Tina Ananda

Vprašajte Tino: Zapustil me je zaradi druge, kaj sedaj?

piše: Tina Ananda
21. november 2016    764 ogledov

»Pozdravljena. Že pred precej časa sva se razšla s partnerjem. Takrat sem zmotno mislila, da bom šla čez to lahkotno in brez težav, vsaj en čas je tako izgledalo. Pa se mi zdaj dogaja, da čutim precej močno ljubosumje do njega in njegovih novih vez in da mu ne privoščim nove sreče. Kako naj se soočim s temi čustvi in jih premagam? On me je namreč zapustil, ker se je zaljubil v drugo. Naj povem tudi, da si v nobenem primeru ne bi želela več biti z njim. Čutim pa te težave. Po vrhu pa še to, da delava skupaj in imava zadnje čase ogromno konfliktov. Težko se že prenašava.

Zaradi te situacije se počutim še vedno manjvredno, neslišano. Zavedam se, da sem še v stanju žrtve… želim si izstopiti iz tega, pa sploh ne znam in ne zmorem. Ker je narava dela taka, da z bivšim partnerjem trenutno še celo sodelujeva, si želim, da bi se lahko normalno in spoštljivo pogovarjala med sabo. Da bi bila pri tem slišana. Želim si samo normalnega odnosa, nič več… Najlepša hvala za nasvet... Srčen pozdrav« Mojca

Draga Mojca, najprej moraš razumeti sebe in svoje občutke in si dovoliti občutiti JEZO! »Kaaaj?? Zapustil me je zaradi druge, kako si drzne!« kriči v tebi in najprej moraš občutiti to krivico, ki se ti je zgodila! Ne glede na to, da ima on vso pravico zapustiti odnos in imeti drugo punco, je to iz TVOJE perspektive krivica, zato se popolnoma upravičeno počutiš kot žrtev. Validiraj ta občutek »ja, sem žrtev, ker me je dragi zapustil zaradi druge ženske in zato se počutim grozno in manjvredno« - na ta način se boš nehala boriti proti občutku žrtve, ki je tako ali tako že v tebi in tam vztraja ravno zato, ker se boriš proti njemu. Priznaj si, da je to, kar je naredil, zelo krivično dejanje do tebe. Validiraj svoje občutke in se razumi, zakaj tako čutiš. Vsaka ženska bi se na tvojem mestu počutila tako. Katera pa bi bila hladna kot špricer, če jo njen partner zapusti zaradi druge?? Samo TI to zahtevaš od sebe. Od sebe pričakuješ, da boš šla skozi prekinitev zveze lahkotno in brez težav. Zakaj le? Vsak konec je potrebno odžalovati. To je naraven proces človeškega čustvovanja, ko nekaj izgubimo.

Torej, tvoj prvi korak je, da si priznaš, kar čutiš in to tudi občutiš. Drugi korak pa je, da svojo nabrano jezo konstruktivno sprostiš iz sebe (doma na samem v varnem okolju ali s terapevtom). Zamisli si, da ta fant sedi nasproti tebe in povej mu »v obraz« vse, kar mu imaš povedati. Izbruhaj vse ven, brez cenzure! In ne obsojaj se zaradi besed, kajti res ne bo lepo zvenelo, kar držiš v sebi. Glavno je, da daš to ven iz sebe, kar je tako ali tako znotraj tebe, drugače te bo žrlo od znotraj, zaradi česar potem dobivamo razne čire na želodcu in tudi hujše stvari.

Na ta dva načina boš izpraznila svoj čustveni naboj (jezo, zamero, krivico, bes, ljubosumje….) in vajin odnos se bo avtomatsko spremenil.

Kar pa se tiče ljubosumja: nisi ljubosumna nanj, ampak na njegovo novo punco, ker se z njo primerjaš in se zato počutiš manjvredno: »Kaj pa ima ona, kar nimam jaz? Zakaj je šel od mene k njej? Zakaj me je zapustil ZARADI nje?« To primerjanje z njo te ne bo pripeljalo nikamor, ker ne moreš primerjati enega človeka z drugim. Lahko se primerjaš samo sama s sabo glede na svojo preteklost.

Niti ni res, da mu ne privoščiš njegove sreče, ampak v sebi zgolj gojiš zamero, ker si se marsičemu odpovedala v vajinem odnosu, sklepala si kompromise proti sebi, on pa je po vsem tvojem žrtvovanju kar šel. Kako si drzne! Tudi to boš »zbruhala« skupaj z jezo ven v seansi. To lahko narediva skupaj na Ananda seansi.

Neslišano se počutiš, zato ker same sebe ne slišiš in se ne razumeš. Tvoji občutki ti govorijo, da si ranjena in prizadeta, ti pa jih ne slišiš in hočeš stran od njih, torej stran od sebe. Zato sem na začetku napisala, da najprej razumi sebe – torej SLIŠI SEBE, kaj čutiš in sprejmi te občutke »v redu je, če se počutim izdano, saj me je vendar zapustil zaradi druge«.

On pa je, seveda, zadnji, ki bi želel slišati o tvoji bolečini, zato tega niti ne poskušaj narediti, ker ti bo še bolj dal občutek, da nisi slušana. Torej najprej po teh korakih spremeni vibracijo v sebi in vajin odnos se bo avtomatsko spremenil.

 

Vir: www.loving-wisdom.com/sl
Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...