0 komentarjev     3777 ogledov

Čuječnost je beseda, ki ste jo v zadnjem času zagotovo že slišali. Čuječnost sama po sebi pomeni biti buden, prisoten v trenutnem početju ali nepočetju. Gre za oseben odnos do pozornosti, ki je dan vsakomur med nami. Ne nazadnje ne gre za to, da bi čuječnost morali pridobiti ali se je naučiti. Bolj zanimivo vprašanje, ki se nam lahko poraja, je, kaj odložiti, da se bom bolj zavedal trenutne resničnosti.

Kaj je čuječnost? 

Čuječnost lahko opredelimo kot nepresojajoče in sprejemajoče zavedanje dogajanja v sedanjem trenutku. Čuječnost je usmerjena pozornost na trenutno izkušnjo, na tukaj in zdaj. Zavedamo se svojih misli, čustev, občutkov v telesu ter tudi zunanjega dogajanja, kot so recimo oddaljeni zvoki, ne da bi se poskušali doživljanju izogniti, ga zadržati ali ga kako drugače spreminjati.

Nepresojajoče zavedanje pomeni, da dogajanja ali predmeta opazovanja, tako zunaj sebe kot znotraj sebe, ne označujemo kot ustrezno ali neustrezno, dobro ali slabo, pravilno ali napačno. Gre le za to, da opazujemo. Ne presojamo, le opazujemo.

Vendar ne gre za opazovanje samo z očmi. Pri čuječnosti gre za to, da smo pozorni na vse svoje čute. Več ko jih bomo uporabili, bolj bomo prisotni. Miselni proces zamenjamo s procesom (ob)čutenja. Seveda še vedno potrebujemo um, da predela informacije, ki pridejo kot rezultat čutenja. Na tej točki je dovolj le osnovna zaznava KAJ. Ne prepustimo se skušnjavi, da bi zaznavo poskusili nekam uvrstiti ali etiketirati in kategorizirati.

 »Sedanjega trenutka TUKAJ in ZDAJ ne moremo premisliti, lahko ga le občutimo.«

Sprejemajoče zavedanje pomeni, da trenutek tukaj in zdaj ter svoje občutke, misli in čustva, ki se porajajo tukaj in zdaj, globoko sprejmemo. Ne bežimo pred ničimer, sprejmemo vse natanko tako, kot je, in zavestno 'ugasnemo' željo, da bi spremenili ali vsaj poskusili spremeniti karkoli tako, kot bi moralo (po naše) biti. Zgolj TAKO JE in TU SEM je zaenkrat dovolj. Sprejemam, kar zaznavam.

Bolj kot to, da znamo biti čuječi dalj časa, je pomembno, da se vedno znova zavestno vračamo nazaj v stanje čuječnosti, takrat ko ugotovimo, da je našo pozornost odneslo drugam. Zato je pri čuječnosti zelo pomemben element nenasilja. Govor je o nenasilju do sebe, ko se zavemo, da smo se spet 'nezavedno' prepustili miselnemu toku.

  • » Joj, spet sem se izgubil!«
  • » Ne znam držati pozornosti, ne gre mi ...«
  • » Le kako je to sploh mogoče, spet sem z mislim drugje.«

Bistvo čuječnosti ni v tem, da bi karkoli dosegli ali presegli

Ne, ni nam spet spodletelo, ker bistvo čuječnosti ni v tem, da bi karkoli dosegli ali presegli. Cilj je zgolj biti prisoten in se neosebno opazovati. V trenutku, ko se zavemo, da smo izgubili prisotnost oziroma stik s sedanjim trenutkom tukaj in zdaj, je pomemben le način vračanja v stanje čuječnosti. Uporabite mehkost, nežnost, a odločnost.

Le dovolj jasna namera biti čuječ vas lahko ohranja čuječe in le nenasilje vas lahko učinkovito vrača nazaj. Ni pomembno, kolikokrat ste se 'izgubili' v mislih, temveč kolikokrat ste se vrnili. To ni tekma. No, če je tekma, bo zmagal tisti, ki ne bo tekmoval.

Vztrajnost vračanja v stanje čuječnosti je to, kar šteje

Na začetku je napor osredotočenosti na objekt opazovanja (sebe in svoje zaznave) največji, a nato pridemo v stanje občutka, ko za osredotočenost ni več potreben napor. Ta občutek je stanje globokega notranjega Miru.

