Pogoji poslovanja

V okviru spletnega portala Svetloba.si deluje tudi spletna trgovina, ki jo administrira podjetje Elumina, Matjaž Plevel s.p., v nadaljevanju ponudnik. Spletna trgovina deluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot). Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med lastnikom spletne trgovine, ponudniki artiklov in potrošnikom.

Spletna trgovina ponuja izdelke v Butiku, ki se nahaja na strani www.svetloba.si/butik. V butiku so na voljo izdelki v lasti Elumine (nakup možen le po plačilu predračuna) in izdelki, ki jih prodajajo drugi ponudniki, ki so jasno navedeni, butik v tem primeru služi le kot posrednik pri naročilih. 

Spletna trgovina prav tako ponuja prodajo poslovnih in osebnih članstev, katerih nakup se izvrši po plačilu po predračunu. Nakup članstev je mogoč na strani www.svetloba.si/o-svetloba.si/poslovno-clanstvo ter www.svetloba.si/o-svetloba.si/podpri.

Svetujemo vam, da pred uporabo spletne trgovine pazljivo preberete splošne pogoje. Elumina si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani www.svetloba.si

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

1.) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),

2.) kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (elektronska pošta, telefon),

3.) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev

4.) dostopnost izdelkov (vsak izdelek iz ponudbe na spletni strani je dostopen v razumljivem roku),

5.) pogoji dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),

6.) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza ,

7.) način plačila in dostave,

8.) časovno veljavnost ponudbe,

9.) rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop,

10.) pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 S klikom na gumb "Oddaj naročilo" v butiku potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom prodajno - plačilnih pogojev, ki so tu navedeni in da ste bili na te pogoje ob nakupu izrecno opozorjeni. Naročilo/pogodba se sklepa v slovenskem jeziku. V vsakem primeru prejmete takoj ali najkasneje v nekaj urah tudi potrditev naročila po elektronski pošti. Če potrditve naročila ne prejmete, pošljite e-mail na info@svetloba.si

Podrobnejši podatki o izdelkih

Podrobnejši podatki o izdelku so navedeni v opisu. Vsak izdelek je predstavljen s fotografijo ali shemo, točnim nazivom, podrobnim opisom, cenami, popusti,... Slike so simbolične. Pod vsakim izdelkom, ki ga ne proizvaja Elumina ali ni v njeni lasti je naveden zakoniti prodajalec.

Cene in ažurnost podatkov

Vse cene v spletni trgovini svetloba.si so navedene v EUR in vsebujejo predpisani DDV. Podjetje Elumina, se po svojih najboljših močeh trudi zagotavljati ažurnost in pravilnost podatkov na spletni strani www.svetloba.si/butik ter na strani www.svetloba.si/o-svetloba.si/poslovno-clanstvo, vendar pa se kljub temu lahko zgodi, da je dobavljivost, lastnosti artikla in podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik posameznega izdelka kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Dobavni roki

Dobava fizičnega blaga je 3-15 delovnih dni po prejetem plačilu predračuna. Možna so manjša odstopanja. V kolikor blaga v trenutku vašega naročila ne bi imeli na zalogi, vam bomo rok dobave sporočili.  Dobava elektronskih dobrin se izvrši v roku nekaj ur do največ enega dne po prejetju plačila.

Postopek nakupa

Naročilo in postopek naročila za izdelke v Butiku

Kupec izbere željen izdelek s klikom na izdelek. Izdelke lahko išče po kategorijah.  S klikom na izdelek se mu odpre stran z izdelkom, na katerem si lahko prebere vse podrobnejše informacije o izdelku, jasno razvidno je napisan predviden rok dobave in prodajalec ter njegov kontakt.

Če želi izdelek kupiti izpolni naročilnico, v kateri jasno opredeli svoje želje. Preden odda naročilo se more strinjati s splošnimi pogoji in pogoji poslovanja, kar pomeni, da je pogoje prebral, je z njimi seznanjen in se z njimi strinja. Po oddaji obrazca uporabnik prejme potrditveni mail s strani portala Svetloba.si in plačilnimi podatki prodajalca, njegovo naročilo pa se posreduje prodajalcu izdelka. Napake, popravke ali dodatke k naročilu nam lahko sporočite po elektronski pošti na naslov info@svetloba.si. Upoštevali bomo vse vaše pripombe, napake ali popravke. V primeru uspešno oddanega naročila, prejmete potrditveni e-mail na vaš elektronski naslov. Če obvestila ne prejmete pomeni da je prišlo bodisi do tehnične napake, ali napačno vnešenih podatkov. Postopek lahko ponovite, ali pa nas kontaktirate za pomoč.

