Založba 5KA, založništvo in izobraževanja

AKCIJA: Knjiga Čudeži 20% CENEJE!

13. december 2019    589 ogledov

V tej poti, poti bolečine in ljubezni, trpljenja in močnih spoznanj, poti obupovanj in vere, predaje in vztrajanja, želim, da prepoznate moč in voljo, ki jo ima v sebi vsakdo izmed nas, ne glede na to, v kako težki situaciji se znajdemo. To je srce knjige ČUDEŽI. Knjige s posebnim energetskim nabojem.

AKCIJA JE POTEKLA 31. 12. 2019, SEDAJ NA VOLJO ZGOLJ PO REDNI CENI!

Ni konec, dokler ni zares konec. Pa tudi takrat ni konec … - Edita Kurent

V knjigi ČUDEŽI  Edita Kurent, učiteljica kundalini joge, opisuje svojo borbo z rakom, ko so ji napovedali le še nekaj dni življenja. Kot da to še ne bi bilo dovolj, je ob tem doživela še tragedijo – »hujšo od najhujše preizkušnje v življenju«, je zapisala v knjigi ...

Lepe misli in nauki iz knjige ČUDEŽI

Dokler sta v nas upanje in vera, zmoremo nemogoče. In prav v tej poti, poti bolečine in ljubezni, trpljenja in močnih spoznanj, poti obupovanj in vere, predaje in vztrajanja, želim, da prepoznate moč in voljo, ki jo ima v sebi vsakdo izmed nas, ne glede na to, v kako težki situaciji se znajdemo. Ni konec, dokler ni zares konec. Pa tudi takrat ni konec …

»Vsi so bili na moji strani, zato se je čoln prevrnil.«

Ko delamo nekaj z vsem svojim bitjem, z vso dušo, skoraj ni možnosti, da nam ne bi uspelo.

»Temeljito premisli, kaj si zares želiš, kajti želja se ti zagotovo izpolni.« Sedaj dodajam, da se velikokrat res izpolni, samo včasih šele takrat, ko je že mimo oziroma si tega sploh ne želimo več.

Ljudje bi morali predvsem prevzemati odgovornost za svoje življenje. Lažje bi nam bilo, če bi si upali verjeti, da smo soustvarjalci in da je vse mogoče. Jogijski izrek učitelja, jogija Bhajana, pravi: »Zavibriraj kozmos in kozmos bo odprl pot.«

Najgloblji razlog, zakaj se tako bojimo smrti, je najbrž ta, da ne vemo, kdo smo. Naslanjamo se na minljive reči, kot so ime, poklic, krog ljudi, s katerimi se družimo, naš življenjepis … Toda če ostanemo brez vsega naštetega, ali še vemo, kdo smo?

Edino, kar imamo, je ta trenutek. Ta vdih, ki ga ravno zdaj vdihujemo. Kaj je prava resnica, resnica o življenju in umiranju?

Ko pogledaš v globino vsake situacije, ko dojameš, ima res vse svoj smisel. Ja, tudi smrt. Otroci so nam dani, da z njimi preživimo neko obdobje. Ničesar si ne smemo lastiti.

Je pa vsak tak dogodek tudi blagoslov, darilo. Večja kot je preizkušnja, večje darilo prinaša s sabo, seveda če nam uspe nanj gledati na tak način.

Zavedati bi se morali, da smo vsi že po naravi božanski, enkratni. Ne smemo pustiti, da nas strah ovira pri izpolnjevanju svojega poslanstva tu, na zemlji.

Če strah čutimo, še ne pomeni, da nas prežema. Imamo namreč možnost izbire, sledi odločitev, ali ga bomo spustili vase ali ga bomo nagnali iz življenja. Ali bomo zaradi njega odnehali ali bomo kljub strahu sledili navdihu.

»Zakaj bi starec nehal saditi drevesa, če ga to veseli, mu daje smisel, čeprav se zaveda, da ne bo užival njihovih sadov?« To mi je dalo misliti in odločila sem se, da ne bom več stremela za ozdravitvijo, ampak začela polno živeti, vsak dan posebej.

