IDA ROŽMAN

Sredina brezplačna novička št. 44 - "Tehnika barvne meditacije za posamezne energetske centre."

piše: IDA ROŽMAN
2. oktober 2019    60 ogledov

Prav prisrčno pozdravljeni po tednu dni. Upam, da ste si vzeli čas in se sprostili tudi ob barvni dihalni meditaciji. Prav gotovo so vaši odzivi, občutja zanimivi, morda nekaj posebnega.

Preden pa vsi skupaj spoznamo še posebno tehniko za barvno meditacijo s posameznimi energetskimi centri,  je prav, da vas obvestim o 4. dobrodelni prireditvi vsestranskega umetnika Janeza Štrosa , avtorja projekta "Tudi ti si angel"  s predstavitvijo njegove 4. knjige, ki ima letos naslov Tudi ti si angel - Pesem srca. Dobrodelna prireditev z gosti se bo odvijala v prostorih Prešernovega gledališča v Kranju v nedeljo 14. novembra 2019, s pričetkom ob 17. uri. Namesto vstopnice,  v zameno prispevajte 10 eur v dobro otrok s posebnimi potrebami. V dar prejmete čudovito knjigo, s posebnimi mislimi in njegovimi izbranimi slikami, ki vam vsakodnevno polepšajo dan in ohranjajo v vas vaše prebujeno, čuteče srce. Na povezavi vam dodajam še utrinek z lanskoletne dobrodelne prireditve v Kranju. Sam posnetek vam prinaša marsikaj lepega

Neizmerno sem hvaležna vsestranskemu umetniku, dobrotniku Janezu Štrosu, da lahko uporabljam njegove slike za ozadje moje "Sredine novičke." Naj vam zaupam na tem delu skrivnost, da imajo njegove slike zdravilno moč. Ko si jih sproščeno ogledujete kot zvedavi otrok od blizu, začutite, vidite marsikaj. Skozi fokus na del slike se vam pojavijo različne podobe, angeli., živali, pokrajine.....vsak lahko  vidi, začuti svojo posebno zgodbo. 

Tako kot  nas je v tem času povezala skupaj odbojkarska ekipa Slovenije, kot je Slovenijo povezal mali Kris, kjer se je ponovno pokazalo, da nosi Slovenija skozi njene ljudi eno veliko srce, tako se udeležimo tudi dobrodelne prireditve v Kranju in prispevajmo sredstva za lažji življenjski vsakdan otrok s posebnimi potrebami. Postanimo in bodimo angel drug drugemu " Tudi ti si angel", ki sega tudi izven meja Slovenije v svet. 

Sedaj pa začnimo s tehniko barvne meditacije s čakrami. Na spletnih straneh boste gotovo našli pravo sliko, ki vam bo prikazala pravilen položaj posameznih energetskih centrov. 

Meditacijo začnete pri 1. čakri.

1. Vso pozornost usmerite v ta del telesa, kjer se nahaja 1. čakra. Predstavljajte si njeno barvo spredaj in zadaj (rdeča). Barvo si skozi vizualizacijo oblikujte v okroglo ploščico s premerom 12 cm. Če imate sposobnost tridelne vizualizacije, potem spremenite ploščico v lijak. Konica tega lijaka sega vse do hrbtenice. 

2. Vizualizirano barvno ploščico ali lijak potem na telesu zavrtite v smeri urinega kazalca. 

Pravilen položaj urnega kazalca je sledeči: smer urnega kazalca velja za vas, ko gledate svoje telo od zunaj. To velja tako za sprednje, kot tudi zadnje čakre. 

3.  Ko zavrtite barvno ploščico ali lijak (barva posamezne čakre), vdihnete potem barvo ploščice ali lijaka v telo. Tudi potem, ko izdihnete iz telesa, v vaše telo še vedno prihaja barva. 

4.  Predstavljajte si, kako barva prodira v določene dele telesa, ki jih posamezni energetski center oskrbuje.

  • Prva čakra (rdeča barva) oskrbuje spodnji del telesa, nadledvićne žleze in podorčje trtice.
  • Druga čakra (oranžna barva) oskrbuje spodnji del medenice, spolne organe, skrbi za imunski sistem.
  • Tretja čakra ( rumena barva) oskrbuje območje sončnega pleteža, želodec, vranico, jetra, trebušno slinavko, ledvica.
  • Četrta čakra ( zelena barva) oskrbuje z energijo območje srca in obtočil.
  • Peta čakra (modra barva) energetsko skrbi za podorčje grla, pljuč in ušes.
  • Šesta čakra ( indigo barva) oskrbuje z življenjsko energijo naše oči, glavo, spodnji del možganov.
  • Sedma čakra ( bela barva)  oskrbuje zgornji del možganov in tudi oči. 

Postopek (1-4) izvajajte z vsakim energetskim centrom posebej. Pri celotni meditaciji bodite pozorni posebej na bolne dele telesa. 

S to tehniko oskrbujemo in skrbimo za drugo raven našega avričnega polja, kjer se nahajajo naša čustva, s katerimi se mnogokrat v življenju težko srečamo, si jih ne dovolimo občutiti, jih potlačimo........

Želim vam uspešno izvajanje te barvne meditacije. Naslednjo sredo pa  začnemo spoznavati področje, kako se lahko zdravimo s pomočjo samozavedanja. Šli bomo v tovrstno spoznavanje korak po koraku.

Do naslednje srede srečno.

Vaša Ida

 

 

 

Vir: dr. Barbara Ann Brennan - Prebujajoča svetloba, Janez Štros-Tudi ti si angel
Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...