Svetloba.si, spletni portal iskalcev Resnice

Voda – kolikor ste vlažni, toliko ste mladi

piše: Uredništvo
1. december 2014    1189 ogledov

Pijete dovolj vode? Spoznajte sedem razlogov, zakaj jo piti še več!

Če vas muči utrujenost, ste zmedeni, imate pogoste glavobole ali slab spomin, vas muči omedlevica, imate zelo suho kožo, pogoste infekcije sečil ali pa vas pogosto bolijo mišice, mogoče trpite za kronično dehidracijo. Ljudje se vse bolj zavedamo, kako pomembna je voda, kako pomembno jo je piti namesto sladkih pijač, ki nam jih ponujajo na vsakem koraku. Pa vendar, ste vedeli, da je od vode odvisna vsaka celica vašega organizma?

Če ste namreč dehidrirani, to ne pomeni le, da čutite žejo, temveč da vsaka celica vašega telesa hlepi po vodi, da bi lahko normalno delovala. Brez vode bo telo namreč začelo črpati tekočine iz vseh možnih tekočin, ki so na voljo: krvi, celične tekočine, medcelične tekočine …, tako začne telo izsuševati samo sebe in kmalu privede do psihičnih in fizičnih posledic ter prezgodnjega staranja kože in notranjih organov.

Vendar pozor! Ko čutite žejo, je že prepozno, saj ste takrat že dehidrirani. Zato poskrbite za redno hidracijo svojega telesa čez ves dan!

Koliko vode spiti na dan?

Optimalna količina vode je dva do tri litre na dan. To količino je treba prilagajati glede na našo telesno aktivnost, vreme in uživanje diuretikov, kot so kava, čaj, alkohol in slana hrana. Najbolje je, da pijemo vodo iz pipe, če je neoporečna. Izogibajmo se vodi v plastenkah, tudi če imajo oznako BPA-FREE, raje posezimo po ustekleničeni vodi.

Sedem razlogov, zakaj piti dovolj vode

  • boljše prebavljanje hrane;
  • večja koncentracija, pripravljenost;
  • lepši videz ter boljše zdravje kože in notranjih organov (izginejo tudi črni kolobarji pod očmi, ki kažejo na izmučenost ledvic);
  • zmanjšana maščoba v telesu;
  • ukročen apetit;
  • pomagali boste telesu, da bo lahko opravljalo vse svoje naloge.

 

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...