on popolnoma 'frapiran', kako pomagati zdaj temu dekletcu, glede na to, da ne more kar ven. Lepo ji je odgovoril in jo opolnomočil, kolikor jo je le lahko. Ko je punca odložila slušalko, je rekel: »Holly mother of God, there's a way to start this show today!« (v prevodu: Sveta Marija pomagaj, to pa je začetek oddaje!). In potem je celotna zveza z radijsko postajo padla dol in vse je utihnilo. Vsi poslušalci smo ostali sami v tišini – z zgodbo te deklice, ki je res sedla v našo zavest. Od sočutja do nje sem se razjokala. Vse me je bolelo. In čez nekaj trenutkov sem se znašla v enem delu svojega otroštva in naredila Completion Process ter integrirala in rešila svojo malo punčko (enega od aspektov sebe, ki je bil žalosten v svoji realnosti oziroma spominu). Ta proces v polnem pomenu besede priča, da lahko rešimo samo sami sebe.

Mi smo sami svoj Rešitelj. In verjemite, to tako dobro dene! Svoji Celoti sem tako dodala še en del Sebe, ki jih tako sestavljamo skupaj kot sestavljanko nazaj v Enost, iz katere izhajamo. Iz tega se potem gradi naš avtentični Jaz, ki je osvobojen programov in družinskih vzorcev.

 

Sedanjost te punce je res žalostna, in ker njen brat ne zna ravnati s svojimi čustvi, tepe vse okoli sebe (seveda, ker je bil sam travmatiziran v otroštvu v tej isti družini). Šele s soočenjem s temi čustvi, ki nas dušijo in ovirajo, pa lahko doživimo katarzo in olajšanje, ki si ju tako zelo želimo. Ko slišimo tisti del sebe, ki je ranjen in prizadet, in mu potrdimo, da je res hudo, kar se mu je zgodilo, in da ga razumemo, je to največja ljubezen, ki jo lahko damo Sebi. Dokler pa temu delu pravimo, naj se s tem sprijazni, ker si je starše tako ali tako sam izbral, nas bo notranje blokiral pri ustvarjanju lepega partnerstva, opravljanju poslanstva in izpolnjenem življenju. Ne moremo biti izpolnjeni, če ranjenemu delu sebe sporočamo, da njegova čustva ne štejejo nič in da naj bo kar lepo tiho in srečen. Vam je to kaj znano? Ja, tako so večinoma naši starši/skrbniki ravnali z nami. Nismo smeli izražati 'neželenih' čustev. Ali so nas utišali ali pa so nas ignorirali, ko smo imeli kakšen 'izpad'. Nihče pa nam ni dal navodil, kaj početi s temi čustvi.

Za te ranjene dele nas pravimo, da so kot zamrznjeni v času, kjer vibrirajo oziroma oddajajo čustveno energijo na tistem istem nivoju ranjenosti. In ja, uganili ste – to je TA vibracija, ki danes ustvarja vaše 'zunanje' življenje. Ta vibracija vam v vaše življenje prinaša ljudi, dogodke in okoliščine na točno tistem nivoju, kjer smo se v otroštvu zataknili. Zato se nam ponavljajo vzorci, iz katerih ne znamo ven. Če želite to vibracijo preseči, lahko to najhitreje naredite s terapevtom, ki poznamo dotične metode za pomoč. Lahko pa jih presežemo tudi sami in pustimo času čas, vendar to navadno traja nekaj let ali celo desetletja. 

Kaj pa ti praviš? 1
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
  komentiral 1 leto nazaj
Lepa in resnična inspiracija.
Vesna
Nalagam...