IDA ROŽMAN

Sredina brezplačna novička št. 45 - Ko se začnem zavedati samega sebe

piše: IDA ROŽMAN
8. oktober 2019    34 ogledov

Prisrčen pozdrav vsem skupaj. Teden dni je naokoli. Preden se dotaknemo teme o zdravljenju s pomočjo samozavedanja, se mi zdi prav, da vemo, kaj se dogaja v naši okolici, v naši družbi. 

Jutri je 10. oktober, mednarodni dan duševnega zdravja. Tudi Slovenija se srečuje z vedno več problemi na področju duševnega zdravja. Po vzrokih za nastanek bolniškega staleža so duševne motnje na tretjem ali četrtem mestu, kar je zaskrbljajoč podatek. Ker smo ljudje čuteča bitja, različno razmišljamo, si pomagamo v stiskah na različne načine, zato vam dajem v vednost tudi povezavo do spletne strani ( projekt na državnem nivoju) , kjer si boste lahko morda našli tudi kakšne odgovore ali usmeritve na prebrane vsebine. 

Vzrok za nastale duševne bolezni se s pogleda energetske medicine začne najprej v energetskem polju človeka, potem pa je naprej odsev kot  posledica viden  tudi na samem fizičnem telesu. Vsi naši psihološki procesi namreč potekajo preko avričnega polja. Tako je naše avrično polje izvor vseh psihosomatskih reakcij. To pomeni, da je uravnoteženo delovanje avričnega polja predpogoj za ohranjanje našega zdravja. 

Zdravljenje s pomočjo zavedanja se dogaja na naši tretji ravni energetskega polja. Ta je namreč povezana z mentalnim ali razumskim delom. Je pa seveda tukaj pomembno, da  nam prva in druga raven delujeta pravilno, da so čustva usklajena.  In če je potem tretja raven dovolj močna, imamo močan in zdrav razum, ki nam dobro služi.Tako je naše duševno življenje zdravo. 

Ko se naša energija z višjih duhovnih ravni neovirano pretaka do tretje ravni avričnega polja, se v nas vnese načelo ustvarjalnosti,inspiracije, da smo smotrni. Na ta način smo sposobni razumeti sporočila našega sistema ravnovesja, jim tako sledimo in s tem odvračamo določene bolezenske procese in potem lahko ustvarjamo radost in veselje. 

Odločilnega pomena za naše duševno in fizično ravnovesje je, da v sebi razčistimo s svojimi strahovi, da se ne obsojamo. Vzemimo za primer, če se obsojamo zaradi naše požrešnosti. Ob misli, da bi morali poiskati pomoč, nam je nerodno, nelagodno ali pa se izgovorimo, da tega ne potrebujemo. Sama požrešnost ne pomeni, da sem slaba oseba. Požrešnost je namreč določena čustvena obramba. Seveda ima v ozadju lahko tudi bolj globok medicinski vzrok. 

Ali se v življenju sprašujemo, koliko smo v resnici racionalni? To je v resnici lahko eden izmed naših največjih problemov. Sami sebe prepričujemo, da se obnašamo racionalno. V resnici pa naš razum uporabljamo, da si lahko izmislimo različne izgovore za nezdrav slog življenja, za naše nezdravo vedenje. Če pogledamo z nivoja avričnega polja , se odvija sledeči proces. Čustva ali volja zaradi kopice podzavestnih strahov popolnoma obvladujejo naš razum. 

V življenju to pomeni, da je vsako neravnovesje na tretji ravni integracija vseh različnih informacij z drugih ravni našega bitja . Na tretji ravni to izveni kot iracionalno. Na tem delu postanemo togi, ker nas usmerjajo določeni predsodki, razmišljanja, pa nimajo nobene povezave s širšim življenjem okoli nas. Tako imamo energetske tokove v naprej določene in naše razumevanje življenja je shranjeno v različnih predalih. Ta naša pretirana racinalnost  se potem v življenju pokaže kot neracionalna. Takšen razum potem vsako stvar razlaga, jo pretirano zapleta in ima sam sebe za gospodarja. 

Lahko pa se zgodi, da naša tretja raven postane dovzetna za vpliv drugih ravni, to je predvsem področja čustev. Takšna oseba potem ne razlikuje med trenutnih izbruhom čustev in pa dolgoročno stvarnostjo.  Posledica tovrstnega razmišljanja je umišljanje te osebe, da je njeno življenje slabše ali pa boljše, kot je v resnici. Pri takšni osebi se namreč sedanjost prepleta z možnostjo potencialne prihodnosti, ki si jo dotična oseba ustvari tudi s pomočjo vizualizacije. 

Če povzamem zgornjo vsebino, je pomembno, da pri sebi ugotovimo, zakaj smo postali iracionalni, zakaj racionaliziramo,  kakšen je njihov učinek in njihova podlaga. Ko delamo intenzivno na tej problematiki lastne osebnosti, smo na dobri poti, da lahko z samozavedanjem  mnogo pripomoremo k lastnemu zdravju. 

Morda sem vam odstrla kakšno tančico, na podlagi katere boste naredili spremembe v dobro svojega zdravja.

Do naslednje srede srečno in vse dobro v vsem. 

Vaša Ida 

 

 

Vir: dr. Barbara Ann Brennan - Prebujajoča svetloba
Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...