9
junij

Spoznaj kdo si

Organizira: Društvo DIVJA
Kdaj: 9. junija ob 15:00 do
11. junija 2023 ob 18:00
Kje:
Prispevek:283€ s kodo SVETLOBA (50€ popusta), ki jo vpišite na prijavni obrazec!
Organizira:Društvo DIVJA
Kontakt:ecoenost@gmail.com ali pokličite Ivo 070 841 231 ali Urbana na 041 604 381

588 ogledov

Zakaj se obremenjevati z svetom, če še sebe ne poznaš? ~Nisargadatta Maharaj

Danes se človek prepogosto ukvarja z zaporom v katerem živi. S tem imamo v mislih državo, okolje, davke, hierarhije, krivice, potrošništvo itn. A hkrati pozablja, da je največji zapor v katerem živi on sam. Ko pride do tega zavedanja se trpljenje konča.

Če ste resnično pripravljeni končati to trpljenje in se zavedate lastnih vzorcev, ki vas ustavljajo na poti do tega, je morda to kraj, ki ste ga iskali.


Mislim, torej sem. Kdo pa si, ko ne misliš? ~U.G. Krishnamurti

Problem modernega sveta je, da vse danes bazira na umu. Tudi duhovnost ne spada med izjeme. Skozi različne prakse in dogodke, katerih poplava je v zadnjih nekaj letih se urimo in učimo tehnik, s katerimi namišljeno postajamo vse bolj duhovni ter vedno bolj “zdravi”. To pa je le past za naš ego in nas vse prej kot osvobodi. In enako kot materialistični ego zapademo v past spiritualnega ega, kjer sta oba podobno oddaljena od resnice.

Ko je Rene Descartes izrekel “Mislim, torej sem” se je rodil sodoben pojem uma. Rene je raziskoval koncept duha in telesa, vendar se je ustavil na področju duha in telesa in ni šel globoko vase, da bi se samouresničil. Današnji svet je zgrajen izključno na umu, ki pa ni naša prava narava. Pozabili smo bistvo.Pozabili smo kdo smo. Dejansko smo pozabili, kaj sploh smo pozabili. Um ustvarja vedno bolj zapletene rešitve, ki se nikoli ne končajo, zato je edina prava pot ta, da gremo stran od uma, da se vrnemo k svoji pravi naravi. Da spoznamo, kdo v resnici smo. In to kaj smo, je nekaj kar um ne more razumet in dojet in tudi rešitev sama se skriva izven uma.

Ob tej izkušnji zavedanja v nas zagori majhen plamen. Z vadbo iz dneva v dan, iz meseca v mesec, iz leta v leto ta plamen raste in nas bo sčasoma pripeljal od tega, da bomo v zavedanju ob meditaciji ter postopoma v vseh korakih našega življenja. Vse ostalo v življenju je oblika iluzije in pot do zavedanja je edina resnična stvar, kjer bi moral ležati naš trud brez truda.

/Ali veš kdo si?/
Si ti svoje telo? Svoje misli? Svoj um?
Ali je tukaj nekaj vec? Ta nekaj več kar opisujejo vsi sveti spisi in vse svetovne religije zadnjih 7000 let.
Zavedanje, Razsvetljeno stanje, Buddha stanje, Kristusova zavest, Srce, Duša, Atman, Brahman, Samadhi stanje, Zavest Krišne,....
Vse zgornje besede opisujejo stanje, katerega so v nekem jedru prakticirale popolnoma vse religije.
Stanje, kjer ni vzorcev, koncept samouresničitve, ki nas poveže nazaj v čisto samadhi stanje, v čisto zavedanje. Stanje, ki ga začutimo ob prezenci pravkar rojenega otroka ali ko se nam približa smrt ljubljene osebe. Takrat postane ta skrivnost oprijemljiva. Ko odrastemo nam naša narava ne da miru. Vneto iščemo in se trudimo, da bi se vrnili v to stanje preko raznoraznih praks, saj vemo, da obstaja nekaj več. Povezava s tem je morda naša najgloblja potreba in hrepenenje ter hkrati nekaj najbolj naravnega in enostavnega. Pa vendar, še nikoli v zgodovini človeštva nismo bili tako oddaljeni od tega, kar v resnici smo. In še nikoli ni bilo tako močnega pritiska stran od tega, kdo v resnici smo.