Pri zavestnem vračanju v stanje čuječnosti vam lahko pomaga tudi prva slovenska android aplikacija na temo čuječnosti IZZIV 22.

NALOŽI SI APLIKACIJO IZZIV 22  

Zakaj je čuječnost sploh koristna?

Stanje Miru ali čuječnosti je globoko energetizirana točka tukaj in zdaj. Kjer smo z mislimi, tja gre energija. Če so misli vse povsod, potem gre energija tja. Torej, ko smo osredotočeni nase, oziroma na naše aktivno nedelovanje, prejemamo energijo. Biti tukaj in zdaj je, najenostavneje povedano, nekaj takega kot polnjenje mobilnega telefona. Recharging. Učinek polnjenja ali enegetiziranja je toliko večji, kolikor je nas »manj« v procesu.

Prav tako se energija porablja na procesih nezavednega delovanja uma. Če spet potegnemo primerjavo z mobilnim telefoni je to nekako tako, kot da nam v ozadju tečejo aplikacije (recimo skrb za otroka, medtem ko je v šoli), za katere niti ne vemo, in nam trošijo baterijo. Um deluje tako kot srce bije. Ni ravno pod našim nadzorom, da bi ga lahko ustavili, lahko pa ga usmerjamo in mu ne le sledimo.

Stanje nečuječnosti je kot večno prižgan televizor, za katerega smo izgubili daljinec

Zavedanje, da nismo um in misli, ki jih um poraja, je prvi korak, da znova vzamemo nazaj v roke daljinec, in zavestno izberemo programe. Mogoče vam vaš televizor (beri um) divje skače med programi, da le ne bi česa zamudil. Mogoče pa vam le nonstop predvaja eno in isto (žalostno zgodbo ali film poln bolečine). Čuječnost pomeni najti daljinec in se nato tudi naučiti kako ga uporabljati.

Um je, zelo poenostavljeno rečeno, pomočnik, ki izvaja v ozadju procese in operacije, da se lahko posvetite novim izzivom, ki jih ponuja življenje. Brez uma bi se še sedaj učili hoditi ali voziti kolo. Ko je bil nek tak proces (recimo hoja) osvojen, je odšel v podzavest in deluje, hoteli ali ne, precej avtonomno. Kdaj smo se nazadnje vprašali, kako hodimo? Pač hodimo tako kot hodimo. Taki avtonomni procesi seveda niso le telesni. Podobno nam v podzavest lahko pride miselna tvorba, ki nam govori, da nismo dovolj, da ne znamo, da smo predebeli ali da nikoli ne bodo uspeli meditirati.

Najbolj se vsidrajo miselne tvorbe, ki nastanejo že zgodaj v otroštvu. Dovolj je le dovolj dolgo ponavljanje in (negativna ali pozitivna) miselna tvorba bo zaživela v naši podzavesti, od koder bo večkrat izplavala in se ponudila kot program na televiziji, za katerega smo izgubili daljinec.

Prav zato se ni mogoče spremeniti čez noč, kar tako in zgolj zato, ker smo se tako odločili. Ko smo nekaj ponovili ali pomislili 1.000 krat, je to precej težko 1.001-ič narediti drugače. Z usmerjeno pozornostjo seveda gre. Če pa v vrvežu dneva ali zaradi stresa na to nekaj nismo pozorni, je jasno, da bomo 1.002-ič to nekaj naredili tako kot smo 1.000 krat. A večkrat ko boste zavestno »segli po daljinec«, vse bolj bo um postajal vaš zvesti služabnik in vse manj gospodar ali avto pilot vaših misli in načinov delovanja.

Pri umu je glavni izziv ravno njegova vztrajnost pri uporabi »rešitev« ali načinov, ki smo jih že uporabili v preteklosti. Upira se novostim in ima izjemno veliko vztrajnost pri ponavljanju obstoječega, znanega. Taka je njegova narava. Vendar ne pozabimo, da um nikakor ni naš nasprotnik. Brez njega ne bi mogli živeti. Sploh.

