Barbara Podlogar

Človek in frekvenca delovanja

10. november 2014    8763 ogledov

VSE je energija. In energija je VSE, kar je. In VSE, kar moramo narediti, je, da izenačimo svojo frekvenco z realnostjo tega, kar si želimo, in ni verjetnosti, da tega ne dobimo. To ni filozofiranje – to je čista fizika,” je rekel Albert Einstein.

Pa je res tako? Je res, da je vse, kar se nam dogaja, odvisno od frekvence, na katero smo naravnani? Kaj sploh je mislil s tem?

Ljudje smo energija in naša energija (življenjska naravnanost) oddaja frekvenco, s katero 'komuniciramo' sebe svetu in življenju na sploh. Že v pogovoru rečemo 'midva sva na isti frekvenci, valovni dolžini' – takrat vse lepo steče, kajne?  Energija je kot senzor za stvari, ki si jih želimo. Ni pa dovolj, da si jih želimo le v svojih mislih. To željo ali, bolje rečeno, zahtevo oddajamo skozi frekvenco energije. Skozi našo življenjsko naravnanost. Tisto vmes (do te frekvence) pa je pot, prostor, skozi katerega rastemo do želene frekvence delovanja in rezultatov. 

Če želimo imeti navdušujoče rezultate, moramo biti navdušeni in se z navdušenjem lotiti novih podvigov

Če se nenehno pritožujemo in iščemo omejitve, zaradi katerih ne moremo biti uspešni, ne plujemo s frekvenco navdušenja. Prav zato ne moremo zaznati navdušujočih idej, ki bi nas pripeljale do navdušujočih rezultatov. Plujemo z energijo omejitev in težav, zato jih tudi zaznavamo. Ne zato, da bi se predali in obupali, ker za nas nič ni mogoče. Ampak zato, da bi prepoznali svoj vzorec razmišljanja, svojo zaznavo dojemanja življenja (sebe, ciljev, sveta okrog nas). Zelo naduto gledamo na svet, ko sedimo križem rok ali ko iščemo izgovore, zakaj se nekaj ne da, in si mislimo: “Hja, tudi jaz bi bil navdušen, če ...” Če bi že želela nadaljevati ta stavek, bi ga lahko končala le z besedami ”... če bi bil prebujen.”

Ko hodimo po tej naši 'navdihujoči' poti, se soočamo z marsikaterim starim zapisom le zato, da bi se od njega učili in se prebudili. Tako so tudi težave, s katerimi se soočamo, vedno poslane k nam z višje frekvence, višje ravni razumevanja oziroma dojemanja. Če bi bila težava/problem/izziv usklajena z našo frekvenco delovanja, je niti ne bi zaznali kot problem. Kot take nas vabijo k rasti, k temu, da sledimo toku življenja. Kajti težave ne moremo rešiti, dokler nismo usklajeni s frekvenco rešitve. Tako kot določene radijske postaje ne moremo poslušati, če je ne nastavimo na ustrezno radijsko frekvenco.

Lovimo torej tisto, na kar smo naravnani

Če naše življenje ni polno miru, sreče, uspeha in zdravja, je morda čas, da svojo življenjsko naravnanost naravnamo na bolj pozitivno frekvenco. Začenši s tem, kar občutimo. Kako se počutimo? Kako so videti in kako delujejo ti občutki v nas? Kako dolgo trajajo? Ne nazadnje so prav ti občutki tukaj zato, da se skoznje premaknemno naprej, v višjo frekvenco. Učite se od njih skozi samoopazovanje, opazovanje sebe v izkušnji, ki se nam dogaja. Le z radovednostjo majhnega otroka, brez sodbe, kritike in analize. Bo šlo? 

Vsako jutro se naravnajmo na pozitivno frekvenco. Če si želimo pozitivnih rezultatov, bi to bilo smiselno storiti. :-)

Za konec pa še zgodbica, ki sem jo zasledila na spletu:

Deček in njegov oče sta bila na izletu v hribih.
Nenadoma deček pade, si poškoduje nogo in zavpije: “AAAuuuuuu!!!”
Na njegovo presenečenje iz daljave okrog sebe zasliši glas: “AAAuuuuuu!!!”
Zdaj, radoveden, deček spet zavpije: “Kdo si?”
In nazaj dobi odgovor: “Kdo si?”
Deček jezno zavpije nazaj: “Reva!”
In nazaj dobi odgovor: “Reva!”

Razburjen pogleda svojega očeta in ga vpraša: “Oči, kaj se tukaj dogaja?”
Oče se nasmehne in reče: “Sin moj, pazi zdaj.” In na vso moč zakriči v
daljavo: “Občudujem te!”
Glas odgovori: “Občudujem te!”
In spet oče zakriči: “Ti si najboljši!”
V odgovor dobi: “Ti si najboljši!”
Deček je presenečen, vendar še vedno ne razume, kaj se dogaja.

Nato mu oče pojasni: “Ljudje temu rečejo ODMEV,  v resnici pa je to
ŽIVLJENJE.
Nazaj ti da vse, kar rečeš ali narediš.
Naše življenje je samo odsev naših besed in dejanj.
Če hočeš v življenju več ljubezni, ustvari več ljubezni v svojem srcu.
Če bi rad več sodelovanja v svoji ekipi, potem izboljšaj svoje sodelovanje.

To se nanaša prav na vse, na popolnoma vsa področja v življenju. Življenje ti da vse, kar si ti dal življenju.”

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...