Delavnica SPOZNAJ KDO SI bazira na metodah starih nekaj tisoč let, vendar je prilagojena modernemu toku življenja. Če bi želeli priti do razsvetljenja in počistiti vse kar je v umu, bi povprečna oseba za to porabila 10 let nenehnega dela po 8 ur dnevno.

Process samospraševanja je po nekaterih ocenah 50-100x hitrejša pot do samorealizacije kot tradicionalne metode Zen budizma, ki so prav tako vključene v samo delavnico. Dodane so še metode samospraševanja Ramane Maharshija ter Charlesa Bernerja. Celotni proces poteka v diadah, delo po parih, kjer je ena oseba tih opazovalec, druga oseba pa deluje na globokem raziskovanju samega sebe, z namenom, da spozna, kdo v resnici je. Delavnica poteka od zgodnjih jutranjih ur do poznih večernih ur. Pozornost je posvečena odpravljanju pogojenih vzorcev podzavesti (samskar). Cilj je, da te pridejo na površje in se prečistijo. Uporabljena so različna orodja in tehnike, ki bodo udeležence usmerile k njihovi pravi naravi. Skozi ta proces se dogajajo individualne in skupinske diade, sedeče ter hodeče kontemplacije, meditacije, samospraševanja, dihalne vaje, predavanja ter nekatere druge metode, ki pomagajo priti v zavedanje.

Delavnica se prične v petek ob 16:30 uri in zaključi v nedeljo ob 18:00. S prijavo na delavnico se zavezuješ sodelavati na celotnem programu.

Kdo bo z vami?

Skozi proces vas bo vodil Urban Turnšek z asistentko Ivo Hari.

O Urbanu

Pri 16ih letih je odprl prvo podjetje ter do danes ustvaril kar nekaj podjetij, nekaj bolj, nekaj manj uspešnih. Skozi svojo pot je bil aktiven v podjetjih z direktno prodajo, kjer se je razvilo zanimanje za osebnostni razvoj. Obiskal je različne seminarje in učenja povezana z osebnostno rastjo in duhovnostjo ter sam čez svoja šolanja prepeljal več kot 100.000 ljudi, večino le-teh v tujini. Vsa ta šolanja, poglabljanja so potekala na umu ter ne glede na uspešnost in napredek niso pripeljala do resnice, ki jo globoko v nas samih išče vsak. Zato je odšel na pot znotraj sebe, v iskanje tega kdo v resnici je in del te poti in zavedanja deli na seminarjih.. Vse te stvari so vseeno pripeljale do samorealizacije ter želje, da se ta znanja in učenja, ki se ponavljajo ze tisočletja predajo vsem ki iščejo resnico.Velika zahvala pri celotnem projektu gre Danu Schmidtu in Awakentheworld iniciativi.

O Ivi

Po zaključenem študiju farmacije jo je pot zanesla k naravi. S svojo vnemo, zagnanostjo ter sposobnostjo organizacije skrbi za celotni organizacijski in logistični aspekt delavnic. Sama prav tako dela na poti samoraziskovanja in asistira na vseh delavnicah, ki potekajo v projektu.Iva se že več kot 5 let ukvarja z organizacijo delavnic preko Društva DIVJA, kjer je skupen cilj ljudi čim bolj povezati z naravo in s samimi sabo. Najbolj znan projekt so divji tabori ter druge edinstvene delavnice in oddihi po celi Sloveniji. V prostem času je navdušena nad aromaterapijo, nabiranjem divjih rastlin in jadranjem.