Prodajalec nato po prejetem plačilu ali prej (če gre za plačilo po povzemu) odpošlje izdelke uporabniku.  

Potrditev naročila

Naročilo je potrjeno s potrditvenim elektronskim sporočilom z navedenimi plačilnimi podatki, ki ga kupec prejme po naročilu. Po prejetem nakazilu v vrednosti zneska naročila je pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in prodajalcem posameznegaizdelka sklenjena.

Odprema blaga

Prodajalec posameznega izdelka v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in izda račun kupcu. V primeru, da se rok dostave nepričakovano podaljša, se kupca obvesti preko telefona ali e-pošte. Kupec prejme tudi račun preko elektronske pošte v obliki pdf formata ali osebno na dom.

Storšek in čas dostave 

Strošek in čas dostave je jasno opredeljen za vsak izdelek posebej v opisu izdelka, saj ni enotne poštnine glede na to da je prodajalec za vsak izdelek kdo drug. Za vse nadaljne informacije prosim kontaktirajte posameznega prodajalca izdelka, ki je naveden pod naročenim izdelkom.

Način plačila

Vsak prodajalec izdelkov v butiku ponuja različne vrste plačila. Vse možnosti vrste plačila so navedene pri posameznem izdelku in prodajalcu. Prav tako so možnosti plačila navedene na sami naročilnici, pred oddajo katere sami izberete med ponujenimi načini plačila, če je le-teh več.

Ne pozabite vedno od prodajalca izdelkov zahtevati račun. Prodajalec vam je dolžan račun izstaviti, vi pa ste dolžni račun vzeti. 

SLIKA ZAHTEVAJ RAČUN!!!!!

Naročilo in postopek naročila za poslovna članstva in članstva uporabnikov (fizičnih oseb)

Kupec izbere željeno članstvo v svojih uporabniških vsebinah s klikom na željeno članstvo. Po izbiri članstva prejme potrditveni e-mail z podatki za plačilo. Po prejetem plačilu članstva se mu članstvo aktivira in kupec lahko takoj začne koristiti ugodnosti članstva. Kupec prejme račun po elektronski pošti v pdf formatu.

Vse lastnosti članstev so jasno pojasnjene na straneh z možnostjo izbire članstev in na podsraneh Podpri ter Poslovna članstva.

Potrditev naročila

Naročilo je potrjeno s potrditvenim elektronskim sporočilom z navedenimi plačilnimi podatki, ki ga kupec prejme po naročilu. Po prejetem nakazilu v vrednosti zneska naročila je pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom sklenjena.

Aktivacija članstva

Po prejetem plačilu članstva se kupcu članstvo aktivira in  lahko takoj začne koristiti ugodnosti članstva. Kupec prejme račun po elektronski pošti v pdf formatu.

Način plačila

Možno je le plačilo po predhodnem  bančnem nakazilu (po predračunu).

Vrednost nakupa plačate preko položnice na pošti, banki oziroma preko spletne banke (NLB Klik, SKB-Net, Abanet,...). To storite z nakazilom denarja preko standardnega BN-02 ali UPN obrazca (ne posebne položnice).

-----------------------------------------------------

Podatki za plačilo:

Elumina, Matjaž Plevel s.p.
Pilonova ulica 8,
1000 Ljubljana

TRR: SI56 1010 0005 0088 758 (Banka Koper)
KODA NAMENA: OTHR
NAMEN PLAČILA: Članarina

-----------------------------------------------------

Ko bomo prejeli vaše plačilo, vas bomo o tem obvestili na vaš e-mail naslov "potrditev naročila" ter vam aktivirali članstvo in poslali vsa nadaljna navodila. 

Ne pozabite vedno od prodajalca izdelkov zahtevati račun. Prodajalec vam je dolžan račun izstaviti, vi pa ste dolžni račun vzeti. 

SLIKA ZAHTEVAJ RAČUN!!!!!

