Čarobni Dih, čarobnost, kristali, prodaja in storitve

Ne trudite se, da bi ugajali drugim

9. marec 2015    768 ogledov

Vsake oči imajo svojega malarja in vsak človek ima svojo resnico ter svoj pogled na življenje in svet. Kolikor ljudi, toliko okusov, različnih želja, spoznanj, izkušenj, ljubezni …

Zakaj se potem toliko trudimo, da bi ugajali drugim? Da bi nas razumeli?  Da bi videli lepoto tam, kjer jo vidimo samo mi? In občutili strah, kjer se mi počutimo ogroženo?

Pomanjkanje samozavesti nas sili, da nenehno iščemo potrditve v svoji okolici. Nezaupanje vase, v svoje sposobnosti in življenje kot tako nas dela odvisne od drugih. Ne želimo si napak, zato nenehno sprašujemo in iščemo odgovore v tistih ljudeh, v katere verjamemo bolj kot vase. Nič ni narobe, če prosimo za nasvet ali želimo drugo mnenje.

Vendar se zavedajmo, da s tem, ko nenehno upoštevamo mnenja drugih, rečemo svojemu notranjemu čutu, svoji dragoceni intuiciji: Ne hvala. Ne potrebujem te.

Vse odgovore pa vendar nosimo v sebi.

Tega, kako sami vidimo svoj svet, ne moremo nikoli opisati z besedami. Svojih občutkov, ki jih doživljamo, ne moremo nikoli v celoti izliti na papir, lahko ustvarimo samo kanček tega.

Vsak umetnik, ki izlije svojo energijo na platno, papir, oblikuje kamen itd., nam ne more nikoli pričarati tega, kar je sam občutil in videl ob ustvarjenju tega dela. Četudi prepoznamo v kakem izdelku čarobno mojstrovino, je to le kapljica tistega, kar nam je umetnik želel sporočiti. Seveda se začuti pozitivna energija, ki kar kliče po trajanju, uživanju, branju, vendar pa lahko prvotno stanje v polnosti izkusi vedno le avtor sam.

Zato smo ljudje tako zelo dragoceni unikati. Lahko imamo podobne talente, pa vendar vsak na svoj način predstavi svojo resnico in videnje. In zato tudi vsak na svoj način privabi enako misleče in čuteče.

Ne trudite se, da bi ugajali drugim.

Trudite se le zase, za svoje zadovoljstvo in srečo. Vaša energija je namenjena prav posebni skupini ljudi, ki vas bo našla takrat, ko boste na svoje platno prelili prve barve. Še najmanj pa vas naj skrbi, da bi ostal vaš izdelek brez ogledov. Potrebno je le zaupanje. Zaupanje vase, v življenje.

Ljudje smo ustvarjalna bitja. Bitja talentov in izrednih sposobnosti. Zato pogumno pobarvajte svoje življenje s svojimi najljubšimi barvami. Vedno je čas za nov začetek. Včasih je potrebno le, da vzamemo čisto sveže platno ali list papirja in pustimo energijam prosto pot.

Kaj pa ti praviš? 1
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Majda
  komentiral 7 leto nazaj
Hvala Agelom in tebiRenata ReaDana
Nalagam...