Klaudija Kučan

Samomasaža energetske točke S-36, glavna točka na meridianu želodca

24. november 2014    2177 ogledov

Točka revitalizacije, vitalnosti, mnogoterih učinkov, ki pomaga, ko smo izčrpani, utrujeni, bili podvrženi različnim vplivom in posegom v fizično telo..  Točka krepi zdravje, balansira našo energijo, prebavni sistem, pomaga pri odvajanju v različnih odvisniških relacijah, prebavlja zadeve, prizemljuje in vrača moč.

Je tudi naša direktna vez do želodca. Želodec je prebavni organ pa tudi čuvaj, ščiti srce in zanj bi dal življenje. Spomni se občutka, ko te stisne v želodcu – evo, želodec se je ravno »vrgel« in ustavil strel, ki bi lahko šel do srca..  
Zato želodec moramo negovati in paziti nanj.

Dajmo mu dobre hrane in bodimo vsaj nekaj časa dnevno popolnoma sproščeni, mehki, pretočni, da se nadiha.
S-36 najdemo 3-4 prste pod kolenom, prst desno od goleni, zahteva globlji pritisk, ker leži malo globlje pod površino fizičnega telesa. Lahko si pomagamo s kakim špičastim predmetom (pa ne preveč ostrim, tak nežno, okroglo zašiljen predmet rabimo ali pa mokso). Ko boste točko našli, boste vedeli, da je to-to, lahko malo zaboli in poseben občutek žgečkajoče elektrike gre ob golenici navzdol. Držimo ali pritiskamo do 2 minuti, lahko tudi večkrat na dan.

Samomasaža točke je namenjena preventivi in krepitvi zdravja, če imamo resnejše težave, se seveda najprej posvetujmo z ustreznim strokovnjakom.

Vir: www.facebook.com/umetnost.dotika
Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...