Nadzor na umom lahko začnemo prevzemati šele takrat, ko smo najprej sposobni dovolj časa nepretrgoma najprej samo opazovati naše miselne procese in vsebine. Ko nato čez čas začenjamo prevzemati nadzor nad umom, se lahko vedno znova vprašamo, ali je naše trenutno delovanje, mišljenje ali čustvovanje v skladu z našo predstavo, kakršni si želimo biti. Če ni, zakaj si ne bi izbrali novega načina, ki je v skladu s to predstavo. Človek se na svoji poti skozi življenje ne najde, temveč se ustvari. Ne pozabimo tega. Pa prosim lepo, nikar ne padimo v past perfecionizma, ko se začemo na novo ustvarjati. Najhujša oblika nečuječnosti.

Kako smo lahko bolj čuječi? 

Najučinkovitejši način povečevanja prisotnosti je pozornost na dih.

Pozornost na dih, še posebej dihanje s trebuhom, nas prizemljuje in umirja.

Radovednost pri opazovanju lastnih miselnih procesov je element, ki nas lahko zavestno distancira od miselnih identifikacij, kaj smo oz. v kakšno vlogo smo se preveč vživeli. Bodimo kot otrok za katerega je vse novo. Bodimo radovedni kaj se nam plete v glavi.

Ko govorimo, pravzaprav nismo zares tukaj in zdaj, zato je občasno priporočljivo izvajati prakso zavestnega molčanja. Če smo poleg tega pozorni še na dih, običajno ne bomo spregovorili takoj, ko nam misel »prekriža pot« ali ko nam med pogovorom asociacija na izgovorjeno misel sogovornika ne da miru.

Čuječnosti ne jemljimo smrtno resno

Bolj ko s humorjem začinimo zaznavo sebe, lažje bodo spremembe. Zato je pozornost na nasmeh, poleg pozornosti na dih, ključnega pomena. Nasmeh povzroča tudi sproščanje endrofinov.

Ideja: Poskusite 5 minut stoje vzpostavljati rahel nasmeh, z zaprtimi očmi, brez govorjenja, ter z pozornostjo na trebušno dihanje.

In še en ideja: Z čisto rahlih nasmehom poslušamo sogovornika. Nasmeh nas spominja oziroma nas »sidra« v tem, da so mišice ust v uporabi kot funkcija nasmeha in ne kot govorni aparat. Med poslušanjem smo pozorni na naše vzgibe in impulze, da bi spregovorili in nekaj (seveda res zanimivega in hudo nujnega) dodali k temu, kar nam pripoveduje sogovornik.

Čuječnost je veščina in nobena veščina ne pride čez noč

Potrebuje prakso. Za pomoč pri praksi čuječnosti si lahko po stanovanju ali delovnem okolju postavite tako imenovane vizualne sprožilce, ob katerih začnete proces čuječnosti. Lahko jih postavite na nenavadna mesta, kot so v hladilnik, v avto, na stol,... . Lahko tudi prosite vaše domače, da vam jih postavljajo na mesta, ker jih ne pričakujete.

Ideje za vizualne sprožilce čuječnosti:

  • Kaj zdaj delaš?
  • Si čuječ?
  • Tukaj in zdaj!
  • Je to kar delaš sedaj v sozvočju s tvojim ciljem?

Stanje čuječnosti seveda ne dosežemo v trenutku, prav tako kot umirjanje diha ni doseženo v trenutku, ko se za to odločimo. Pomembna je jasna namera biti čuječ.

Privoščimo si čuječ obrok ali zgolj en čuječ sadež

Lahko pozorno popijemo kavico ali čaj, pri katerem ne bomo z mislimi 5 minut naprej. Čuječe opazujmo naša pričakovanja glede okusa, vonja kave, preden sploh začnemo z obredom pitja in nato primerjajmo našo zaznavo le-tega in naš (primarni) notranji odziv, ko se to dvoje recimo ne ujema. Kakšna misel nam izplava hip za tem? Razočaranje? Želja, da bi sedaj bili drugje, kjer strežejo kavico bolj po našem okusu.

Čuječnost je usmerjena pozornost

Na kaj jo usmerimo je vseeno, samo da je tukaj in zdaj. Pozornost na zaznavo. Seveda ne moremo imeti globoke pozornosti na vse čute hkrati. Ko smo res čuječi, natančno vemo katerim rezultatom zaznave sledimo zdaj.