Orli ne bežijo pred nevihto, ampak izkoristijo veter, da se dvignejo še višje. Življenjske situacije pridejo kot nevihta. Izkoristimo jih kot orli, ne kot kokoši, ki se umaknejo v kokošnjak. Intuicija nam pomaga, da lahko pričakujemo nevihto in jo izkoristimo.

Zavedam se, da če so se stvari tako zložile, je na meni samo, da sprejemam in se učim, seveda z veliko hvaležnostjo. Sladek priokus popolne predaje. Koliko nitk se je moralo stkati, da je nastala ta preproga, po kateri ravno sedaj stopam?

 Edita Kurent, učiteljica kundalini joge, o knjigi ČUDEŽI

Edita pravi, da ji je bilo rečeno, da bo predavala o ČUDEŽIH in to dvakrat!

Pravi: prvič, pred približno šestimi leti, ko sem bila še polna energije in delala na več področjih hkrati. V Slovenijo je takrat prvič prišel moj učitelj joge, Karta Singh. Na podlagi numerološke analize mi je povedal nekaj o mojih talentih, usmeritvah, na koncu pa se je nenadoma ustavil in odločno na list k številkam napisal, da bom predavala o čudežih. Čudno sem ga pogledala, ker si nisem predstavlja, kaj s tem misli. Tudi sam je nekako presenečeno izjavil, da mi ne more povedati kaj več, ker tudi njemu ni jasno kako in zakaj, a dodal je, da se bo to zagotovo zgodilo. Občutila sem nekakšno moč v učiteljevih besedah, zato sem list z analizo skrbno spravila.

Tudi hči mi je po vrnitvi iz bolnice, na začetku moje bolezni, ko sva skupaj gledali posnetek intervjuja z Anito Moorjani, odločno rekla, da me vidi, kako bom nekoč jaz, tako kot Anita, vlivala pogum in predavala o čudežih.

Tej trditvi sem verjela še manj, kot učiteljevi. Ko pa sem zaključevala svojo knjigo in razmišljala, kako ji naj dam naslov, me je nenadoma, kot strela z jasnega, prešinilo spoznanje, da sem pravzaprav pisala o čudežih. Mrzlično sem začela iskati papir, na katerem je bilo nekoč zapisano moje poslanstvo. Ko sem ga našla, sem vedela, da bo to naslovnica moje knjige in tudi naslov knjige mi je bil že jasen.

V zapisu sem še vedno čutila neke vrste energijo, naboj, ki ga je vrisal vanj učitelj. Zato tudi verjamem, da ima knjiga poseben energijski naboj.

Zanimivo je, da dobivam kar precej povratnih informacij, kako je knjiga vplivala na življenje bralcev. Mnogim so se začele dogajati zanimive reči, drobni čudeži. Moje osebno mnenje je, da je življenje samo po sebi čudež, če ga seveda opazimo. Knjiga nas samo ozavešča, da smo bolj pozorni in potem marsikaj opazimo, česar prej nismo. 

Osnovni podatki

Avtorica: Edita Kurent

Število strani: 148
Prva izdaja: oktober 2018
Format: 15,5 x 21,5 cm
Vezava: Mehka vezava z zavihki

AKCIJA JE POTEKLA 31. 12. 2019, SEDAJ NA VOLJO ZGOLJ PO REDNI CENI!

Knjiga ČUDEŽI

19,90 €
NAROČI
Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!

Naročilnica

  Registrirani uporabniki z naročilom prejmejo 10 žarkov. Registriraj ali prijavi se!
Za naročilo najprej izberi izdelek. Izbereš ga enostavno s klikom na gumb
NAROČI, ki se nahaja ob vsakem izdelku.

IzdelekKoličinaZnesek
 SKUPAJ 0,00 €
+ POŠTINA
 
  Poštnina za plačilo po povzetju znaša 4,5€. V primeru plačila po predhodnem nakazilu pa poštnina znaša 3,5€.

Izberi način plačilaVpiši svoje osebne podatke
Nalagam...