Varstvo podatkov

Ponudnik si močno prizadeva za zagotovitev varnosti osebnih podatkov. Vaši podatki so ves čas zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim odkritjem.

Ponudnik se obvezuje, da bodo kakršnikoli osebni podatki pridobljeni preko  spletne strani www.svetloba.si v celoti ostali v lasti ponudnika ter prodajalca in bodo služili izključno za potrebe izvedbe in dostave naročila, razen če ni uporabnik spletne strani posebej privolil v kakšno  drugačno obliko uporabe posredovanih podatkov. Kadarkoli se lahko hitro in enostavno odjavite od katerekoli naše e-pošte. Z vsemi posredovanimi  osebnimi podatki bomo brezpogojno ravnali v skladu z veljavnim Zakonom o  varstvu osebnih podatkov.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Izdelki v butiku

Potrošnik ima pravico, da v 15-ih dneh ponudniku, pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Sporočilo je pravočasno, če je poštna pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposredni strošek vračila blaga po pošti na naslov podjetja. O nameravanem vračilu mora potrošnik pisno obvestiti podjetje, najkasneje v 15-ih dneh od prejema blaga, in sicer na kontaktni elektronski naslov info@ozemljitev.si, blago pa vrniti najkasneje v 30-ih dneh po sporočilu o odstopu. Ponudnik potrošniku vrne vsa opravljena plačila v zvezi s pogodbo najkasneje v 30-ih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Če je potrošnik blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago v originalni embalaži, nerabljeno, nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati ponudniku v 30-ih dneh po sporočilu iz prejšnjega odstavka, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Če potrošnik vrača izdelke brez originalne embalaže ali je ta embalaža uničena, oziroma če izdelek kaže znake uporabe, si ponudnik, pridržuje pravico, da vračilo zavrne. Torej ne vrne denarja kupcu; kupcu pa lahko izdelek vrne. Poštnino plača kupec sam.

Naprošamo vas da izdelkom po prevzemu ne snamete deklaracij, dokler niste popolnoma prepričani ali vam izdelek ustreza ali ne, saj bo le tako morebitno vračilo za vas potekalo brez odvečnih zapletov.

Članstva

Kupec ima pravico v 15 dnevih od nakupa poslovnega članstva odstopiti od nakupa, zaračuna se mu enomesečni procent koriščenja članstva (1/12 vrednosti članstva). Če v tem času izkoristi oglaševanja v okviru svojega paketa se mu izkoriščeno oglaševanje zaračuna po rednem ceniku. 

Kupec ima pravico v 15 dnevih od nakupa osebnega članstva odstopiti od nakupa. Majico prejme šele po poteku 15 dnevnega roka za odstopitev od nakupa članstva.

Komunikacija

S kupcem sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila, pošiljatelj pa mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne želi prejemati reklamnih sporočil, je potrebno brezpogojno upoštevati.

Pritožbe in spori

Ponudnik in prodajalci spoštujejo veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti na e-mail naslove posameznih prodajalcev izdelkov. Prodajalec mora v petih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Prodajalec si po najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno, sicer pa je zanje pristojno sodišče v Ljubljani.

Odveza odgovornosti

Spletna trgovina www.svetloba.si se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe pravočasno popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo prodajalec izdelka kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. Vse fotografije so zgolj simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Za tipkarske napake ne odgovarjamo.

Informacije

Za morebitne dodatne informacije smo vam ves čas na voljo na info@svetloba.si, kjer vam bomo z veseljem pomagali odgovoriti na zastavljena vprašanja ter upoštevali vaše predloge in želje. Prav tako so vam na voljo vsi prodajalci posameznih izdelkov, ki jih lahko kontaktirate preko kontaktnih obrazcev na njihovi predstavitvni strani ter preko navedenih elektronskih naslovov.

Končno določilo

Uporabnik ob nakupu potrjuje, da je v celoti seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine www.svetloba.si in da se z njimi strinja. Glede morebitnih sporov se obe strani zavzemata za sporazumno reševanje sporov. Kolikor medsebojnega sporazuma ni moč doseči, je pristojno sodišče v Ljubljani. Pridržujemo si pravico do sprememb in napak v cenah ter napisanem besedilu.

Ljubljana, 29. 4. 2016