IDA ROŽMAN

Sredina brezplačna novička št. 42 - Vaje iz ljubezni do samega sebe

piše: IDA ROŽMAN
18. september 2019    33 ogledov

Spoštovani bralec, spoštovana bralka !

Sprašujem, kaj se vam je porodilo ob prebrani misli v samem naslovu Sredine brezplačne novičke? Moja prva misel je bila: " Kakšna resnica, papir prenese vse, življenje ne pozna radirke."

V pretekli 41.številki Sredine novičke, ki je objavljena na moji spletni strani, na zavihku Blogi in promocije,  smo se srečali z vajo, ko smo opazovali sebe, se poskušali imeti radi.  Preden pa začnem z nadaljevanjem teme pretekle Sredine novičke, bom ohranila uvodni del  Sredine novičke z moje spletne strani. Tako vzamem tudi danes v roke knjigo Janeza Štrosa, vsestranskega umetnika in pisatelja. Knjiga se mi odpre na sledeči misli, ki jo delim z vami: 

"Poglej v dlan, videl boš svoje življenje, videl boš zapisan vsak dan življenja. Videl, življenje je čudež, vsak trenutek je čudež. Ne da se ga vzeti kot nekaj samoumevnega. Vem, pomislil si na vse preizkušnje, bolečine, na tisoč in eno stvar, vendar je še vedno čudež. Vse to je tu, ob tebi, s tabo, obstaja, vse to so izkušnje. Kaj pa, če so izkušnje, eden največjih čudežev v življenju? Pogosto se ujameš v dramo življenja, v zgodbo samega sebe. Doživiš dan, ko si pomislil, da je življenje kruta šala, ko se boriš sam s seboj, ko se boriš s čustvi. A vedno se obrneš k veselju in ljubezni, ki jo nosiš v duši. To so čustva, ki te spremljajo, ki si jim dovolil, da jih začutiš. Sprejel si jih. Spoznal si, da je največja resnica v tišini."

Ste morda zasledili v navedenem citatu vsebino, s katerim nam pisatelj na poseben način izraža ljubezen do nas samih. Jaz osebno sem jo zelo začutila. 

Tako, kot smo se v pretekli vaji gledali v ogledalo in se občudovali, storimo podobno tudi danes, sploh posebej z deli našega telesa, ki so bolni ali znakaženi. Njim je potrebno posvetiti posebno pozornost, jih sprejeti, takšne kot so in jih brezpogojno ljubiti. Del telesa, ki vas je izdal - razmislite o njem, kakšno vlogo je imel v preteklosti. Tako ga boste lahko ponovno vzljubili in prevzeli boste določene odgovornosti, ki jih v preteklosti niste. 

Zgodi se, da včasih tumorji v človeškem organizmu posredujejo določeno energijo, ki je potrebna za zapolnitev določene praznine. Človeka, ki je navznoter prazen, ga lahko tumorji zapolnejo. Oseba, ki ima šibke noge, se je prisiljena usesti, ko se ni več sposobna postaviti zase.  Določeni nategi tako v hrbtenici kot vratu pomagajo krotiti določeno jezo in tako dušijo osnovno življenjsko energijo, ki se neusmiljeno pretaka po hrbtenici. Tovrstne težave osebo lahko za nekaj časa položijo v posteljo, kadar potrebuje mir, počitek, tišino....

Ko vam uspe določen del bolnega ali znakaženega telesa ponovno sprejeti vase, da se počutite eno z njim, lahko začnete s pozitivno vizualizacijo. Povejte temu delu telesa, kako bo ozdravel. Če vam je določen tumor zapolnil določeno praznino, mu povejte, da ga ne rabite več, da se lahko razkroji in zlije z ostalim telesom. Če imate probleme pri celjenju kosti, si lahko tudi pomagate z vizualizacijo, kako kosa kosti rasteta skupaj in sta zaceljena. Če imate določene probleme z mišicami, si delajte vizualizacijo, kako se vaše mišice krepijo. Obenem vam bo tudi izginil strah, ki spremlja določen telesni problem. 

Nekateri si pomagamo  z molitvijo in prošnjo. Pristopov do reševanja naših težav je več. Morda sem vam malce  na preprost način približala, kako imajo določene energije vpliv na naše zdravje, na ljubezen do nas samih. Naslednjo sredo pa bomo skupaj spoznali določene zdravilne meditacije za naše telo.  

Do naslednje srede srečno !

Vaša Ida

 

Vir: dr. Barbara Ann Brennan - Prebujajoča svetloba, Janez Štros-Tudi ti si angel
Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...