Pogoji poslovanja

Pred naročilom izdelka, storitve, dogodka v akciji ali pred nakupom plačljivega poslovnega članstva ali oglaševanja pazljivo preberite pogoje poslovanja.

Z naročilom in nakupom potrjujete, da ste seznanjeni s pogoji poslovanja ter da z njimi soglašate in se zavedate, da vas določbe teh poslovnih pogojev zavezujejo (imajo namreč naravo pogodbe).

1.  Naročilo izdelka/storitve/dogodka v akcijski ponudbi

Portal Svetloba.si ne prodaja izdelkov, dogodkov ali storitev – preko portala je mogoče le oddati naročilnico za izdelka, storitve, dogodka v akciji, ki ga prodaja poslovni član (v nadaljevanju prodajalec), ne portal Svetloba.si.

Ob vsaki akciji je prodajalec izdelka/storitve/dogodka v akciji jasno izpisan. Akcija je časovno točno opredeljena.

1.1. Varstvo podatkov ob naročilu izdelka, storitve, dogodka v akciji

Kadar na portalu Svetloba.si naročate izdelek ali storitev ali dogodek v akcijski ponudbi preko naročilnice soglašate s tem, da:

 • vaše kontaktne podatke posredujemo prodajalcu), ki prodaja izdelek ali storitev ali dogodek v akciji
 • bodo katerekoli od vas poslane informacije popolne in točne.
 • poslovni član (prodajalec) lahko vaše podatke uporabi zgolj za uspešno obdelavo naročila.

Več si preberite v politiki zasebnosti in splošnih pogojih.

1.2. Podrobnejši podatki o akcijski ponudbi

Podrobnejši podatki o izdelku/storitvi/dogodku v akciji so navedeni v opisu akcije. Vsak izdelek/storitev/dogodek v akciji je predstavljen s fotografijo, točnim nazivom, podrobnim opisom, cenami, popusti, ... Slike so simbolične. Pod vsakim izdelku/storitvi/dogodku v akciji je naveden zakoniti prodajalec in njegov kontakt.

1.3. Postopek nakupa

Kupec izbere željen izdelek s klikom na gumb NAROČI na strani z akcijsko ponudbo, na kateri si lahko prebere vse podrobnejše informacije o izdelku/storitvi/dogodku v akciji, jasno in razvidno je napisan tudi predviden rok dobave in prodajalec ter njegov kontakt.

Če želite izdelek kupiti izpolnite naročilnico, v kateri jasno opredelite svoje želje. Preden oddate naročilo se morete strinjati s splošnimi pogoji in pogoji poslovanja, kar pomeni, da ste pogoje prebrali, ste z njimi seznanjeni in se z njimi strinjate.

Po oddaji obrazca kupec prejme potrditveni e-mail s strani portala Svetloba.si in plačilnimi podatki prodajalca, njegovo naročilo pa se posreduje prodajalcu. Če obvestila ne prejmete pomeni, da je prišlo bodisi do tehnične napake, ali napačno vnesenih podatkov. Postopek lahko ponovite, ali pa nas kontaktirate za pomoč.

Napake, popravke ali dodatke k naročilu nam lahko sporočite po elektronski pošti na naslov info@svetloba.si  ali direktno na elektronski naslov ponudnika. Upoštevali bomo vse vaše pripombe, napake ali popravke v kolikor bo to mogoče.

1.3.1. Potrditev naročila

Naročilo je potrjeno s potrditvenim elektronskim sporočilom z navedenimi plačilnimi podatki prodajalca, ki ga kupec prejme po naročilu. Po prejetem nakazilu v vrednosti zneska naročila je pogodba o nakupu naročenih artiklov/storitev med kupcem in prodajalcem posameznega izdelka sklenjena.

1.3.2. Odprema blaga

Prodajalec posameznega izdelka v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in izda račun kupcu. V primeru, da se rok dostave nepričakovano podaljša, prodajalec izdelka kupca o tem obvesti preko telefona ali e-pošte. Kupec prejme tudi račun preko elektronske pošte v obliki PDF formata ali osebno na dom.

1.3.3. Rok dobave, strošek in čas dostave

Rok  dobave, strošek in čas dostave so jasno opredeljeni za vsak izdelek posebej v opisu izdelka, saj ni enotne dobave glede na to da je prodajalec za vsako akcijo kdo drug. Za vse nadaljnje informacije prosim kontaktirajte posameznega prodajalca, ki je naveden pod naročenim izdelkom.

1.3.4. Način plačila

Vsaka akcijska ponudba ponuja različne vrste plačila. Možnosti plačila so navedene na sami naročilnici, pred oddajo katere sami izberete med ponujenimi načini plačila, če je le-teh več.

Ne pozabite vedno od prodajalca izdelkov zahtevati račun. Prodajalec vam je dolžan račun izstaviti, vi pa ste dolžni račun vzeti. 

