Tina Pipan

Središčni del prostora – BRAHMASTAN

piše: Tina Pipan
8. avgust 2014    340 ogledov

Zakaj je tako pomembno da je odprt, prost, čist in neobtežen?

Središčni del vsake parcele,  vsakega stanovanja in vsakega posameznega prostora se imenuje brahmastan. Označi se ga kot središče dveh diagonal, ki povezujejo nasprotna kota prostora. Za osnovo vedno vzamemo pravilni kvadrat ali pravokotnik, v katerem najlažje pride do ravnovesja in pravilnega pretoka življenjske energije.

Brahmastan ali središče je področje kjer se shranjuje in zadržuje življenjska energija in skozi katerega le ta prihaja v prostor in se razpošilja v vse smeri. Potrebno ga je obdržati svobodnega in na njega ne postaviti težkih predmetov.
Tu domuje element etra/prostora. Geometrijska oblika, ki predstavlja  element etra,  je z njim povezana in ga harmonizira je romb ali oblika diamanta. Za harmonizacijo in ravnovesje vedno lahko vnesite obliko romba v  središčni del.  Labod je simbol tega dela, prav tako lotosov cvet - oba pomagata pri harmonizaciji prostora, kadar je središčni del obtežen in zaprt.

Središčni del celotnega stanovanja in vsakega posameznega prostora – tudi delovnega,  se vedno priporoča  pustiti prost, odprt in ga označiti.  Preventivo z obliko romba, sliko ali simbolom laboda ali lotosovega cveta vedno priporočam narediti v vsakem prostoru, kjer središče ni prosto. Največkrat se to zgodi v naših spalnicah.  Brahmastan (središčni del) si lahko predstavljate  kot popek, kjer je ogromno pomembnih marma (življenjskih) točk in od koder  že od vsega začetka otrok (v maternici) preko matere dobiva življenjsko energijo. In tako kot je popek pomemben iz vidika človeškega telesa, tako je brahmastan - središčni del pomemben iz vidika energije prostora.

Če središčni del določenega prostora ni možno pustiti prost, potem je poleg oblike romba najmočnejša preventivna mere v prostoru ŠRI JANTRA!

Šri jantra je eden najstarejših simbolov. Je simbol sreče, bogastva in zdravja. Znanstveniki iz različnih raziskovalnih področjih so zadnje čase pokazali veliko zanimanje zanjo. Je zelo močni diagram. Energijski učinek Šri jantre je kar 70 krat močnejši od učinka piramidne konstrukcije. To pomeni, da ima 3 centimetrska Šri jantra večji energijski učinek od 2 metrske piramide.

Njena izjemna moč pa je odvisna od natančne geometrije. Ta zapletena geometrija pa ima baje tudi zanimiv matematični pomen. V  njej najdejo tako zlati rez, kot tudi vzporednice z geometrijsko strukturo vodikovega atoma in razmerja njegovih črt žarčenja...

Najbolje jo je namestiti na severni ali severovzhodni del prostora.

Delovanje Šri jantre ni v celoti razkrito, vendar je nesporen njen vpliv na življenjsko energijo - tako prostora - kajti tudi prostor je živ - kot tudi ljudi, ki v njem bivajo.

Tina Pipan

www.eroja.si

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Teme:
Nalagam...