Mojca Fabjan

Bachovo cvetno zdravljenje

piše: Mojca Fabjan
19. maj 2016    983 ogledov

Edward Bach (1886–1936) je bil zdravnik, bakteriolog in homeopat, ki je razvil nov način zdravljenja – cvetno terapijo s pripravki iz cvetne rose. V resnici je razvil metodo, ki se osredotoča na resnične vzroke bolezni, ne zgolj na simptome, in ki nima stranskih učinkov.

Ugotovil je, da zdravljenje telesnih simptomov ne prinaša trajnega uspeha, da bolezenski simptomi sicer izginejo, vendar se vrnejo ali pa jih nadomestijo novi. On pa je hotel obravnavati pacienta, in ne bolezni, torej vzrok, in ne posledice.

Ob izkušnjah s pacienti je spoznal, da so pravi vzrok bolezni negativna čustvena stanja, kot so sovraštvo, jeza, strah, malodušje, obup, ljubosumje itd.

Bach je bil dober opazovalec, znal je logično sklepati, imel je znanje in izkušnje in tako je ugotovil, da so globoka neravnovesja v človeku vzrok za nastanek različnih duševnih bolezni in bolezenskih pojavov. Svoja znanja je obogatil z znanjem o delovanju divje rastočih rastlin in tako mu je uspelo ustvariti 38 zdravilnih pripravkov, katerih notranja moč nam pomaga pri tem, da živimo v skladu s svojo osebnostjo.

Trdil je, da kdor želi ozdraveti, mora pozabiti na vse organske tegobe – to, kar šteje, je samo stanje duha, psihičen problem.

Odločilno je, da ugotovimo, kje se je določena oseba odmaknila od božanskega načrta. Tako nesoglasje med človekom in njegovim duhovnim bistvom lahko povzroči na stotine organskih bolezni (kajti naše telo končno odraža samo stanje našega duha).

Bachova cvetna zdravila ne delujejo na nivoju energije ali materije, temveč na nivoju informacije in vsebujejo esence za vsakega posameznika posebej glede na njegovo duševno stanje in počutje. Delovanje cvetnih pripravkov je blagodejno in prijetno, pri človeku okrepi občutek duševnega ravnovesja, počutimo se dobro, umirjeno in na splošno prijetno.

Bachovih cvetnih zdravil je 38

Od tega je 37 izvlečkov zdravilnih rastlin, zadnje pa je čista studenčnica.

Najbolj znano Bachovo zdravilo je Zdravilo za prvo pomoč ali Rescue Remedy, ki je sestavljeno iz petih cvetov in se uporablja v stanjih psihičnega šoka, v stiskah, v hudem strahu, globoki žalosti, napetosti, v stanjih panike, ravnodušnosti ... Uporabi se lahko pri vseh boleznih, poškodbah, pikih, udarninah ... Zdravilo je namenjeno temu, da odpravlja strah in nemir ter vrača občutek varnosti in zaupanja.

Bachove cvetne esence niso namenjene le ljudem, uprabimo jih lahko tudi za živali in rastline.

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...