Lahko si privoščimo si EN globok, čuječ, podaljšan vdih in izdih, recimo vsakič ko končamo s telefonskim pogovorom. Iz le enega pozornega diha se pogosto porajajo tudi naslednji. Pozorno dihanje se vedno začne s prvim pozornim dihom ;)

Uporabimo lahko tudi digitalne sprožilce, recimo zvok gonga na vašem telefonu vsake toliko, ki nas spomni, da preverimo našo čuječnost. Aplikacij za pametne telefone na temo čuječnost (mindfulness) je kar nekaj. Obstaja tudi slovenska aplikacija za android. 

NALOŽI SI APLIKACIJO IZZIV 22  

 

Nadaljuj z branjem o čuječnosti v 2.del članka Čuječnost in (ne)delovanje tukaj. »

Čuječnost na kratko - povzetek zate ❤

Čuječnost je način zavedanja svojega doživljanja, ki ga spremlja odnos sprejemanja, odprtosti in radovednosti.

Čuječnost je zmožnost se postaviti v tako imenovani opazujoči jaz.

Čuječnost je opazovanje in postopek sprejemanja miselnih vsebin, čustev in občutkov.

Čuječnost zmanjšuje identifikacijo posameznika z njegovimi mislimi in čustvi, ter mu omogoča, da vidi le te zgolj kot misli ali čustva, in ne kot navodila za osebno delovanje.

Ko se posameznik pozorno zaveda svojega vedenja in miselnih vsebin, lahko s samoregulacijo dosega spremembe pri sebi.

Biti čuječ pomeni biti bolj v stiku s seboj, saj nam čuječnost omogoča izstopiti iz naših priučenih in ustaljenih (pogosto škodljivih) vzorcev, ter nas lahko vodi do trajnih sprememb v vzorcih mišljenja, čustovanja in delovanja.

Prva slovenska android aplikacija čuječnosti Izziv 22

Nekaj nabrušenih umov je pripravilo prvi slovenski čuječnostni android app IZZIV 22. Ne gre za vodene meditacije, temveč ponuja 22 izzivov, ki trajajo 22 sekund. Vsak dan dobiš le po en izziv, torej 22 dni. Enkrat dnevno. 22 sekund. Sprejmeš izziv?

NALOŽI SI APLIKACIJO IZZIV 22  

 

In kakšni so ti 22 sekundni izzivi čuječnosti?

Tega odgovora tukaj še ne bo, lahko pa povem, da je app nastal kot odgovor na izziv današnjega časa, ki prehiteva samega sebe.

Gre bolj za vprašanje ali zmorete resetirati svoj miselni proces in se z vso pozornostjo in čuječnostjo posvetiti 22 sekundni nalogi? Pozornost, koncentracija, čuječnost torej?

PRIJAVI SE  

Komentarji (0)

  Bodi prvi in podaj svoj komentar! S svojim komentarjem dobiš tudi 3 žarke!

Facebook komentarji

Nalagam...
Čuječnost med nosečnostjo

Čuječnost med nosečnostjo

Biti čuječ je način življenja. To je sicer nekaj, kar nam je vsem dano, a včasih pozabimo te veščine. Da ...

Knjigica ZVEZDICA IN ZLATE NITI  30% ceneje!

AKCIJA: Knjigica ZVEZDICA IN ZLATE NITI 30% ceneje!

Zvezdica in zlate niti je pravljica, ki nam prikliče spomin na našo lastno svetlobo, hkrati pa nam ponudi pomoč in ...

3 koraki do več ljubezni s svojim telesom

3 koraki do več ljubezni s svojim telesom

Enostavni koraki, s katerimi boste še bolj uživali in cenili svoje telo vsak dan.

O tem, kako pomembno je izkustveno odgovoriti na vprašanje: »Kaj sem v resnici?«

O tem, kako pomembno je izkustveno odgovoriti na vprašanje: »Kaj sem v resnici?«

Razrešitev vsakega 'osebnega' vprašanja (težave) se skriva v ODGOVORU oziroma IZKUŠNJI tega, "KDO V RESNICI SEM."

Kako reagirati, ko nekdo s teboj deli nekaj bolečega?

Kako reagirati, ko nekdo s teboj deli nekaj bolečega?

Ko nekdo z nami deli nekaj bolečega, velikokrat skušamo situacijo izboljšati – bodisi podati pozitivnejši pogled na stvar bodisi ponuditi ...

Lao Tzu: 4 vrline, ki jih je vredno gojiti

Lao Tzu: 4 vrline, ki jih je vredno gojiti

Najboljši ljudje so kot voda, ki dobro dene vsem in z ničimer in nikomer ne tekmuje. Ostaja v najnižjih in ...

