Spremeni.se, studio za dobro počutje

Kako zaupati življenju?

16. marec 2015    334 ogledov

Zaupati življenju je največji izziv, s katerim se vsi srečujemo vsak dan. Samo zaupati in se prepustiti. Brez želje po kontroli in prevzemanju volana.

Priznam, težek izziv tudi zame osebno. In ga osvajam vsak dan znova in vsak dan sproti. En dan mi gre bolje od rok, spet drugi dan malo slabše.

Nekaj let nazaj sem se prvič srečala z metodo Access Bars. Radovednost v meni ni dala miru, da ne bi malce več prebrala o tem in seveda tudi poskusila. Zakaj vam vse to pišem? Zato, ker je to metoda, ki je meni pomagala, da sem začela zaupati v življenje. Da sem začela verjeti, da bo življenje vedno poskrbelo zame in da sem točno tam, kjer je v danem trenutku zame najboljše. In dejansko, ko sedaj pogledam nazaj, drži kot pribito.

 To, da sem točno tam, kjer je najbolje zame pa še ne pomeni, da je to vedno nekaj, kar si želim. In tukaj je pomembno, da znate opustiti kontrolo in se samo prepustiti. Tukaj se bije boj znotraj nas. In šele, ko se popolnoma predamo, stvari stečejo, se uredijo in čudežno izginejo.

 Kaj je Access Consciousness ali Dostop do zavedanja?

Gre za dinamično zbirko različnih orodij, tehnik, verbalnih in telesnih procesov, ki nam omogočajo več zavedanja in s tem več možnosti, da spreminjamo in usmerjamo naše življenje.

 Access Consciousness® je nastal v 90-letih prejšnjega stoletja v Združenih državah Amerike, njegov ustanovitelj pa je Gary Douglas. Približno 15 let nazaj se je Garyju pridružil še dr. Dain Heer in od takrat naprej delata skupaj in razvijata orodja za širjenje zavesti.

Bistvo Access Consciousnessa® je razvijanje sveta, v katerem bi vsi delovali iz zavedanja in enosti, njegov cilj pa je, da vas pripelje do tega, DA PREPOZNATE SVOJO KREATIVNO IN USTVARJALNO MOČ do te stopnje, da lahko SPREMINJATE VSE TISTO, KAR V VAŠEM ŽIVLJENJU NE FUNKCIONIRA IN ŽELITE SPREMENITI.

Access Bars® je prva in osnovna tehnika Access Consciousnessa®, ki se uporablja za pospeševanje sprememb v našem življenju. To je tehnika polaganja rok na določene točke na naši glavi. Barsi so namreč energetske točke na naši glavi, kjer so shranjene naše misli, stališča, vzorci in prepričanja o različnih pogledih našega življenja. Tako imamo na primer bars točko za komunikacijo, za kreativnost, kontrolo, denar, hvaležnost, zdravje, radost, telo itd. Energija vsake misli, prepričanja ali stališča o zdravju na primer, ki smo jo kadarkoli imeli je tako shranjena v točki zdravje. Čeprav se za nekatere točke lahko zdi, da so to točke iz kraniosakralne terapije ali akupunkture, imajo barsi drugačno vlogo. Ko se terapevt nežno dotakne določene točke, se sprosti napetost v tej točki in opuščati začnemo vso energijo, ki je zaklenjena v tej točki. Vse, kar je notri shranjenega, in vas v življenju ovira in vam ne služi, se začne počasi čistiti in odhajati iz vašega življenja.

Če naše možgane primerjamo z računalnikom, potem je aktivacija barsov podobna brisanju vseh nekoristnih datotek iz trdega diska našega računalnika. Tako ostane prazen prostor, namenjen novemu zavedanju, znanju in energiji.

Kaj nam Access bars terapija prinese?

Aktivacija barsov vpliva na zavest, ta pa lahko spremeni vsa stanja. Če vemo, da so vzroki za naše težave na različnih življenjskih področjih ali bolezni, v naših omejujočih prepričanjih in stališčih, potem lahko z aktivacijo barsov pričakujemo spremembe tako na fizičnem kot tudi vseh drugih nivojih. Ko se naredi aktivacija barsov, se vse kar vam ne služi, opušča do konca življenja. Vsakič, ko terapijo ponovite, bolj intenzivne so spremembe. Naenkrat vse postane bolj lahkotno, sproščeno in radostno.

 V Access Consciousness-u® pa obstajajo tudi telesni procesi. Zakaj telesni procesi? Ker ima tudi vaše telo spomin. Kar pomeni, da si  z leti ali s poškodbami, ki se vam zgodijo v življenju, tudi telo to zapomni. Vsaka celica ima namreč spomin (celični spomin). Ko zbolite ali se vam zgodi kakšna nezgoda, si vaše telo in vaše celice zapomnijo travmo, ki so jo takrat doživljale. Strah ob dogodku zaklenejo vase. In to v telesu ostane. Enako velja za psihični stres  travme. Vase zaklenejo tudi vsa vaša stališča in prepričanja. Vaše telo si vse to zapomni.

Tako imamo preko 60 telesnih procesov, ki se med seboj kombinirajo in izvajajo, sam terapevt pa glede na stanje človeka, presodi, kateri v danem trenutku bi bil zanj najbolj primeren.

MTVSS je eno izmed najbolj dinamičnih orodij in najstarejših telesnih procesov v Access Consciousness-u®. To je tehnika, ki se izvaja s polaganjem rok na tiste dele telesa, ki potrebujejo energetsko zdravljenje in omogoča, da vaše telo ponovno začne delovati na način, kot je bilo ustvarjeno. Je kompilacija okoli 30 različnih energij, ki se sprožajo v telesu tekom njenega izvajanja.

Za razliko od nekaterih drugih duhovnih in metafizičnih pristopov, ki telo doživljajo kot omejitev, v Access Consciousness-u® telo sprejemamo brez omejitev. Naše telo ima sposobnost regeneracije, vendar pa stališče, da morajo naša telesa umreti, »zaklepajo« telo v proces staranja. MTVSS odklepa vse te matrice, v katere smo prisilili naše telo, in vsa mesta, kjer smo zaklenili stališče, da nam naše telo predstavlja določeno omejitev. 

 

MTVSS terapije se uporablja:

·         za okrepitev in stimulacijo imunskega sistema;

·         kot celovit telesni proces za izničenje programov, ki omejujejo nas in naše telo;

·         kot način za pospešitev učinka fizične vadbe ali da telesu omogočimo večjo lahkotnost med fizično vadbo;

Uporabljamo ga tudi na posameznih organih za lajšanje zdravstvenih težav in izboljšanje delovanja:

·         metabolizma,

·         dihalnega sistema,

·         prebavnega sistema,

·         centralnega živčnega sistema,

·         limfnega in hormonalnega sistema,

·         reproduktivnega sistema,

·         skeleta, 

·         dermalnega sistema.

Med izvajanjem MTVSS procesa, še posebej, če se odpravljajo travme, ki jih je telo utrpelo, se lahko zgodi, da oseba na kateri se izvaja proces, začuti reakcijo, medtem ko se telo zdravi.

 Kar je najboljše pri Access Conscioussnes-u pa je to, da se  lahko metodo Access Bars in Access telesni procesi naučite tudi sami. V Sloveniji je že kar nekaj praktikov, ki ne samo, da izvajajo terapije, temveč tudi izvajajo delavnice, kjer se lahko sami naučite metode in si tako pomagate tudi sami.

 

 

 

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...