Lu Ka

Kaj je Metatronova kocka?

piše: Lu Ka
21. oktober 2021    116 ogledov

Vse okoli nas je sveta geometrija. Ko povežemo središča 13-ih krogov znanja, dobimo vseh 5 osnovnih gradnikov vesolja – platonskih oblik (kocko, tetraeder, oktaeder, ikozaeder in dodekaeder). Vrača nas v naše prastanje zavesti. Bolj uporabljamo ta simbol, več nam razodene.

Metatronova kocka je podoba božanske energije, ki teče preko Nadangela Metatrona do vseh delov stvarnosti. In Nadangel Metatron se neprestano trudi, da energija teče v ravnovesju in da so vsi aspekti narave v ravnovesju. Metatronovo kocko lahko narišete tako, da skupaj povežete središča vseh 13-ih centrov Rože življenja.

Če imate ta simbol na steklenici z vodo ali če nosite ta simbol na sebi (naše telo je večinoma voda) se voda vrača v pra-stanje, ko je bila živa, povezana z virom, s kolektivno zavestjo. Voda dobi nov, svež okus. Lahko jo za nekajj ur pustimo v steklenici ali posodi z Metatronovo kocko tudi na soncu in jo pijemo še toplo ali ohlajeno.

Metatronova kocka skriva v sebi tudi Rožo življenja in se medsebojno dopolnjujeta in povezujeta.

Metatronova kocka prihaja iz Rože življenje in predstavlja popolno notranje ravnovesje. Je sestavljena iz 13 popolnih krogov, ki so med seboj povezani z ravnimi črtami.

Krogi predstavljajo ženski aspekt vesolja, črte predstavljajo moški aspekt zavesti.

Ime Metatron
Ime Metatron prihaja iz določenih vej krščanske mitologije in Judaizma in se nanaša na enega od Nadangelov. Pravzaprav na vrhovnega nadangela, ki predstavlja številko 13. Vseh ostalih 12 nadangelov izhaja iz Ene zapesti, ki je ustvarjeno iz ene točke. Z drugimi besedami, predstavljajte si, da vsa zavest tega vesolja izhaja iz ene točke. No, to točko, ali to zavest v sveti geometriji imenujemo Metatron.

Sveto pismo in Hebrejska biblija ga ne omenjajta, je pa prvotno omenjen v enem od najstarejših srednjeveških judovskih tekstov. Večkrat je bil omenjen tudi v drugih okultnih in ezoteričnih virih napisanih kasneje. Metatron je vesoljni pisar in skrbnik akaških zapisov in je tudi najvišji od nadangelov. Egipčanski Neter Thoth je eden od aspektov nadangela Metatrona.

Metatron je skrbnik popolnih geometrijskih oblik in je arhitekt našega multidimenzionalnega stvarstva. Njegovo ime pomeni: “preko matrice”. Predstavlja popolnost stvarstva skozi sveto geometrijo.

 Geometrija Metatronove kocke
Preprosto povedano, Metatronova kocka je dvodimenzionalna predstavitev večdimenzionalnega geometrijskega telesa. V dvodimenzionalni prostorski dimenziji je sestavljen iz trinajstih enakih krogov. Prvi krog leži v sredini in ravne črte do ostalih dvanajstih krogov potujejo skozi njegovo središče. Šest od trinajstih krogov je razporejenih v obliki šesterokotnika okoli središčnega kroga. Ostalih šest krogov pa se razteza vzdolž istih radialnih črt.

Roža življenja in geometrija Metatronove kocke se dvodimenzionalno resonančno popolnoma ujemajo med seboj. S preučevanjem Metatronove kocke prepoznamo skrivnosti stvaritve vesolja in zavesti. V sami Metatronovi kocki najdemo vseh 5 elementov, skozi katere je ustvarjeno celotno stvarstvo.

Metatronova kocka deluje kot kanal pretoka energije skozi celotno stvarstvo. Ustvarja geometrijsko polje viokih frekvenc, ki nas povezuje z izvorom. Predstavlja univerzalni koncept manifestacije preko koncepta: “kakor spodaj, tako zgoraj, kakor znotraj, tako zunaj”. Z drugimi besedami, karkoli imamo v sebi, se bo manifestiralo zunaj nas.

Zakon privlačnosti ima napačno ime
Boljši naziv za ta koncept realnosti vesolja bi bil: zakon zrcaljenja. Vse okoli nas je le zrcalo tega, kar nosimo znotraj sebe. Vsa zunanja realnost je sveta geometrija, ki je fraktalno prezrcaljena navzven preko naše zavesti. Metatronova kocka predstavlja koncept ustvarjanja realnosti preko prenosa frekvenc valovanja zavesti preko vseh nivojev zavesti.

Predstavlja polje Vira energije in pronica skozi vse nivoje in aspekte stvaritve. Dokazuje, da je Bog celotno polje, ki obstaja. V samem centru Metatronove kocke izhaja zavest I AM (JAZ SEM), ki je prvotna točka zavesti, ki je neskončna in neuničljiva. Drug naziv za to zavest bi bila LJUBEZEN.

Jezus je imel 12 učencev – on je predstavljal trinajsti krog
Trinajst sfer Metatronove kocke predstavlja tudi 13 svetih ključev stvaritve in 13 načinov, kako lahko dojemamo realnost. V astrološkemu pogledu imamo 12 zodiakalnih znamenj. Teh 12 znamenj je razdeljenih na 4 elemente – ogenj, zrak, voda, zemlja. To pomeni, da je zavest vesolja razdeljena na 4 osnovne Matrice ali Merkabe. In vse te osnovne Matrice povezuje peti element, ki je zavest.

5 platonskih teles
Teh 5 elementov se najde v Metatronovi kocki in so v sveti geometriji znani kot:
kocka – zemlja (trda oblika materije in fizično telo)
ikozaeder – voda (tekoča oblika materije in emocionalno telo)
oktaeder – zrak (plinasta oblika materije in mentalno telo)
tetraeder – ogenj (plazma in duhovno telo)
dodekaeder – zavest (prana)

Ti elementi predstavljajo kanale skozi katere se svetloba božanske stvaritve neskončno širijo in pojavljajo v vseh oblikah. Vse, kar obstaja, je sestavljeno iz teh petih elementov.

Skriti simbol
Metatronova kocka je bila v času grških in egipčanskih mističnih šol tako sveta, da če bi jo kdo razkril javnosti, bi bil lahko celo v nevarnosti za svoje življenje. Tako skriven je bil ta simbol, saj je že pogled nanj omogočal dostop do notranjih svetov zavesti. A danes, ko so se mistične šole odprle, imamo dostop do informacij o sveti geometriji.

V Višji Vibraciji bomo v letu 2021 izdali prevod knjige Starodavna skrivnost Rože življenja – Drunvalo Melchizedek. V tej knjigi boste našli veliko informacij o Sveti geometriji. Do takrat pa lahko najdete Drunvalove knjige pri nas v angleškem in hrvaškem jeziku.

 

V naši spletni trgovini imamo kar nekaj izdelkov z METATRONOVO KOCKO, Kliknite tukaj za več.

www.visja-vibracija.si/trgovina/

Hvala, ker ste prebrali ta članek

Vir: https://visja-vibracija.si/kaj-je-metatronova-kocka/
Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...