Pomemben odmerek zdravila – si ga vzel?

Pomemben odmerek zdravila – si ga vzel?

Izvajanje praks brez močne povezave s fizičnim telesom lahko povzroči, da travme in kronični stres (ter z njimi tudi mi) ...

Či gong – sprostitev in meditacija?

Či gong – sprostitev in meditacija?

Kdor je poskusil katerokoli obliko meditacije, ve, kaj ta lahko prinese, vendar ni nujno, da je z meditiranjem želeni rezultat ...

Obstaja algoritem za srečo?

VIDEO: Obstaja algoritem za srečo?

Sreča je gledati v kozarec in videti resnico kozarca. To, da vidimo, da je kozarec na pol poln in da ...

V ogenj

V ogenj

Zažgi vse...

Eckhartova skrivnost uspeha in sreče je …

Eckhartova skrivnost uspeha in sreče je …

V večini živimo svoje življenje tako, da vse, kar počnemo, delamo za dosego nekega cilja. In cilj je to, kamor ...

Novoletni preboj z angelom zvoka

Novoletni preboj z angelom zvoka

Dolgo sem bila gluha. Za svoje potrebe. Nisem slišala čustev in ne Sebe.

Si za 22-dnevni izziv čuječnosti?

Si za 22-dnevni izziv čuječnosti?

Ljudje dandanes imajo v večini sposobnost pozornosti le še v dolžini enega kratkega filma na youtubu. Kaj se je zgodilo?

Čuječnost in moderni časi

Čuječnost in moderni časi

Čuječnost je ponovna aktivacija zaznave vseh naših čutov, saj jih v današnjem svetu niti ni potrebno več resnično uporabljati.

Čuječnost in (ne)delovanje

Čuječnost in (ne)delovanje

Um je praktično nemogoče utišati ali ustaviti, lahko pa ga opazujemo. Biti opazovalec in opazovano hkrati. Torej opazujemo in ne ...

Mooji: najboljša mantra na svetu je ...

Mooji: najboljša mantra na svetu je ...

O našem vesolju velikokrat zaradi bolečin in razočaranj razmišljamo kot o obsojajočem, čeprav je univerzum korektivno naravnan in stremi k ...

Dalajlama: 7 modrosti za svet miru in sočutja

Dalajlama: 7 modrosti za svet miru in sočutja

Njegova svetost je predvsem preprost, vedno nasmejan in najbolj igriv človek, ki sem ga kdaj srečala. Izžareva neopisljivo milino, veselje ...

Psihosomatska čuječnost in osebna preobrazba

Psihosomatska čuječnost in osebna preobrazba

Naše telo nam nenehno pošilja informacije, ki so povezane s prizavestnimi in podzavestnimi deli našega uma. Brez ustreznega treninga psihosomatske ...

6 načinov, kako vnesti čuječnost v vsakdan!

6 načinov, kako vnesti čuječnost v vsakdan!

Prve jutranje minute naravnajo tvoj celotni dan. Zakaj jih ne bi preživel/-a tako, da se umiriš, nameniš nekaj trenutkov sebi ...

S čuječnostjo do sreče

S čuječnostjo do sreče

Ko smo čuječi, smo zavestno prisotni v življenju tega trenutka, v neocenjujoči drži. To nam daje notranji mir, sproščenost, ljubečo ...

Tečaj Avatar® - kako sočutno izboljšati svoje življenje in svet

Tečaj Avatar® - kako sočutno izboljšati svoje življenje in svet

2. novembra 2019, United States
Poznate  občutek, da se notranji potenciali ne izražajo v tem, kar dosegate  in da je v vas  več, kot lahko ...
Tečaj Avatar® - kako sočutno izboljšati svoje življenje in svet

Tečaj Avatar® - kako sočutno izboljšati svoje življenje in svet

26. oktobra 2019, Netherlands
Poznate  občutek, da se notranji potenciali ne izražajo v tem, kar dosete  in da je v vas  več, kot lahko ...
Tečaj Avatar® - kako sočutno izboljšati svoje življenje in svet

Tečaj Avatar® - kako sočutno izboljšati svoje življenje in svet

10. avgusta 2019, Netherlands
Poznate  občutek, da se notranji potenciali ne izražajo v tem, kar dosete  in da je v vas  več, kot lahko ...
Tečaj Avatar® - vsak lahko spremeni sebe in svoje življenje

