Klub alternative Boni, bioterapija

Barve - energija, ki harmonizira organizem

10. julij 2014    1031 ogledov

Barva je energija, ki deluje na naš organizem. Poznano je, da barve pripomorejo k harmonizaciji našega organizma.

Zavedati se moramo, da je vsak posameznik specifičen in posledično tudi kombinacija barv, ki jih uporablja in potrebuje in je edinstvena za posameznika.

Barve, ki jih naše oko zaznava, nastajajo s pomočjo svetlobe. Ko bela svetloba pade na določen predmet, se nekatere barve odbijejo, nekatere vpijejo.

Bela in črna nista barvi, temveč sta svetlobi, ki jih zaznava naše oko. Svetloba je spekter – mavrica šestih čistih barv – rdeča, oranžna, rumena, zelena, modra, vijolična. Bela svetloba ima visoko vibracijo, je redkejša in osvežujoče vpliva na naš organizem, črna ima nizko vibracijo, je gostejša in akumulira energijo. Bela in črna svetloba dajejo barvam odtenek.

Barve in letni časi

Človek je del narave. Pozabljamo, da je naš organizem usklajen z vplivi iz narave. Procesi, ki se dogajajo v naravi, istočasno potekajo tudi v našem organizmu. V času prebujanja narave/spomladi/, se tudi prebuja naš organizem, v poletnem času je čas akumuliranje energije, ki jo potrebujemo in uporabljamo v jesenskem in zimskem času. Da bi naš organizem deloval v harmoniji z naravo, je pomembno, da uporabo  barv uskladimo s procesi v naravi.

Barve in naše energetsko polje - Aura

Naše energe tsko polje – aura je sestavljena iz sedmih glavnih energetskih centrov – čaker. Vsaka čakra skrbi za pravilno delovanje našega organizma in ima telesno kot tudi duševno funkcijo; čakre so med seboj povezane in se razlikujejo po gostoti in vibraciji, vibrirajo z različnimi barvami. Z vnašanjem določenih barv v naš organizem, vzdržujemo oz. vzpostavljamo harmonijo. Barve, ki jih vsebuje naša aura je mogoče tudi videti s prostim očesom s posebno tehniko videnja. Niansa barve v naši auri nam pove kakšno je naše energetsko stanje; svetlejša močna barva kaže na pretočnost energije v našem organizmu, temnejša, šibkejša nas opozarja na blokado.

Vpliv barv na naš organizem

Različni ljudje imamo radi različne barve in zato na vsakega posameznika različno vplivajo. Tega se ne da spremeniti, tako pač je. Barve, ki nas privlačijo kažejo na prepustnost, imajo sproščujoč in ugoden vpliv na naš organizem, barve ki nas odbijajo kažejo na moten pretok oz. energetsko blokado.

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...