Milena De Viktory, bioterapevtka

Meditacija

13. januar 2014    316 ogledov

Meditacija ni samo postopek razmišljanja ali kontemplacije (globoko razmišljanje) in tudi ne le sanjarjenje ali sprostitev, zajema tudi vadbo pozornosti in zavedanja. Meditacija nas tudi uči, kako nadzirati naše misli in čustva, namesto da bi misli in čustva obvladovala nas. To je večplasten pristop k samorazvoju, ki dodatno koristi pri pospeševanju telesnega in psihološkega dobrega počutja.
Med meditacijo začnejo žleze izločati različne hormone, ki blagodejno učinkujejo na telo. Med njimi je tudi tako imenovani hormon sreče (serotonin), ki lahko povzroči, da je človek po meditaciji malo nasmejan, vesel, radosten. Življenske situacije lahko vidi povsem drugače. Poveča se koncentracija, sposobnost mišljenja, spomin, hitreje pride do optimalnih rešitev.
 

Raziskave so pokazale, da so meditacije učinkovite tudi pri preprečevanju in zdravljenju različnih fobij, živčnih napetosti, zvišanemu krvnemu pritisku, tesnobi, stresu, glavobolih, migrenah, kroničnih bolečinah in pri ostalih boleznih, ki nimajo organskega vzroka. 
 

 

Vir: http://www.drustvo-feniks.si/
Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...