Nastja Spasojević

VIDEO: Je skoraj vse, kar misliš, da veš o odvisnosti, napačno!?

15. februar 2018    2730 ogledov

Kaj v resnici ustvarja odvisnost, odvisnost od telefonov, računalnikov, seksa, porografije, hrane, ljubezni, alkohola do kokaina? Zakaj sedanji pristop do odvisnosti ne deluje? Kaj pa bi delovalo (in kje takšen sistem že uporabljajo in so z njim za 50 odstotkov zmanjšali odvisnosti)?  

Zakaj na odvisnost še vedno gledamo skozi oči eksperimentov, ki so se zgodili na začetku 20. stoletja, ignoriramo pa najnovejša znanstvena dognanja? 

Kaj, če je odvisnost le prilagoditev na okolje? Kaj, če je v resnici povezovanje? Kaj, če je odvisnost (od računalnika, tablice, kokaina, alkohola, seksa, pornografije ...) le krik po povezanosti z edino stvarjo, s katero smo se zmožni povezati? - Johann Hari

Tokrat ne bom dolgovezila, le želela bi deliti videoposnetek Johanna Harija, ki je prepotoval svet, sodeloval z največjimi strokovnjaki na področju odvisnosti in svoje ugotovitve podal v odličnem govoru na konferenci Ted Talk.

Če te ta tema zanima, ti ogled tega videoposnetka srčno priporočam, saj bo močno prevetril tvoja prepričanja o odvisnosti in o tem, kako napačen pristop smo ubrali!

Namig: intervencije nas ne bodo pripeljale nikamor ...

Video je v angleščini, vendar lahko vključiš hrvaške ali srbske podnapise, le klikni na tretjo ikono z leve in med podnapisi izberi želeni jezik. ;) 

 Odvisnost se pojavi, ko nismo zmožni biti prisotni v svojem življenju. - Johann Hari

Vir: https://www.youtube.com/watch?v=PY9DcIMGxMs&t=38s
Deli svoje mnenje! 1
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
* Izbrisan
  komentiral 3 leto nazaj
Pozdravljeni, jaz sem samsko dekle, ki išče dolgoročno razmerje, iskren sem in skrbno gospa, vesel sem, da naletim na tvoj profil, kontaktiraj me; cheryl95bryant@gmail.com
Nalagam...