22
november

Vikend retreat za pare

Organizira: Fičo Balet
Kdaj: 22. novembra ob 17:00 do
24. novembra 2019 ob 13:00
Kje:
Prispevek:345 eur; nastanitev in hrana sta vključeni v ceno.
Organizira:Fičo Balet
Kontakt:Sandra Anais; sandra.anais.vidim@gmail.com 041 739 219

292 ogledov

Vikend retreat za pare: obujanje igrivosti in intimnosti v odnosu

Je vajino razmerje izgubilo iskrico? Mogoče pa si želite, da bi ga dvignili na naslednjo raven in občutili vajin skupni največji potencial. Kdaj ste zadnjič resnično poslušali drug drugega z občutkom?

V tem retreatu konec tedna vas bomo vodili k povečanju igrivosti in intimnosti s subtilno neverbalno komunikacijo in igrivim fizičnim stikom, ki raziskuje globljo stran vašega odnosa, hkrati pa boste odkrivali zabavno spontanost in navdušenje, ki komaj čaka da pride do izraza.


Vdihnite novo življenje v svoj odnos!

Za nekaj časa “ugasnite” svet okoli sebe - to je trenutek za vas in vašega partnerja.


Rojeni smo za odnose in povezovanje. Iščemo intimnost, saj smo sami sebi neznanci. Ko se rodimo, se ne zavedamo, da ne poznamo svojih navad in preferenc, tega kar imamo in kar nimamo radi, .... Za to potrebujemo odnose, da v njih preizkušamo in urimo svojo sposobnost ljubiti, svojo vztrajnost, vzdržljivost, sposobnost za negovanje in boljše razumevanje našega počutja ob ljudeh. Težko razberemo svoje notranje motivacije, ne da bi imeli nekoga drugega nasproti sebe. Drug drugemu torej predstavljamo sredstvo za spoznavanje lastne notranje narave.

 
Partnerski odnos pa je še toliko bolj poseben in zahteven, saj se srečujemo in povezujemo vsakodnevno na veliko različnih ravneh. Smo morda ljubimci, podporniki, negovalci, starši, psihologi in prijatelji obenem? Številne vloge, ki jih zavzemamo v partnerstvu nas včasih obremenjujejo in težko je žonglirati med potrebami osebnega in poklicnega življenja ter obvladovati oboje. Prav zato je pomembno posvetiti posebno pozornost razvajanju sebe in partnerja in to ne sme biti zadnja stvar na vašem seznamu opravkov - najti morate čas, da negujete odnos, da bo resnično cvetel!

 
Vendar pa nam v vsakdanjem hitrem življenju ponavadi zmanjka energije, da bi se svojemu partnerju lahko posvetili na celosten način, ki zaobjema telo-um in duha. Zato sva za vsa pripravila ta retreat, ki vam ponuja umik in odmik od hektike vsakdana, ter čas in prostor za dejavnosti in igre, ki vam omogočajo večjo prisotnost in občutenje vašega telesa in drugačen način “poslušanja” in “branja” potreb vašega partnerja. Uporabljali bomo igre in vaje, ki jih uporabljamo v praksi plesne kontaktne improvizacije in meditacijo v gibanju, ki jih lahko izvaja vsako "poljubno telo", ne glede na predhodne gibalne izkušnje. To vam obljublja druženje s partnerjem na povsem drugačen način, kot ste ga verjetno vajeni.

 
Ta kratek odmik vam punuja priložnost, da:

 • občutite sebe in partnerja na globjem fizičnem, mentalnem in emotivnem nivoju
 • se naučite kako najti svobodo kreativnega izražanja in pretočnosti v lastnem telesu in v gibanju s partnerjem
 • se v odprtem in varnem prostoru neposredno soočite s partnerjem in raziskujete, se učite in razumete nebesedno komunikacijo med vama
 • premagate ovire (pričakovanja, strahove, sramežljivost) v medosebnem odnosu
 • izboljšate fleksibilnost in pilagodljivost v odnosu
 • se naučite zavedanja, uravnovešanja in obvladovanja svoje energije, s katero lahko izvajate stvari, o katerih ste prej dvomili, da jih zmorete
 • skozi delo s težo in dotikom utrjujete moč zaupanja in prepuščanja
 • začutite in opazujete približevanje in oddaljevanje v odnosu
 • raziskujete nove načine za negovanje nežnosti in jasnosti v partnerstvu in odprete srce za sočutnost
 • ste nenehno prisotni, čuječi, radovedni in igrivi
 • dobite drugačen pogled na odnos preko raziskovanja in utelešanja arhetipov in “zaplešete” faze vašega odnosa z utelešenjem arhetipov ljubimca, partnerja - sopotnika, večnega otroka in spreminjevalca oblik (shape-shifterja)

 
Kako izgleda ta retreat/umik?