1.3.5. Pravica od odstopa od nakupa

Kupec ima pravico, da v 15-ih dneh prodajalcu, pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Sporočilo je pravočasno, če je poštna pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposredni strošek vračila blaga po pošti na naslov podjetja prodajalca. O nameravanem vračilu mora potrošnik pisno obvestiti podjetje, najkasneje v 15-ih dneh od prejema blaga, in sicer na kontaktni elektronski naslov prodajalca (jasno naveden ob vsaki akcijski ponudbi), blago pa vrniti najkasneje v 30-ih dneh po sporočilu o odstopu.

Prodajalec kupcu vrne vsa opravljena plačila v zvezi s pogodbo najkasneje v 30-ih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Če je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago v originalni embalaži, nerabljeno, nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati prodajalcu v 30-ih dneh po sporočilu iz prejšnjega odstavka, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Če kupec vrača izdelke brez originalne embalaže ali je ta embalaža uničena, oziroma če izdelek kaže znake uporabe, si prodajalec, pridržuje pravico, da vračilo zavrne. Torej ne vrne denarja kupcu; kupcu pa lahko izdelek vrne. Poštnino plača kupec sam.

Naprošamo vas, da izdelkom po prevzemu ne snamete deklaracij, dokler niste popolnoma prepričani ali vam izdelek ustreza ali ne, saj bo le tako morebitno vračilo za vas potekalo brez odvečnih zapletov.

1.4. Prodajalec se poleg vseh zgoraj naštetih pogojev strinja še da:

 • so izdelki/storitev/dogodek v akciji njegova last in zanje prevzema polno odgovornost
 • bo portalu Svetloba.si posredoval točne informacije o izdelkih/storitvi/dogodkih, načinih plačil, dobavi blaga, stroških in dostavi, ki bodo zajeti v akcijski ponudbi
 • bo v primeru, da so izdelki pošli to nemudoma javil portalu Svetloba.si, kupcem pa omogočil preklic naročila in jim vrnil kupnino, če so izdelek že plačali a ga ni več na zalogi
 • bo po koncu akcije portalu Svetloba.si javil točno število prodanih izdelkov/storitev, da mu lahko portal Svetloba.si izda račun s provizijo za opravljeno oglaševanje

2.  Nakup poslovnih članstev in oglaševanja

Na portalu Svetloba.si, poslovnim članom (ponudnikom) omogočamo nakup plačljivih celoletnih članskih paketov MOJSTER in GURU ter posameznih oglaševalskih paketov za oglaševanje dogodkov, storitev in izdelkov.

Podroben opis in celoten cenik najdete tukaj :

 • Oglaševanja
 • Poslovnih članstev

2.1. Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)

Svetloba.si se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 1. identiteto podjetja ( z portalom Svetloba.si upravljata: Anastazija, Nastja Spasojević s.p., Limbuška graba 4, Limbuš, Slovenija in Elumina, Matjaž Plevel s.p., Ulica Andreja Smolnikarja 1, Kamnik),
 2.  kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (info@svetloba.si, nastja@svetloba.si, 031332385),
 3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
 4. dostopnost storitev,
 5. pogoji izvršitve storitve (članstvo in oglaševanje se aktivirata takoj po prejetem plačilu ali po dogovoru),
 6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza ,
 7. način plačila
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop,
 10. pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

2.2. Podrobnejši podatki o storitvah

Podroben opis in celoten cenik najdete tukaj :

 • Oglaševanja
 • Poslovnih članstev

2.3. Naročilo in postopek naročila

2.3.1. Za poslovna članstva

Željeno članstvo izberete v svojih uporabniških vsebinah s klikom na željeno članstvo. Po izbiri članstva prejmete potrditveni e-mail z podatki za plačilo. Po prejetem plačilu članstva ali izdanemu računu za članstvo se vam članstvo aktivira in takoj začnete koristiti ugodnosti članstva. Račun prejmete po elektronski pošti v PDF formatu.

Vse lastnosti članstev so jasno pojasnjene na straneh z možnostjo izbire tukaj. >>

2.3.2.  Za oglaševalske pakete

Željen oglaševalski paket izberete v svojih uporabniških vsebinah s klikom na željen paket ali nam po e-mailu (nastja@svetloba.si) sporočite, kaj bi želeli oglaševati. Po izraženi želji po oglaševanju in izbiri paketa vam v najkrajšem možnem času 1-2 delovnih dneh odgovorimo in se skupaj dogovorimo za možen termin oglaševanja. Račun prejmete po elektronski pošti v PDF formatu.

Vse lastnosti oglaševalskih paketov so jasno pojasnjene na straneh z možnostjo izbire tukaj. >>

2.3.3. Cene

Objavljene cene veljajo za vse stranke. Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

2.3.4. Popusti in akcije

Pridržujemo si pravico spreminjati ali odstraniti ponudbo tekočih akcij.

2.3.5. Načini plačila

Na portalu Svetloba.si sta možna naslednja dva načina plačila za plačilo poslovnih članstev ali oglaševanja:

 • preko nakazila UPN na TRR:
  IBAN: SI56 1010 0005 6571 268 (Intesa Sanpaolo Bank)
  Anastazija, Nastja Spasojević s.p.
  Limbuška graba 4, 2341 Limbuš
 • plačilo preko Paypala
  (nastja@svetloba.si)

Račun vam pošljemo preko e-maila v PDF obliki.