Tečaj Avatar® - vsak lahko spremeni sebe in svoje življenje

6. julij 2019, United States
Poznate  občutek, da se notranji potenciali ne izražajo v tem, kar dosete  in da je v vas  več, kot lahko ...
Tečaj Avatar® - vsak lahko spremeni sebe in svoje življenje

Tečaj Avatar® - vsak lahko spremeni sebe in svoje življenje

23. junija 2019, Netherlands
Poznate  občutek, da se notranji potenciali ne izražajo v tem, kar dosete  in da je v vas  več, kot lahko ...
Vikend delavnice za samopomoč: Bodimo čuječi

Vikend delavnice za samopomoč: Bodimo čuječi

31. maja 2019, Lendava/Lendva
Vse premalo se zavedamo, da klimo okoli sebe ustvarjamo sami in vse prevečkrat pademo pod vpliv prepričanj, da ne moremo ...
Izkustvena vikend delavnica: RAZSTRUPITE SE

Izkustvena vikend delavnica: RAZSTRUPITE SE

18. maja 2019, Šmarješke Toplice
Na delavnici bomo poglobljeno delali na notranjem razstrupljanju. Z različnimi vajami in skupinskimi energijskimi transmisijami bomo čistili naša toksična prepričanja, ...
Izkustvena vikend delavnica: BODITE PRISOTNI TU IN ZDAJ

Izkustvena vikend delavnica: BODITE PRISOTNI TU IN ZDAJ

11. maja 2019, Šmarješke Toplice
Na delavnici bomo poglobljeno delali na notranjem razstrupljanju. Z različnimi vajami in skupinskimi energijskimi transmisijami bomo čistili naša toksična prepričanja, ...
Aspektika- alkimija zavesti

Aspektika- alkimija zavesti

21. aprila 2019, Ljubljana
Aspektika je neverjetno enostavna in učinkovita metoda, ki hitro in učinkovito preobrazi katerokoli nezaželjeno stanje. Posebnost aspektnega procesa je njena ...
Tečaj Avatar® - vsak lahko spremeni sebe in svoje življenje

Tečaj Avatar® - vsak lahko spremeni sebe in svoje življenje

20. aprila 2019, Netherlands
Poznate  občutek, da se notranji potenciali ne izražajo v tem, kar dosete  in da je v vas  več, kot lahko ...
Intenziv gnoze- spoznaj sebe

Intenziv gnoze- spoznaj sebe

13. aprila 2019, Ljubljana
INTENZIV GNOZE – spoznaj sebe- sobota 04.02.2017 v Mariboru Gnoza je z eno besedo – božansko znanje. Je naša edina, ...
Tečaj Avatar® - vsak lahko spremeni sebe in svoje življenje

Tečaj Avatar® - vsak lahko spremeni sebe in svoje življenje

13. aprila 2019, United States
Poznate  občutek, da se notranji potenciali ne izražajo v tem, kar dosete  in da je v vas  več, kot lahko ...
Kvantna Transmisija- Brezplačni energetski prenos na daljavo

Kvantna Transmisija- Brezplačni energetski prenos na daljavo

10. aprila 2019, Ljubljana
Kvantna Transmisija je energetski prenos, ki pomaga pri dvigu zavesti in v posamezniku prebuja harmonijo in ravnovesje.
Izkustvena vikend delavnica: STOPITE IZ CONE UDOBJA

Izkustvena vikend delavnica: STOPITE IZ CONE UDOBJA

6. aprila 2019, Šmarješke Toplice
Na delavnici bomo poglobljeno delali na notranjem razstrupljanju. Z različnimi vajami in skupinskimi energijskimi transmisijami bomo čistili naša toksična prepričanja, ...
Delavnica: Mini zen

Delavnica: Mini zen

6. aprila 2019, Ljubljana
Joga za otroke * Čuječnost za otroke * Meditacija za otroke 06. april 2019 Delavnica pozdravlja vse, ki si želijo ...
Zdravilna moč zvoka in tišine - Dance Of Truth delavnica

Zdravilna moč zvoka in tišine - Dance Of Truth delavnica

23. marca 2019, Ljubljana
ZDRAVILNA MOČ ZVOKA IN TIŠINE:Od trenutka, ko se prebudimo, do trenutka, ko se zvečer zazibljemo v spanec, smo obdani z ...
Terapija TCT®

Terapija TCT®

Karuna terapije

Se vam je morda življenje ustavilo? Se morda počutite ujeti v svojem življenju? Morda imate občutek, da ves čas delate...

