Marta Okorn

Življenje je preprosto

piše: Marta Okorn
17. april 2018    2515 ogledov

Ljudje smo iz osebnega, poslovnega in duhovnega uspeha naredili znanost. Čas je, da to poenostavimo, da bo prav vsak človek razumel in upošteval to, kar je pomembno.

To je mogoče.

Kajti življenje je resnično preprosto. Ljudje pa smo neverjetna bitja, ki iz najbolj preproste stvari naredimo veliko komplikacijo.

Vsak bi lahko dodal to zelo pomembno in preprosto stvar v svoje življenje

Vsak izmed nas, ne glede na to, kje trenutno je, bi se lahko poleg tega, kar počne v vsakdanjem življenju, lahko ukvarjal še z eno zelo pomembno in preprosto stvarjo. Ni pomembno, ali hodite v službo ali imate podjetje, ste bogati ali revni, ste zadovoljni s svojim življenjem ali niste, imate partnerja ali ga nimate, imate otroke ali jih nimate, ste trenutno srečni ali niste, vas zanima poslovni uspeh ali ne, vas zanima duhovnost ali ne. Ni pomembno. Vsi bi lahko bili pozorni na to, kar vam bom zdaj razložila.

Za trenutek ustavite branje in tudi svoje misli. Počasi vdihnite in izdihnite.

Zdaj se odločite, da boste danes, jutri in naprej počeli vse, kar počnete, vsak dan oz. to, kar pač morate narediti. To ne bo težko. :)  Tukaj pa pride ena majhna razlika, ki jo lahko dodate v svoj vsakdan. Ko se vam bo dogajalo ali zgodilo nekaj, kar vam ni všeč, se boste za trenutek ustavili in opazovali, kaj začutite v sebi, v svojem srcu. Je to žalost, zamera, sodba, ljubosumje, jeza, nemir, nemoč, strah, skrb, občutki krivde, osamljenost, nič ne morem, jaz to vem, sem boljši, kako lahko 'oni' to počnejo ...

Nekaj od tega boste zagotovo začutili ali več stvari. In to je točno tisto, kar je v vas in vas omejuje, da bi bili srečnejši, da bi se vam zgodile stvari, ki si jih želite, ali pa da bi preprosto lahko še več prispevali, pomagali še več ljudem. Morda jih takoj sploh ne boste znali definirati. To je normalno in tega se morate naučiti. Če boste proces nekaj časa ponavljali, boste v neprijetnih situacijah v sebi nedvomno zaznali enega izmed zgoraj naštetih občutkov.

Teh občutkov ne moremo izničiti. Je pa razlika, ali smo v njih pet dni, pet ur ali eno sekundo.

Ko se boste opazovali, se boste resnično spoznali. In ko boste te občutke zaznali, jim preprosto dovolite, da gredo v svetlobo oz. jih predajte tistemu, v kogar verjamete – Bogu, Vesolju, Energiji, angelom, svetnikom, Budi, Alahu, Viru, Najvišjemu, Dobroti ...

In ko boste te občutke predali, se vprašajte: ''Kaj lahko jaz naredim, da se mi to, kar mi ni všeč, ne dogaja več in da smo na koncu vsi vpleteni zadovoljni?'' Svoje misli preusmerite na rešitev in pozitivna dejanja.

To je proces, ne enkratno dejanje

To je proces, ne enkratno dejanje, in ta proces bi moral biti čim bolj potrpežljiv, radoveden, odločen, čim bolj spontan. V problemu se obrnem vase in se učim zaznavati svoja neprijetna čustva, jim dam dovoljenje, da odidejo, da jih ne potrebujem, in najdem rešitev, da problem rešim. Preprosto, vendar ne vedno lahko, ker gre za boj s samim seboj. :)

Vendar če boste to počeli vsak dan in našli rešitve za svoje majhne probleme, boste odpustili vedno več svojih neprijetnih čustev in postali svobodnejši, lahkotnejši, mirnejši, bolj ljubeči do sebe in drugih, ponižnejši, hvaležnejši, potrpežljivejši, bolj veseli, bolj radostni in vsak dan boste imeli več energije, da rešite tudi bolj zapletene probleme ali izzive oz. dosežete svoje velike cilje ali dobite rešitev za večji prispevek tukaj na Zemlji.

Ni čudežne palčke

Želim vam, da nehate zapravljati denar po nepotrebnem in nehate iskati čudežno palčko na različnih delavnicah in pri drugih ljudeh. Najprej spoznajte samega sebe, je brezplačno in najučinkovitejše. Vaši učitelji so v prvi vrsti vaš partner, vaši otroci in preostali ljudje v vaši bližini.

Ko boste resnično zmanjšali čas, ki ga preživite v neprijetnih čustvih, boste vzpostavili pravi temelj osebne moči in potem boste točno vedeli, kaj si želite v življenju in kaj točno se želite naučiti. In takrat boste tudi s hvaležnostjo in radostjo zapravili denar za točno tisto, kar vas razveseljuje ali kar potrebujete, da se razvijate naprej. Kajti življenje je nenehen razvoj.

Sama to počnem že tri leta vsak dan, vsak trenutek ... Zato je to postalo veliko bolj spontano in lahkotno. Ni pa bilo vedno tako, naredila sem tudi ogromno napak in več kot 100-krat sem stala pred zidom, ko nisem videla ne levo ne desno, kaj šele naprej. :)

Vsakič znova, ko se je spet pokazala pot naprej, mi je bilo dano razumeti, da je življenje še bolj preprosto, kot sem mislila. Če se tudi vi znajdete pred zidom, vam najlažje pomaga nekdo, ki je to pot že prehodil.

Na spodnji povezavi si lahko preberete, da niste sami in kaj vse pridobite, če ta princip uvedete v svoje življenje. Sami, z mojo pomočjo ali s pomočjo koga drugega, ni pomembno. Moja želja je le, da ga uvedete, ker tudi vam želim, da občutite svobodo bivanja tukaj na Zemlji.

Preberite več tukaj.  

Želim vam veliko radovednosti pri spoznavanju samega sebe.

Vabljen/-a tudi na moj Trening za tvoj neskončni potencial!  

Skupaj nam bo uspelo.

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...