Miran Peterman

Saj še ni tako hudo

8. september 2015    106 ogledov

Večkrat se pogovarjam z ljudmi in mi povejo o svoji situaciji in potem zaključijo: “Saj še ni tako hudo!” Ni tako hudo? V primerjavi s čim? Dnevno smo bombardirani z negativnimi informacijami, novinarji kar tekmujejo kdo bo napisal bolj sočno in negativno novico in ob vsej tej nesnagi ni čudno, da smo veseli, da smo še živi, zdravi, imamo streho nad glavo in nekaj evrov v denarnici…
 

Kaj pa naše želje, naše sanje, naša vizija? Kam je vse to šlo, kam smo jih skrili, zakopali, potlačili? Saj še ni tako hudo? Zbudimo se in se zavejmo svojega potenciala. Potencial pa je nekaj, kar moramo še zaktivirati. In se lotimo dela! Izkoristimo vsako priložnost za razvoj, za odriv, za novo znanje, novo motivacijo.
 

Ste vedeli, da Slovenci podcenjujemo moč coachinga (svetovanja). Bomo že vse sami ugotovili in se sami razsvetlili. Zato pa smo kjer smo. Zakaj bi se učili na lastnih izkušnjah? Ste že kdaj izračunali koliko vas stanejo lastne izkušnje? Če bi ves ta denar vložili v svoje znanje in svoje sposobnosti, kje bi bili danes? In kje ste lahko čez 5, 10 let, če od danes naprej delate drugače?
 

Koliko knjig preberete mesečno, koliko delavnic se udeležite, kolikokrat se odločite za svetovanje? Zagotovo premalo. Uspešni ljudje berejo, delajo in se izobražujemo. Zato od danes naprej vsi skupaj spremenimo: “Saj še ni tako dobro, da bi lahko počival, da bi nehal rasti!” In potem bo postalo tako dobro, da ne bomo hoteli nehati rasti in bomo uživali vsak korak našega razvoja in vsak trenutek našega življenja! 

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...