Za našo delavnico dajemo 100% garancijo na zadovoljstvo. V primeru, da udeleženec ni zadovoljen z našo izvedbo mu vrnemo 100% znesek prijavnine. Pogoj za to je, da udeleženec tekom 3 dni sledi in spoštuje navodila za izvedbo vaj in se udeleži vseh praks, ki so predvidene.

Kaj še morate vedeti?

- hrana na delavnici je vegetarijanska in veganska
- na delavnici ni na voljo kave in nobenih drugih energijskih stimulantov (tobak)
- delavnica se odvija v sproščenem okolju, kjer ima vsak možnost poglobitve v samega sebe.
- pogovor izven samih skupinskih vaj ni dovoljen, cilj je, da se vsak posameznik 100% posveti izključno sebi
- moški in ženske spijo ločeno.

Organizacija in cena delavnice

Organizacija delavnice poteka pod okriljem zadruge ENOST v sodelovanju z društvom DIVJA. Vsa organizacija dogodka, vključno z vodenjem je izpeljana prostovoljno. Ves generiran prihodek gre v sklad za izgradnjo ekoskupnosti Enost.
Z vami bova Iva in Urban.

CENA DELAVNICE

Za bralce SVETLOBA.SI cena 283€ s kodo SVETLOBA (kodo vpišite na prijavni obrazec in obračunali vam bodo ceno 283€ tudi po 15.5.)

Cena za zgodnje prijave in plačila vključno do 15. maja 2023 - 283€/osebo
Cena za prijave po 15. maju 2023 - 333€/osebo

V ceno je všteta vsa hrana, pijača, prigrizki in spanje na skupnih ležiščih na turistični kmetiji Žunko (Srednje 17, 2354 Bresternica) - 10 minut od Maribora.

Če nekdo globoko v sebi sliši klic in se želi udeležiti delavnice in nima finančnih zmožnosti nas naj kontaktira. V primeru, da nekdo začuti, da bi doniral še za koga, ki si tega ne more privoščiti ali mu je delavnica dala več, kot si je predstavljal, je odprt TRR Društvo DIVJA za donacije.

Podrobnejša navodila bodo poslana teden dni pred delavnico.

Če vas zanima več glede seminarja ali same skupnosti, nas lahko kontaktirate na ecoenost@gmail.com ali info@divja.net

Pričevanja udeležencev prejšnjih delavnic

Pred začetkom dogodka sem bil brez ciljev, pričakovanj. Prepustil sem se občutku, ki sem ga zaznal, ko sem prejel povabilo. Potegnilo me je naj grem, da je to pravi čas zame. In če bi mi kdo pred tem rekel oziroma skušal razložiti, kaj bom doživel, bi mu rekel, da je zmešan.
Dobil sem več, kot bi si lahko predstavljal v umu. Niti ne morem niti ne znam opisati. Lahko samo rečem enkratno, čudovito.
~Tone


Prišel sem brez pričakovanj. V procesu sem začel dojemati sebe drugače in kako oz. iz kje delujem. Dobil sem nazaj mirnost, sproščenost in SEBE. Neprecenljivo, lahko samo priporočam.
~Peter


Zame težko, toda enkratno. Boljše ne bi moglo bit.
~Hinko


Intenzivna delavnica spoznavanja sebe. Do sedaj sem bila na nekaj podobnih dogodkih in ta me je najbolj približala stanju prisotnosti in tudi ostalih udeležencev.
~Lorenka


Izkušnja je bila nepozabna, ko dobiš ta občutek zavedanja, ki ti da vedeti, da stvari izven uma niso dobre ali slabe. Pri prijavi na seminar te bo verjetno oviral prav um. Saj seminar ni posut s cvetlicami. Temelji na predelavi vzorcev, starih bolečin, vendar tistemu, ki je pripravljen stopiti na to pot bo izkušnja odtehtala vse trpljenje. Ta tridnevni seminar vam bo najverjetneje, seveda le če ste pripravljeni, dal več kot marsikatera druga večletna praksa.
~Iva Oktober 2022


