Taja Albolena

2. adventni teden: telesu privoščite energijsko in emocionalno čiščenje

10. december 2013    1775 ogledov

Voda je tista, ki nas uvede v drugi teden adventa. Voda je izjemen element, saj nas uči skozi realnost čustev in občutkov. V sebi občutimo pretoke energije, ki so povezani s tokom naših čustev. Čustva tečejo tekoče, nežno, umirjeno ali podivjajo kot morje v viharju, lahko zmrznejo, so hladna, topla ali meglena. Ko sledimo toku svojih čustev, skoznje obarvamo svoj pogled na svet.

Čustva so izjemen vodnik v naših življenjih

Le redki smo bili kot otroci poučeni o moči naših čustev, o tem, kako pomembno jih je spoštovati in upravljati to energijo, ki jo čustva predstavljajo. Čustvo je tok energije, je naboj. Lahko teče ali pa zastane in se ujame v energijskih vozlih. Čustvena zrelost je ključna komponenta v našem vsakodnevnem življenju, in vendar temu delu pogosto ne posvečamo potrebne pozornosti. Voda nas uči, kako najti večje nivoje čustvene varnosti v samem sebi, kako objeti svojega notranjega otroka in s tem ustvariti temelj, iz katerega lahko svojo pristnost, avtentičnost delimo s svetom.

Voda je element, ki ga z lahkoto reprogramiramo

Voda se zliva z in zadrži vibracije ter sporočila, ki jih prejme. Energija, ki jo usmerjamo na vodo, postane čustveni ton, ki ga voda zadrži. Nikar ne pozabite, da je naše telo v 70 odstotkih voda. To pomeni, da na vodo v našem telesu zlahka vplivajo energije, s katerimi prihajamo v stik. Naša notranja voda zadržuje tako frekvence, ki smo jih zavestno izbrali, kot tudi nezavedne misli in občutja. Naša notranja voda ustvarja naš čustveni ton, ki ga ljudje, ki nas obkrožajo, čutijo in se nanj tudi odzovejo.

Številni smo pozabili na pomen ranljivosti, odprtosti in sprejemljivosti. To so vse lekcije elementa vode. Naučiti se moramo biti v tem notranjem centru v sebi, kjer smo popolnoma ranljivi, kajti ranljivost je mesto, iz katerega se rojevajo kreativnost, radost, naši navdihi, naše kreacije. Svoje čustveno zavedanje gradimo skozi sposobnost vode, da nam odslika stvari. Voda je edini element, v katerem vidimo svoj lastni odsev.

V tednu pred nami bo glavna lekcija v vitalnosti, v stiku z našo življenjsko energijo

Drugi ljudje, naši odnosi bodo tisti, ki nam bodo odslikali nas same. Z drugo adventno nedeljo, ko na našem venčku prižgemo drugo svečko, vstopamo v to realnost vodnega elementa. Tradicionalno gledano je druga adventna svečka povezana z ljubeznijo in mirom, ki ju s prižigom razširimo tako v notranjem svetu kot v našem domu.

Tudi tukaj skozi izročilo gradnje jaslic vidimo, kako je drugi adventni teden posvečen postavitvi vitalnega dela, rastline v obliki maha, grmičevja, cvetlic, vejic iglavcev in listavcev.

Izročilo jaslic govori o štirih razvojnih stopnjah človeka, o štirih elementarnih realnostih, ki gradijo naš svet in naše telo. In druga adventna nedelja nas vodi v realnost vitalnega, eteričnega telesa.

V tem tednu je z vidika razvoja fokus usmerjen na čustveno telo

V tem tednu je z vidika razvoja fokus usmerjen na čustveno telo, kamor spadajo vsa naša čustva, in na vitalno pranično telo, ki je odgovorno za naše dobro počutje, raven energije in vitalnost. Vsekakor bodo izzvane naše navade, občutki ujetosti, zataknjenosti in treba bo zavestno sproščati tista področja, kjer čutimo, da nismo popolnoma svobodni.

Nivo zemlje, ki smo ga postavili v prvem tednu, nam bo dal podporo in to je teden, ko si lahko pomagate s kristalnimi eliksirji, ko povežemo element vode z elementom zemlje in izkoristimo energijski potencial kristalov za lastno zdravljenje. Element vode nas neguje, čisti in zdravi, in to je v tem tednu, ki je pred nami, modro izkoristiti. Ne pozabite, da se je naša povezava z elementom vode začela v maternici, zato se v stiku z vodo počutimo negovani in umirjeni. Izkoristite ta stik z vodo za umiritev sebe in za energijsko čiščenje.

Ženske, to je teden, ko je modro aktivno poskrbeti za zdravje in dobrobit svoje maternice

Negovanje s kristalom selenitom je na mestu, kot tudi aktivna komunikacija in metode energijskega čiščenja maternice. Izkoristite potencial tega časa, ki nam je na voljo. Z vodo sta povezana reproduktivni sistem in sistem izločal. Pozornost naj bo v tem tednu na vitalnosti in notranjih pretokih v energijskem telesu.

Ključ drugega adventnega tedna: telesu privoščite energijsko in emocionalno čiščenje

Ključno v tem drugem adventnem tednu je, da telesu privoščite energijsko in emocionalno čiščenje, pri čemer vam bo v podporo voda. Sprehodi ob vodi, poslušanje vode, kopanje, plavanje, to vse so aktivnosti, ki vam lahko pomagajo očistiti čustveno telo toksinov zastalih čustev. Sama bom v tem tednu začela aktivno delo na moški in ženski esenci ter opuščanju vseh zamer, čustvene ranjenosti, občutkov ločenosti in prizadetosti, da očistim svoje čustveno telo in zavzamem bolj nevtralno pozicijo v pogledu nase in na druge ljudi v svojem življenju. Pogosto pozabimo, da so odnosi v naših življenjih tisti, ki kot voda odsevajo nas same, naše notranje zastoje in notranje blokade, ki si jih moramo pogledati, da bi jih lahko preobrazili v sebi.

In kaj lahko naredite v tem tednu za svojo dušo? V drugem tednu adventa se bomo osredotočali na to, kar polni našo notranjo posodo. Izjemno pomembno je, da ozavestimo, kako dobro upravljamo energijo v svojem življenju, kje jo pršimo, kje jo izgubljamo, kje nam odteka. Čustvene ranjenosti poškodujejo našo posodo, ki tako postane kot sito in preprosto ne drži energije. Ključ za soočenje s seboj in za to, da prepoznamo, kje izgubljamo energijo, je v tem, da si dopustimo, da čutimo. V tem tednu bo naš izziv čutenje. Da si dopustimo, da prepoznamo: »Kaj čutim?«, si to priznamo in to objamemo v sebi.

Deli svoje izkušnje! 2
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Tatjana
  komentiral 1 mesec nazaj
Hvalq za nasvete in podporo
Magda
  komentiral 1 leto nazaj
Hvala.
Nalagam...