Svetloba.si, spletni portal iskalcev Resnice

Astrološka napoved: maj 2019 – mesec manifestacije in preboja

piše: Uredništvo
30. april 2019    4275 ogledov

Pred nami je maj, mesec manifestacije in preboja. Idealen bo za povrnitev zaupanja vase, krepitev samozavesti, pregled življenjske poti in krepitev strastnih trenutkov, ki bodo podžgali ustvarjalno iskro v nas.

Čeprav bi pričakovali, da se mesec, ki nosi energijo preboja in velik potencial manifestiranja, začne zelo burno, bo tokrat drugače. Ja, mesec maj bo obrnil naše energije in naše življenje, vendar na ženski, umirjen način.

Umiritev z retrogradno energijo

Začetek meseca bo zaznamovala retrogradna energija. Umirila nas bo z namenom, da se ustavimo in pogledamo nazaj, namenila nam bo čas za potrebno refleksijo.

Čas, da razmislimo, kaj je najbolje za našo prihodnost. Da pogledamo kakovost svojega življena in razmislimo, kaj si želimo v prihodnje. Da odkrito pogledamo svoj vsakdan in to, katere odločitve resnično želimo sprejemati in katerih ne. Jih res sprejemamo mi ali jih sprejemamo iz navade? Katera prepričanja se skrivajo za njimi? Res živimo to, kar želimo živeti?

Čas je, da se ustavimo, iskreno pogledamo svoje življenje in se odvadimo živeti zgolj iz navade.

Maj je odličen mesec za spremembo diete, vsakdanje rutine in finančnih navad

Si že dlje časa želite spremeniti svoje prehranjevalne navade, popestriti svoj vsakdan in spremeniti finančne navade? Maj je idealen mesec za to! Prenehajte prelagati spremembe na jutri, začnite že danes.

Začnite z majhnimi koraki in vztrajajte pri svojih odločitvah, prevzemite odgovornost zanje.

Pomislite, kaj lahko storite že danes, da boste bliže svoji želji?

Maj je čas za okrepitev svoje notranje moči

Maj je čas za okrepitev svoje notranje moči – pohvalite se za svoje dosežke, poglejte, kje je treba delati na sebi.

Postavite meje – drugim, a tudi sebi! Bodite disciplinirani in prevzemite odgovornost za svoje življenje in za vse, kar se dogaja v njem. Če nekaj želite, bosta za to potrebna delo in doslednost. Bodite jasni do sebe in ne iščite izgovorov.

5. maj: prazna luna in energija manifestacije

Prvi pomembnejši datum v maju je dan prazne lune, ki bo 5. maja. To je dan, ki nas bo izjemno podprl v manifestaciji želenega. Podprl nas bo v uspešni manifestaciji in spodbudil naše zavestno delovanje za dosego ciljev.

Vabi vas, da raziščete, kaj prižiga iskrico v vas. Mogoče ne veste točno, kaj to je, a imate vsaj nekaj, kar vas veseli? Lahko je čisto majhna stvar, v kateri uživate vsakodnevno. Začnite se ji posvečati, čeprav se vam zdi nesmiselno in morda ne vidite, kam bi vas lahko pripeljala – začnite metati drva na ta mini ogenjček in naj zagori v polnem sijaju!

Prazna luna v maju prinaša nežne, ljubeče, ženske energije, hkrati pa nekaj napetosti v komunikaciji z drugimi. Možno je, da bomo eksplozivni in zelo temperamentni, kar lahko privede do trenj v komunikaciji. Bodimo pozorni na to, kar izrečemo, da se ne prenaglimo z besedami, ki jih ne moremo vzeti nazaj. Pogovorimo se odkrito, spregovorimo svojo resnico, a bodimo prijazni, nežni in strpni predvsem do sebe.

V komunikaciji z drugimi bomo v tem času opazili tudi potrebo po dokazovanju moči, predvsem če imamo opravka z ljudmi, ki so v komunikaciji nasilni. Prazna luna nam prinaša spodbudo, da se v takšnih odnosih postavimo zase in za svojo resnico, da se zavedamo, da lahko rečemo ne in se odločimo drugače. Nihče nas ne more v nič prisiliti in čas je, da prevzamemo odgovornost zase, za svoje odnose in postavimo jasne meje brez krivde.

Odkrito spregovorite o svojem pogledu, svoji resničnosti, svojih željah – aktivno prisluhnite tudi drugim. Uvidite njihovo in svojo resničnost! Zavedajte se, da ni treba, da sprejmete resničnost drugega za svojo, da lahko postavite meje vedno in povsod.

19. maj: polna luna v škorpijonu – čas prodora in transformacije

Naslednji večji astrološki dogodek v maju bo 19. maja, in sicer takrat nastopi polna luna v znaku škorpijona – to bo najmočnejša in najvplivnejša polna luna tega leta. Skupaj s simbolizmom škorpijona prinaša veliko preobrazbo in osebnostno rast, preboje na področjih, kjer smo trenutno obtičali.

To polno luno spremljajo izjemno močne energije, tako da se pripravite na nekoliko razburkane dni. Spodbuja nas k spuščanju nadzora in detoksu na vseh življenjskih področjih (ne kliče le po razstrupljanju telesa, ampak po generalni in celostni čistki).

To je popoln čas za opuščanje bremen, ki nas težijo in nam otežujejo življenje. Ko se predamo in zaupamo vesolju, se sinhroniziramo z univerzalnim ritmom vesolja. Takrat stvari začnejo teči. Dosežemo zavedanje, da je vse točno tako, kot mora biti, in da nam bo vse dano in razkrito točno takrat, ko bo to potrebno. Toda to ne pomeni, da ničesar ne naredimo v tej smeri in samo pasivno čakamo, da nam želene stvari prekrižajo pot – ne, gremo proti njim in delamo za njihovo uresničitev, vendar z nenavezanostjo na rezultat.

Čeprav je predaja temu, kar je, na prvi pogled videti pasivna, v resnici ni. Od nas zahteva pripravljenost za poslušanje, odprtost in zaupanje. Da sledimo temu, kar je, namesto da se borimo in upiramo svoji realnosti. Da ne pametujemo, kaj je v tem trenutku najboljše za nas …

Ko se predamo in zaupamo procesu, se vse razreši lahkotneje in z manj napetosti in stresa. Morda bi bilo vredno poskusiti? Ta polna luna je popoln čas za takšen eksperiment …

Sezona dvojčkov in energija lahkotnosti

Po polni luni se premaknemo v sezono dvojčkov. Premaknemo se iz energije zemlje v energijo zraka in ob tem prehodu bomo občutili lahkotnost energij, ki nas bodo obdale.

Ta lahkotnost, zaupanje in osebna moč bodo odprli našo kreativnost in naši projekti, tako osebni kot poslovni, bodo dobili energetsko podporo.

Počutili se bomo umirjeni, balansirani in centrirani v sebi.

Imeli bomo čas, da zajamemo sapo in se predamo refleksiji o poti, po kateri hodimo. Začutili bomo zasidranost v sebi in globoko zaupanje v življenjski proces ter samozavestno stopili na novo začrtano pot.

Kako se pa tebi zdi? 3
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
cvetka
  komentiral 1 leto nazaj
HVALA
Irena
  komentiral 1 leto nazaj
Noro dobro. Prihaja vse za kar sem se in se trudim. Moj trud bo poplačan. Hura.
Ljubica
  komentiral 1 leto nazaj
Zelo lepo in poučno hvala hvala hvala
Nalagam...