Seminarja sem se udeležila drugič, ker je moj prvi seminar prinesel v moje življenje največje spremembe od vseh praks, s katerimi sem se kadarkoli spoznala. Največje spremembe so opazne šele po nekaj časa po preteku. Toplo ga priporočam vsem, ki si želijo zares osebne rasti. Praksa, ki poteka je ena od redkih, ki so bazirane na ne-umu. Ni pa instantna in se ne konča z zadnjim dnevom ampak je primerna za tiste, ki so jo pripravljeni poglabljati tudi doma. Samo na ta način bo prinesla trajne in oprijemljive rezultate. Za ta namen je vzpostavljena tudi podporna skupina. Urban kot facilitator je eden boljših, kar sem jih srečala, predvsem skoraj edinstveno pa je to, da to kar predava tudi živi.
~Iva December 2022


Diade omogočajo srečanje z resnico, z zavedanjem, ugotoviti kdo nisem. Omogočijo propoznati kdaj govori, deluje um in kdaj zavedanje. Izpraševanja izmučijo um, omogočijo njegovo predajo. Ostane čista zavest, tukaj in zdaj.
~Tomi


Hvaležna. Odlična delavnica za sodobnega človeka. Priporočam vsakemu. Težko opisati z besedami, treba je poskusiti. Zelo intenzivno in navdihujoče ter osvobajajoče. Zavedanje.
~Helena

Zelo poglobljena izkušnja, skozi katero sem spoznala samo sebe. Lepo mi je bilo delati v skupini. Hrana je bila izvrstna. Prostor prav tako. Čutim veliko hvaležnost, da sem lahko bila del dogodka.
~Tina

Kako se prijavim?

Prijave so OBVEZNE preko spodnjega obrazca: https://forms.gle/u5YJUYBvg8hyMBqP6


Vašo prijavo bomo pregledali in vas po potrebi kontaktirali preko telefona oz vam poslali račun za delavnico na vaš email. Po plačilu računa na naš TRR bo vaša prijava potrjena. Dober teden pred dogodkom prejmete na vaš email dodatna navodila in zadnje napotke pred delavnico. Če vam je celoten znesek težko poravnati v enem obroku, vam ga lahko razdelimo na 2 ali 3 obroke, s tem da zadnji mora biti poravnan do začetka dogodka.

Pogosta vprašanja:

Ali je mogoča udeležba za posamezen dan?
Udeležba je možna samo za celotno delavnico.

Kaj se zgodi v primeru odpovedi?
V primeru odpovedi prijave z vaše strani:
Več kot 1 mesec pred dogodkom vrnemo celoten znesek plačila.
Do 10 dni pred dogodkom vrnemo 80% zneska prijavnine.
Manj kot 10 dni do 72 ur pred dogodkom vrnemo 50%.
Manj kot 72 ur pred dogodkom zadržimo celotno prijavnino.
Ne glede na odpovedni rok se zaračuna strošek administracije 10€.
V primeru neudeležbe zaradi nepričakovane bolezni in predložitve zdravniškega dokazila vam izdamo darilni bon v vrednosti vaše prijavnine, ki ga lahko koristite v roku enega leta za druge storitve Društva DIVJA ali Zadruge ENOST ali izdelke iz spletne trgovine www.divja.net/trgovina 
.
V primeru odpovedi iz naše strani vrnemo celoten znesek ali po dogovoru vašo prijavo prestavimo na nov termin.


Za dodatna vprašanja pišite na ecoenost@gmail.com  ali pokličite Ivo 070 841 231 ali Urbana na 041 604 381

DOGODEK JE ŽE PRETEKEL!

ORGANIZATOR

DIVJA je klic divjine, ljubezen do narave, ki je globoko prisotna v vsakemu izmed nas. Divja je vrnitev tja, od koder smo zašli. Naše poslanstvo je povezati in...


Nalagam...