Založba Rosa
gnostična literatura dostopna vsakomur

1 zahval     122 ogledov

Knjige, ki jih prevajamo iz tuje literature, odpirajo vpogled v človekovo notranjo pot spoznanja, iskanje in najdenje osebne resnice, ki je hkrati univerzalna.

Gnoza je grška beseda za spoznanje. Prvotno je pomenila gnoza esenco pramodrosti, utelešenje vsega znanja, ki izhaja iz prvobitnega, božanskega življenja. Torej se resnična gnoza, prvobitno spoznanje Boga, ki ljudem omogoča pot v odrešitev, nikdar ne omejuje zgolj na neko deželo ali ljudstvo. Gnoza je univerzalna in zaobjema celotno človeštvo, razodeva se vsepovsod po svetu, kjer so delovali ali delujejo odposlanci svetlobe.

Iskalcem želimo približati sodobno gnostično literaturo, ki naj bo dostopna vsakomur. Izvirna gnostična znanja želimo prenesti med slovenske bralce, še posebej tiste, ki jih vznemirjajo spremembe prihajajoče nove dobe in hrepene po pravem razumevanju, pravem ločevanju med dušo in snovnostjo, med božanskim, ki biva v človeku in umrljivim.

Založba Rosa deluje v okviru in pod pokroviteljstvom Mednarodne šole Zlatega rožnega križa Lectorium Rosicrucianum, ki ima sedež v Haarlemu na Nizozemskem. Šola je razširjena po vsem svetu. Namen šole je doseči izvorno krščansko pot posvetitve transfiguracije.

V Sloveniji imamo sedež z naslovom Mednarodna šola zlatega rožnega križa, Lectorium rosiscrucianum (LRC), Celovška cesta 280, 1000 Ljubljana. https://www.lectorium.si/

Založba dvakrat na leto izda slovenski prevod časopisa Pentagram, ki izhaja v domala vseh evropskih jezikih.

Knjige lahko kupite v  nekaterih slovenskih knjigarnah, preko našega spletnega naslova ali pa si jih izposodite v knjižnici.

Vabimo vas, da posvetite naslednjim stranem nekaj minut svojega časa in odkrijte temo, ki vas najbolj privlači.

Založba ROSA d.o.o.                                                                            

Celovška cesta 280

1000 Ljubljana

Email: zalozba.rosalrc@gmail.com

www.zalozba-rosa.si.

GSM 031 670 392

 

Nam želiš kaj sporočiti? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!

Pošlji sporočilo  |  Založba Rosa

  Registrirani uporabniki s poslanim sporočilom prejmejo 10 žarkov. Registriraj ali prijavi se!
V kolikor znaki niso berljivi, klikni nanje za zamenjavo.
Nalagam...