Duhovno šepetanje, svetovanje in izobraževanje za zdrav življenjski slog

Duhovno šepetanje

svetovanje in izobraževanje za zdrav življenjski slog
Svetovanje in izobraževanje za zdrav življenjski slog
Merryfullife, djotiš (vedska astrologija) vastu (holistično urejanje prostorov), life coaching

Merryfullife

djotiš (vedska astrologija) vastu (holistično urejanje prostorov), life coaching
Merryfullife se zavzema za aktivnejše življenje posameznika na fizičnem, mentalnem, emocionalnem in duhovnem nivoju.
BODI BODI, društvo za prebujanje radosti

BODI BODI

društvo za prebujanje radosti
"Bodi Bodi" je delovanje usmerjeno na blagostanje vašega celotnega bitja – od telesa (Body) do prebujenega duha (Bodhi).
Hotel Belvedere, oddihi, joga z razgledom

Hotel Belvedere

oddihi, joga z razgledom
V današnjem tempu se zdijo odklop, sproščenost in umirjen um skoraj nemogoči. Vse manj je v nas sproščenosti , lahkotnosti ...
Izziv 22, čuječnost

Izziv 22

čuječnost
Ničesar ne moreš zares spremeniti, dokler nisi sposoben zgolj opazovati svojih misli, ne da bi te potegnile v obdelavo njih ...
Ljubeča Tišina, odmiki, delavnice, tečaji

Ljubeča Tišina

odmiki, delavnice, tečaji
Ljubeče prisluhni Tišini svojega Srca.
Milena Karanović, intuitivna mentorica

Milena Karanović

intuitivna mentorica
Sem Milena, intuitivna mentorica, medij za sporočila duhovnega vodstva, avtorica in popotnica. Tu sem zate, ki si se pripravljen ponovno ...
Nova šola, šola naravnega zdravljenja, reiki, osebni razvoj

Nova šola

šola naravnega zdravljenja, reiki, osebni razvoj
NOVA ŠOLA je šola za terapevte naravnega zdravljenja- reikist v Ljubljani
Ognjena ptica, šamanizem, čuječnost

Ognjena ptica

šamanizem, čuječnost
Šamansko zdravljenje in svetovanje
Poti najstništva, delavnice za najstnike

Poti najstništva

delavnice za najstnike
Delavnice za najstnike, kjer se fantje ter punce skupaj zabavajo, preko izkustvenih izzivov širijo svojo cono ubobja in pridobijo poglavitne ...
Psihoterapija, otroci in mladostniki, individualna, partnerska, družinska, skupinska terapija

Psihoterapija

otroci in mladostniki, individualna, partnerska, družinska, skupinska terapija
Psihoterapija, Reiki tečaji in meditacije, Čuječnost, Srečanja Reikistov, Grabovoi znanje, Energijska harmonizacija, delavnice za osebnostni in duhovni razvoj
Zavod 1Chi, meditacija, zavestno življenje, dobra glasba

Zavod 1Chi

meditacija, zavestno življenje, dobra glasba
Zavod 1Chi – zavod za ohranjanje dobre glasbe, Meditacije in Zavestnega Življenja
Milena

Milena Karanović

let
Živjo, sem Milena, intuitivna mentorica, avtorica, medij za sporočila duhovnega vodstva in tvoja zvesta navijačica :)
Mark

Mark L.

let
sebe doživljam kot valovanje krogov, kjer v spirali, brez začetka in konca, doživljam trenutke sedanjosti, povezanost s celoto, zavedanje edinstvenosti, samosti, tedaj imam toliko, da lahko delim z
Marijo

Marijo Rušnjak

let
Miren..družaben in potreben učenja,od ljudi,ki imajo pozitivo v sebi.
Stane

Stane Hering

let
S kombinacijo bioterapije, hipnoterapije, NLP coachinga, avtogenega treninga in bogatimi dolgoletnimi izkušnjami osebnostnega coacha, pomagam ljudem različnih starosti in profilov do odličnosti.
Boštjan

Boštjan

let
Živeti!