22
junij

Predstavitvena vadba Wu Hao Tai Chi v Tivoliju

Organizira: Društvo Tolmun
Kdaj: 22. junija ob 9:00 do
22. junija 2019 ob 10:00
Kje:
Prispevek:Brezplačno
Organizira:Društvo Tolmun
Kontakt:041-430 650

70 ogledov

22.6. v Tivoliju -Wu Hao Tai Chi - predstavitev in vadba osnovnih gradnikov
  
V sredini maja je naše društvo v Ljubljani gostilo velemojstra Jimmy K.Wong-a. Preizkusili smo del široke palete form, ki jih velemojster poučuje po svetu.  

V juniju bomo z Igorjem in Gregorjem ponovili nekaj osnovnih gradnikov Wu Hao Tai Chi.

Kdaj: sobota 22.6. ob 9:00

Kje: Tivoli, v naravi

Zborno mesto: dobimo se ob 8:45 pri kipu ribe ob otroške igrišču pred vstopon v kopališče Tivoli. Skupaj odidemo na kraj vadbe.

Informacije in prijave na e-mail: info@taichi-sola.si

Tradicionalni Wu Hao slog taijiquana je na Kitajskem imenovan tudi Wu Yu Xiang slog. Vsebuje značilnosti obeh Chen in Yang sloga, saj se je ustanovitelj Wu Yu Xiang (1812-1880) učil pri obeh veličinah taijiquana: pri Chen Qing Ping in pri Yang Lu Chan. Predstavlja tako imenovani slog malega okvirja, ki je primeren za vse starosti in za ljudi z različno stopnjo kondicije. Spodbuja spretnosti borilnih veščin in obenem goji in uri tiste za dobro počutje. Gibi in premiki so počasni, gladki, elegantni in se izvajajo z notranjim zavedanjem in izjemno koncentracijo. Velemojster Wong  ga dobesedno imenuje qigong v gibanju, saj tak način direktno spodbuja pretok qi-ja, življenjske sile skladno z umom in premiki telesa, ki stremijo k stanju harmonije. Poudarek je na notranji pozornosti, pravilni poravnavi kosti, pravilni drži in osredotočenosti uma. Gibljivo in tekoče premikanje z zavedanjem prestavlja telo iz ene drže do druge in to z uporabo minimalnih moči, kar se je pokazalo, da zmanjšuje stres, ustvarja izboljšano ravnotežje, normalno in pravilno držo telesa, fleksibilnost, cirkulacijo, osredotočenost, osrediščenost, ukoreninjenost, vzdržljivost in urjenje spomina. Vse to skupaj prinaša izjemno globok občutek miru in dobro počutje.  

V Sloveniji sta prva licenčna učitelja Wu Hao Tai Chi Gregor Olaj in Igor Gregorc. Prvo serijo izpitov sta pri velemojstru polagala v jeseni 2018, drugo serijo pa maja 2019, ko je bil velemojster v Ljubljani.

Potreben je pogum, da odrasteš in postaneš tisti, kar v resnici si.  (E.E. Cummings 1894-1962)

Oglejte si predstavitveni video Wu Hao Tai Chi z velemojstrom Jimmy K.Wong iz leta 1995, ko je opravil prvo predstavitev na Texas Mesquite Independent School District za njihove učitelje:

https://www.youtube.com/watch?v=DW4YNElyK-c

Vabljeni ste vsi člani in ljubitelji Tai Chi slogov!


vir.: http://taichi-sola.si/wu-hao-taijiquan-z-mojstrom-jimmy-wong/

DOGODEK JE ŽE PRETEKEL!

ORGANIZATOR

Smo rekreativno in izobraževalno društvo za miselno in gibalno kulturo ter osebnostni razvoj

  |  taichi-sola.si/

Nalagam...