25
maj

Biodanza z Natašo (ob sredah)

Organizira: Višja Vibracija
Kdaj: 25. maja ob 19:00 do
25. maja 2022 ob 21:00
Kje:
Prispevek:
Organizira:Višja Vibracija
Kontakt:biodanza@biodanza.si ali 041 982 881

60 ogledov

Biodanza – poezija človeških srečanj plesne-glasbene-telesne skupinske spodbude za razvoj človeške družbe in posameznikov v njej

ob sredah zvečer;  19.-21.ure

v sredo 15.9. si vabljen/a na spoznavni večer

Zaživeti kot človek z razvitimi kvalitetami, je zahteven proces. Imamo seveda možnost izbire, kaj in kako bomo delali, čemu bomo posvečali pozornost in čas. Skozi življenje si moramo tudi ponovno osmisliti naše bivanje, našo usmerjenost, naš cilj in namen. Čemu sem tukaj in kako, s kakšnim človekom želim deliti to izkušnjo? Biodanza nam tudi pomaga razbistriti POGLED na naše poslanstvo, odgrnejo se tančice v naših medosebnih odnosih.

Naše življenje je stalen proces spreminjanja, prav kakor je tudi naš metabolizem vedno v delovanju. Ko se človek giblje, ko je v interakciji, življenje v njem živi, se razvija (bios – danza).

Ste že vedeli?

»Boljša uporaba telesa omogoča optimizacijo delovanja možganov.«

Skozi celo življenje imamo možnost razvijati in prenavljati našo možgansko mrežo in to takrat, ko se učimo in integriramo nove izkušnje. Izkušnje, ki vključujejo fizično raziskovanje s čuti in ko se sami vključimo v okolje.

Obnavljamo tudi znanje, kako se vračati v HARMONIJO, kako razvijati svoje potenciale, kreirati svojo resničnost, ki je vpeta tudi v skupnost drugih ljudi.

Z aktivnostmi pri biodanzi ustvarjamo varen prostor v skupini, kjer ustvarjamo skupna in osebna DOŽIVETJA.

Kajti prav osebna doživetja znotraj skupine omogočajo naša preoblikovanja (transformacije). Ljudje potrebujemo povezave tudi znotraj skupnosti, da smo lahko »živi« in izpopolnjeni.

KAKO POTEKA SREČANJE?

V srečanju biodanze, ki traja dve uri, spodbujamo z vajami ob glasbi pulziranje med aktivnostjo in počitkom, med intenzivnim zavedanjem samega sebe (identiteto) in med globokim procesom počitka, ki omogoča prenovo (regresijo). Mi potrebujemo prostor za prenovo, harmonizacijo, saj to omogoča dobro delovanje, ki podpira naše zdravje, tako psihično kot tudi telesno. Vse, kar smo, je povezano in v močni soodvisnosti.

KAJ JE BIODANZA?

Biodanza je sistem, ki nam s pomočjo izbrane glasbe, posebno oblikovanimi vajami in z NEVERBALNO INTERAKCIJO med udeleženci odpira pot proti integraciji-celovitosti in prenovi človeškosti.

Odpiramo in podpiramo pot proti:

poglobljenemu STIK s seboj
(kdo resnično sem, kaj točno si želim in kako želim živeti, s kakšnim človekom želim deliti svoje življenje, v katero smer se napotiti od sedaj naprej, spodbujamo avtentičen izraz …)

spoštljivi KOMUNIKACIJI z drugimi osebami
(ojačati našo izraznost, odločnost in na drugi strani občutljivost in rahločutnost in empatičnost = razvijati vzajemno komunikacijo)

pripravljenemu telesu in duhu za doseganje RAZŠIRJENIH STANJ ZAVESTI, ki nas psihično in fizično prenavljajo in nudijo globje uvide v svojem življenju.

gibanje + interakcija + (ob)čutenje + povezovanje  =  doživljanje  (sami/v dvoje/v skupini)

S pomočjo biodanze odkrivamo in razvijamo MEDOSEBNE ODNOSE.

NATAŠA KERN

Za vas vodim biodanzo že od leta 2006. Leta 2010 je vrata odprla tudi Šola biodanze v Sloveniji, ki ponuja usposabljanje po mednarodnemu programu in po modelu ustanovitelja biodanze, antropologa in psihologa Rolanda Tora Araneda. Nov 3,5 letni cikel izobraževanje začne v letu 2022.

https://biodanza.si/vaditelj-biodanze-sola-biodanze/

Za vse informacije glede biodanze, poteka izobraževanja na Šoli, tematskih delavnic pišite na biodanza@biodanza.si ali me pokličite na 041 982 881. Z veseljem vam pojasnim in odgovorim. Prijave za srečanja so potrebne.

MOŠKI IN ŽENSKE SKUPAJ – 15. septembra na spoznavnem večeru

Biodanza je optimalna, ko nastane mešana skupina. Podpiramo prisotnost moških in žensk. Še informacija, da za biodanzo ni potrebno znati plesati, učimo se ponovno doživljati sebe in drug drugega ob naravnih gibanjih.

Prisrčno dobrodošel/la med nami.

Nataša Kern

 

Prijave: biodanza@biodanza.si

Info: 041 982 881

ZGORNJI DOGODEK NE ORGANIZIRA DRUŠTVO VIŠJA VIBRACIJA, TEMVEČ NAJEMNIK PROSTOROV, PRAV TAKO JE ZGORNJI OPIS LAST NAJEMNIKA PROSTOROV.

DOGODEK JE ŽE PRETEKEL!

ORGANIZATOR

Višja Vibracija ponuja podporo pri duhovni rasti posameznikom in izvajalcem dogodkov. Ponujamo prostor za izvedbo vaših dogodkov v Ljubljani (Pržan), imamo pestro trgovino z izdelki za osebno in...

  |  visja-vibracija.si/

Nalagam...