Lidija Repas

Potrpežljivost in cilji

piše: Lidija Repas
25. januar 2016    794 ogledov

Hiter tempo življenja, ki ga živimo, je danes eden glavnih razlogov, da ljudem vedno bolj primanjkuje potrpežljivosti. Le redki še zmorejo in ohranjajo potrpežljivost na tisti ravni, ki jim omogoča, da lahko obvladujejo sebe in svoja čustva tudi takrat, ko so obdani z negativnimi mislimi, in ne drvijo z veliko hitrostjo skozi dneve svojega življenja. Potrpežljivost je mati modrosti in ena tistih vrlin, ki je izrednega pomena, ko se odločimo za spremembe v svojem življenju  za doseganje svojih ciljev.

Ko si določimo cilj, imamo občutek, da ga moramo doseči čez noč. Toda v resničnem življenju se spremembe ne zgodijo tako hitro, kot si želimo. Vse potrebuje svoj čas; tako kot otrok potrebuje čas, da se nauči jesti ali hoditi, ga potrebujemo mi, da uresničimo svoje cilje. Pot do cilja je večinoma dolga, vijugasta in trnova in si jo velikokrat zakrivimo tudi sami. Zaradi notranje nestrpnosti iščemo bližnjice in sprejemamo ne povsem smiselne odločitve, nenehno se oziramo in preverjamo, koliko in kaj smo dosegli. S tem izničimo trud in se vračamo na začetek poti. Upoštevajmo danski pregovor, ki pravi: "Ko posadiš drevo, moraš biti potrpežljiv. Ne moreš ga potegniti iz zemlje samo zato, da bi videl, kako so zrasle njegove korenine."

Velikokrat mislimo, da bomo lažje dosegli cilj in da nas bodo podprli tisti, ki jim bomo razlagali o svojih namenih. Žal pa se nemalokrat zgodi nasprotno. Če namreč kdorkoli od tistih, ki smo jim zaupali svoj cilj, zavestno ali podzavestno dvomi o naših sposobnostih ali se mu zdi nemogoče, da bi nam uspelo, take misli vplivajo na nas. Lahko se pojavi dvom ali strah, podvomimo vase, imamo občutek, da je pretežko, da ne bomo zmogli, zgodi pa se lahko tudi, da odstopimo od svojega cilja. Vzrok pa večinoma leži v negativnem miselnem vplivu drugih ljudi.

Zato vam svetujem, da se na svoji poti ne ustavljate in ne ozirate, saj vas to hromi. Ne razlagajte o svojih ciljih in si zaupajte, saj boste s tem okrepili svojo notranjo moč, ki vam bo omogočila lažjo pot navzgor. Najdite stvari, v katerih vsakodnevno uživate, in hvaležni bodite tudi za majhne korake, saj gradijo velik uspeh. Hiti počasi je tista modrost, ki vam bo v življenju prinesla največji uspeh.

Vir: www.e-angeli.si
Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...