Miran Peterman

Ali si lahko ves čas navdušena?

5. april 2018    130 ogledov

Danes bi spregovoril par besed o navdušenju. Biti navdušen ni enostavno, biti navdušen ves čas pa še manj. Včasih se zgodi, da mi nekdo reče: "Pa ne moreš biti ves čas navdušen! To ni normalno, to ni mogoče." ... Ali res?

Poglej, trditev, "ne moreš biti ves čas navdušena", je lahko zelo "nevarna", kajti zelo hitro se ti zgodi, da to začneš verjeti in potem vsakič, ko imaš slab dan, ko ti je težko, pomisliš na to in začneš sklepati kompromis. In ti ni treba nič narediti, ker itak ne moreš. In potem se lahko "razvajaš" v svojem nenavdušenju. In ostaneš cel dan slabe volje, ker imaš pač slab dan ... To je dejansko razvajenost. Razvajeni smo, ker se ne potrudimo, da bi nekaj spremenili, ker pač ne vemo, da se lahko potrudimo in spremenimo.

Ne, ne moreš biti ves čas enako navdušena, to je res, nemogoče je biti ves čas na "steroidih". Lahko pa si v vsakem trenutku bolj navdušena, kot si bila v prejšnjem. Ko se zjutraj zbudiš, zaradi katerega koli razloga slabe volje, to ni razlog za preplah in obupavanje. "Danes imam pač slab dan." Če to misliš, potem si se odločila, da imaš danes pač slab dan. In ravno tako, kot se lahko odločiš za slab dan, se lahko odločiš, da imaš dober dan, čudovit dan.

Seveda ne more biti vsak dan vrhunski, vendar, če se zjutraj zbudiš poklapana in povožena, se lahko za trenutek ustaviš, globoko vdihneš in se vprašaš, kako pa se lahko vsaj malo boljše počutim, kot se počutim sedaj, vsaj za eno stopnjo. Ko ti uspe izboljšati svoje počutje za eno stopnjo, si že na poti do zmage. In potem samo tako naprej, dan za dnem, treniraš sebe, da izboljšuješ svoje počutje. Eno stopnjo naenkrat, korak za korakom. Bolj, kot natreniraš svoje "mišice" s katerimi spreminjaš svoje počutje, močnejša postajaš v dobrem počutju in bolj stabilna. In kmalu so slabi in žalostni dnevi samo še beže spomin in preteklost ...

In če želiš imeti še boljše, hitrejše in stabilnejše rezultate, ti priporočam pisanje dnevnika. Kaj delaš, kako delaš, kaj bereš, poslušaš, s kom se družiš,... Vse to vpliva na rezultat. In potem vidiš, če delam to in to, če berem to in to, če poslušam inspiracijske video, potem se počutim tako in tako. Zelo preprosta matematika. Kot hrana. Tisto, kar daješ vase, te gradi in razvija. In, da, lahko si ves čas navdušen!

Želim ti čudovit in navdušen dan! ♥

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...