Jana Pristovšek

Ali dovolj vlagate v odnos? Prosim, nehajte!

22. september 2020    484 ogledov

Vlagati v odnos

Ali dovolj vlagate v odnos? Če vlagate, vas prosim, da nehate. Vlagamo v delnice in pokojninske sklade in vlagamo zelenjavo za dni, ko ne raste na vrtu. Resno. Vedno vlagamo v prihodnost. Vlagamo v varnost.
Sedanjost živimo.

S partnerjem živite zdaj, zato ne vlagajte, ker s tem pozabljate na sedanjost. Če vlagate v odnos, se drugače odzivate, drugače govorite, oddajate drugačno energijo. Vlagamo zato, da bomo enkrat nekaj imeli, a vi imate to že zdaj.

Vlagate, ker vas je strah. Strahu se lahko znebite tako, da se pogovorite s sabo, počistite energijo preteklih slabih in bolečih izkušenj, potolažite srce, poiščete in začutite moč v sebi … Vlagate zato, da boste enkrat nekaj imeli. Zato se trudite, potrpite, spregledate, čakate, da se bo spremenil/-a, da bo uvidel/-a, da bo spoznal/-a, da … pogosto se zgodi, da se ne izide.

Ko se vse sesuje v prah

Če pride do razhoda, se oseba, ki je v odnos vlagala, počuti izkoriščeno, zavrženo, ponižano, razvrednoteno, okradeno … Občutki so pravi, ker je izgubila nekaj, v kar je veliko vlagala. Slišimo lahko, da zdaj pa res nima smisla iti narazen, ko sem že toliko vložil/-a v odnos. Ves trud vendar ni bil zaman. Konča s tem, da dobri vedno nastradajo, da je dobrota sirota.

Pričakoval/-a je, da bo nekoč žel/-a sadove sedanjega truda in odrekanja.

Odnos živite. Karkoli naredite, naredite zato, ker to zdaj hočete in želite narediti. Naredite zato, ker želite osrečiti partnerja oz. partnerico, ker to osrečuje tudi vas. Tukaj in zdaj. Karkoli naredite, naredite zato, ker ga/jo cenite, ker vam je pomemben, pomembno vam je, kaj misli, kaj doživlja, kaj čuti, kaj si želi.

Med rjuhe greste zato, ker si ga/jo želite, ker vam paše in ker je orgazem pač fajn. Seks je samo seks in ne trgujte z njim. Ženska nič ne da in moški nič ne vzame. Ali bolje rečeno, toliko kot ženska da, tudi vzame. Če pa greste med rjuhe zato, da bosta zdaj v zvezi, imate na koncu občutek, da vas je izkoristil. Živite zdaj, in če skočite med rjuhe, to naredite zato, ker vam preprosto paše. Dajte in vzemite in nihče ni nikomur nič dolžan.

Graditi odnos 

Če že želite uporabiti neki izraz za razvoj razmerja, uporabite besedo graditi. Skupaj gradiva odnos.

Če ugotovite, da ste samo vi tisti, ki opeke nalagate, se ustavite in najprej poglejte svoja prepričanja in pravila, ali niso preveč ozko zastavljena. Potem se pogovorite z njim ali njo. Po pogovoru vam bo bolj jasno.

Osredotočite se na danes. Kaj čutite do njega/nje? Napišite. Preglejte. Premislite.

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...