 
Srečali se bomo v čudoviti Zenji - Vrelcu življenja, v objemu čudovitega Krasa. Miren kotiček v majhni vasici, obkrožen z neokrnjeno naravo, ob čudovitih Škocjanskih jamah. Razvajali vas bomo tudi z masažami (doplačilo), s skupinsko zvočno kopeljo in z ukusno hrano. Poskrbeli bomo za čim bolj udobno izkušnjo za vas in vašega partnerja. Tudi narava okoli Zenja jemlje dih, kar vam bo dalo ideje, kako s svojim partnerjem preživeti nekaj prostega časa.


* Če živite v bližini Zenje, lahko uporabite tudi svoj dom, vendar si zagotovite varstvo za otroke :)

 

Program

 
Petek od 17.00 do 20.00 imamo prvo delavnico Deeper Relation. Potem Večerja in po večerji vas čaka še zvočna kopel.

Sobota 10-11 meditativna plesna seansa, ki vodi v prosti ples / studio je odprt za vaše intimno raziskovanje plesa s partnerjem (neobvezno)

16.00 - 20.00 imamo drugo delavnico Deeper Relations

Sledi “blind dinner” od 20. do 22. ure z zasebnim kuharjem, ki bo pripravil posebno večerjo z več hodi samo za vas.

Blind dinner poteka v posebej pripravljeni kuhinji, kjer ne vidite hrane, ki jo jeste ali drugih gostov. Z omejitvijo vida se izboljšajo druga čutila za okus, vonj in dotik, kar omogoča večji kulinarični užitek in prav izjemno doživetje. Po večerji boste lahko povabili partnerja na čuteč, senzualen “blind dance”.

Nedelja

10.00 - 13.00 delavnica Deeper Relations in zaključek

 
Cena: 345 eur

Nastanitev in hrana sta vključeni v ceno.

Lokacija:Zenja vrelec življenja; Divača

Prijava najkaseje do 31.10.2019 na sandra.anais.vidim@gmail.com

* Retreat je omejen na max. 4 pare, izvede pa se z min. 3 pari

** Na retreatu se posvečate samo svojemu partnerju.

*** Plesno predznanje ni potrebno

 

Hrepenenje po bližini in intimnosti je instinktivna in temeljna človeška potreba, vendar je neverjetno, kako življenje teži k temu, da nas odvrne od navdihujočih aktivnosti in nam vzame energijo za naše najpomembnejše odnose. Zato poskrbite zase in si zagotovite mesto na tem retreatu!!

 

Retreat za pare vodita Goran in Sandra, plesalca in življenjska partnerja, vzgajata družino s tremi otroki …

 
Sandra Anais, plesalka, voditeljica delavnic utelešanja in improvizacije ter organizatorka umetniških dogodkov. Več kot 22 let pleše, performira, izvaja delavnice in eksperimentira z vrsto različnih tehnik in stilov. V plesno izobraževanje vključuje tudi znanja o aktivni meditaciji. Njene metode poučevanja so sinteza plesnih tehnik od modernega do sodobnega plesa in kontaktna ter gledališka improvizacija. Zadnjih 6 let se posveča raziskovanju in študiju utelešenja arhetipov. Je ustanoviteljica Dance Ecology-a, platforme, preko katere ozavešča potrebo po preoblikovanju človeka skozi delo s telesom.

 
Goran Bogdanovski je plesalec, koreograf in plesni učitelj delujoč po celem svetu, med drugim ustanovitelj Fičo Baleta, Dance Alchemy-a in Fičo metode. Negova življenjska strast je pomagati drugim širiti vedenje o svojem telesu, umu, čustvih in duhu skozi plesno improvizacijo in kreacijo. Ples je negovo življenje in v veliko čast mu je pomagati drugim, da premagajo svoje omejitve in uresničijo svoje sanje. Ponuja “embodied transformation playground” za ljudi, ki so fizično aktivni, prizemljeni v svoji duhovni praksi in imajo željo po osebni in družbeni preobrazbi.

DOGODEK JE ŽE PRETEKEL!

ORGANIZATOR

Fičo Balet preko rednih plesnih treningov, predstav, izobraževanja in festivalov ljudem na sodoben način omogoča doživeti umetnost.

Nalagam...