2.4. Pravica do odstopa od nakupa

2.4.1.  Za nakup poslovnega članstva

V 30 dnevih od nakupa poslovnega članstva imate pravico odstopiti od nakupa, zaračuna se vam enomesečni delež koriščenja članstva (1/12 vrednosti članstva). Če v tem času izkoristite oglaševanja v okviru svojega paketa se vam izkoriščeno oglaševanje zaračuna po rednem ceniku. 

2.4.2.  Za oglaševalske pakete

Od nakupa oglaševanja lahko odstopite pred začetkom oglaševanja, po začetku oglaševanja odstop ni mogoč. Vam pa v primeru, da z oglaševanjem niste bili zadovoljni vrnemo 50% kupnine, saj vam ne želimo prodajati mačka v žaklju, ampak si želimo, da ste z oglaševanjem zadovoljni.

3. Varstvo podatkov

Na spletnem portalu Svetloba.si smo predani varstvu vaših podatkov. Zbiramo in obdelujemo jih izključno za namene učinkovitega delovanja spletnega portala Svetloba.si. Vse podrobnosti o varovanju vaših osebnih podatkov si lahko preberete v politiki zasebnosti TUKAJ. >> (link)

4. Odveza odgovornosti

Po svojih najboljših možnostih se trudimo zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletnem portalu. Kljub temu pa lahko pride do napak in sprememb v ponudbi, katere bomo odpravili in popravili v čim krajšem času.

5. Pritožbe in spori

V primeru težav se lahko na nas obrnete prek elektronske pošte ali telefona. Pritožbe so možne preko elektronske pošte. Obvezujemo se, da se bomo v roku petih delovnih dni odzvali na pritožbo s predlogom poteka nadaljnje obravnave postopka.

Stranki udeleženki v elektronskem poslovanju soglašata, da bosta ob morebitnih sporih medsebojno priznavali veljavnost elektronskih sporočil na sodišču, če veljavnost le teh ni bila predhodno ugovarjana skladno s postopki, ki so opredeljeni v teh pogojih in pravilih.

Portal Svetloba.si nima v lasti proizvodov ali storitev, ki se jih ponuja preko akcijske ponudbe, zato se za pritožbe glede izdelka/storitve/dogodka v akciji obrnite direktno na prodajalca.

6. Izključitev odgovornosti

V nobenem primeru spletni portal Svetloba.si in njena upravljalca (Elumina, Matjaž Plevel s.p in Anastazija, Nastja Spasojević, s.p.) oziroma njihovi zaposleni ne bodo odgovorni za slučajno, posredno ali posledično škodo, ki bi izvirala iz vaše uporabe oziroma nezmožnosti uporabe tega portala.

Prav tako ne odgovarjajo za morebitne izpade delovanja spletne strani/portala Svetloba.si, niti za posredno oziroma neposredno škodo, ki je nastala zaradi začasnega nedelovanja portala.

Portal Svetloba.si nima v lasti proizvodov ali storitev, ki se jih ponuja preko akcijske ponudbe, zato ne more biti odgovoren za morebitne napake, škodo ali druge težave, ki lahko nastanejo pri uporabi proizvodov oz. storitev. Za kakršne koli težave, škodo ali napake v zvezi s proizvodi oz. storitvami, je odgovoren izključno prodajalec proizvoda ali storitve.

7. Končno določilo pogojev poslovanja portala Svetloba.si

Poslovni član (ponudnik) ob nakupu potrjuje, da je v celoti seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja spletnega portala Svetloba.si in da se z njimi strinja.

Glede morebitnih sporov (srčno upamo, da jih ne bo) se obe strani zavzemata za sporazumno reševanje sporov. Kolikor medsebojnega sporazuma ni moč doseči, je pristojno sodišče v Ljubljani.

Pridržujemo si pravico do sprememb in napak v cenah ter napisanem besedilu.

Izdajatelja teh pogojev za portal Svetloba.si sta njena upravitelja:

 • Elumina, Matjaž Plevel s.p., Ulica Andreja Smolnikarja 1, Kamnik, matična številka: 3415384000
 • Anastazija, Nastja Spasojević s.p., Limbuška graba 4, Limbuš, matična številka: 8140332000

Splošni poslovanja so sestavljeni v skladu z evropsko zakonodajo (Uredbo (EU) 2016/697 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o pretoku takih podatkov (Splošna uredba o varstvu podatkov ali GDPR) in konvencijami Sveta Evrope (ETS št. 108, ETS št.181, ETS št. 185, ETS št. 189)) in nacionalno zakonodajo Republike Slovenije (Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/07), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT, Ur. l. RS, št. 96/09 in 19/15), “Zakonom o varstvu potrošnikov ZVPot-UPB2”, Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP), itd.).

8. Imate še kakšno vprašanje?

Za morebitne dodatne informacije smo vam na voljo na info@svetloba.si , kjer vam bomo z veseljem pomagali in odgovorili na zastavljena vprašanja ter upoštevali vaše predloge in želje.

Hvala, ker sodelujete z nami!

Kamnik, 21. 7. 2018