Simona Vrhovec

Inspiracija - naj te navdihne življenje

20. april 2021    19 ogledov

Inspirácija -e ž (á) 

1. ustvarjalna moč, domišljija, ki jo vzbuja pojav ali stvar, navdih: črpati inspiracijo iz narave; dati, dobiti, iskati inspiracijo za kaj; pisati, slikati po inspiraciji, z inspiracijo; trenutna inspiracija; trenutki, vir inspiracije. Vir: Slovenskega knjižnega jezika

Zakaj so ljudje vedno manj v stiku z inspiracijo, z navdihom? Ko počasi ugašajo tiste iskrice v očeh, telo postane vedno bolj togo in um ostaja v priučenih konceptih. Ostane nepretočna energija, zadržanost in šibka, nizka vibracija.

Človek, ki ga vodi inspiracija je vitalen, poln energije, navdušen nad življenjem in si želi uživati vsakdan. Je človek, ki ga vodi hvaležnost in to vidi v trenutkih, ki so marsikomu samoumevni.

To je oseba, ki vidi svetlobo na koncu tunela in zaupa. Preprosto zaupa in razume, da je vse spremenljivo. In razume delovanje narave. Ni teme, brez svetlobe. In celo prepozna, da lahko iz trenutkov teme raste še višje, poglobljeno in tam vidi priložnost. Navdahne ga objem, žarek sonca, morda le zavedanje, kako čudovito je, da je tu. Živi, diha, obstaja.

Razume, da že s svojim obstojem lahko kreira življenja, kot si ga le želi. A, ključ je pogled na svet. Ključ je, da pozna samega sebe.

To morda pomeni, da ne živi po naučenih konceptih, ampak sledi svojim srčnim sanjam. Zato bo morda nekdo dosti bolj srečen, če ima pred seboj le različne kamenčke in iz njih sestavi mozaik. Oseba, ki jo vodi inspiracija je umetniška, povsod vidi priložnost za ustvarjanje. Tam niso le kamenčki, tam je začetek čudovite ustvarjalne zgodbe. Iz nič ustvari vse.

Navdihnjena oseba opušča togost, priučeno in raziskuje svet. Svoj notranji in zato zunanji svet. Ah, koliko čudovitih priložnosti..

Čisto vsako osebo lahko vodi inspiracija, naj le pogleda, kaj ga navdušuje, kaj mu polni srce, morda poskusi nekaj novega, celo neznanega. Nagrada je zagotovo polno in radostno življenje.

Nekaj idej za povabilo inspiracije v življenje:

POZNAJ SEBE IN SPOZNAJ SVET; marsikdo si v odrasli dobi odreka novih izkušenj, znanj ali celo tega občutka, da nekaj še ne zna. Ah, upajte si, tam boste končno prejeli novo inspiracijo. Tam, kjer je neznano, tam je nov navdih. Postanete raziskovalci in ko se integrira v naše vsakdan, spoznamo svet, kot ga še nismo poprej. Tako spoznamo tudi sebe na nov način. Morda spoznamo, da imamo določene veščine, ki se jih prej sploh nismo zavedali.


Ni vam potrebno spremeniti zunanjega ali notranjega pogleda, temveč načina svojega pogleda. T. Golas

ŠTEJ TRENUTKE; štejejo trenutki, ki jih cenimo. Čez dan se zahvaljujte za vse manjše pozornosti. Na koncu dneva bo to spisek čudovitega dne. To dvigne energijo in vzpodbudimo naš um, da se usmerja v pozitivno. No, tam je zagotovo tudi navdih.


Človekov cilj potovanja ni nikdar kraj, marveč nov pogled na stvari. H. Miller

KNJIGA; preberite inspiracijske zgodbe ali se morda družite z nekom, ki je preživel v življenju marsikaj. Kljub izzivom je dosegel veliko in živi ustvarjalno življenje. Le kako ta oseba razmišlja? Način razmišljanja je zagotovo lahko velik preobrat in priklic inspiracije. 


HVALEŽNOST; hvaležno srce bije z visoko vibracijo. Zavest je visoka in v taki energiji je kot magnet za inspiracijo.

Obstajata dva načina, kako živeti svoje življenje. Prvič, kakor da ni nič čudež. In drugič, kot da je vse čudež. A. Einsten

MEDITACIJA; ko umirimo nemiren um, pridemo v stik z učiteljem znotraj nas. To je srčni mojster, ki nas vodi v ustvarjalno življenje. Tam ni strahu, tam ni vzorcev, tam ni omejujočih prepričanj. Tam je mir in jasnost. Iz tišine pride odgovor.


Odločite se za inspiracijo, navdih iz življenja. Le ozrite se naokoli in verjamem, da tako vaše srce zaigra že v tem trenutku.

Povezava do meditacije: https://youtu.be/c97Pa9YLSZs

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...