Lu Ka

Kaj je Metatronova kocka? (2. del) + izvleček iz knjige Drunvala Melchizedeka

piše: Lu Ka
21. oktober 2021    11 ogledov

Odlomek iz prihajajoče knjige v slovenskem jeziku: Starodavna skrivnost Rože življenja – Drunvalo Melchizedek

“V Roži življenja je devetnajst krogov [slika 6-10], ki so obkroženi z dvema zunanjima koncentričnima krogoma. Zaradi določenega razloga se to podobo lahko najde po vsem svetu. Vprašanje je, zakaj so to geometrijo risali po vsem svetu in zakaj so se ustavili pri devetnajstih krogih? To je namreč neskončna mreža, ki bi se lahko končala kjerkoli. Edino mesto na celotnem planetu, kjer sem videl, da gre vzorec onkraj teh devetnajstih krogov, je bilo na Kitajskem, kjer so naredili poslikavo na pregradnih stenah [slika 6-11]. Eden najbolj popularnih vzorcev, ki so jih uporabljali na teh stenah, je bil Roža življenja. Te stene so bile pravokotnih oblik in poslikane od roba do roba.

 
 
Združevanje moškega in ženske za stvaritev Metatronove kocke – prvega informacijskega sistema
Vsi krogi v tem vzorcu so ženski s temi trinajstimi krogi lahko na trinajst načinov vključite tudi moško energijo. Z drugimi besedami, s trinajstimi načini lahko dodamo ravne črte. Če na vseh teh trinajst načinov postavimo ravne črte, bomo dobili trinajst vzorcev, ki skupaj z Jajcem življenja in torusom, ustvarijo vse, kar obstaja. Jajce življenja, torus in Sadež življenja ustvarijo brez izjeme temelj vsemu, kar obstaja. Vsaj jaz še nisem uspel najti nobene izjeme. Predal vam bom znanje, ki sem se ga naučil. Vsega vam ne morem pokazati, a pokazal vam bom dovolj, da vas prepričam, da je to res. To bom imenoval informacijski sistemi. Z vzorcem Sadeža življenja je povezanih trinajst informacijskih sistemov. Vsak sistem daje ogromno in raznoliko količino znanja. Pokazal vam bom samo štiri od teh trinajstih. Mislim, da je to dovolj.

Najenostavnejši sistem nastane s preprostim povezovanjem vseh središč krogov z ravnimi črtami. Če bi se odločili postaviti ravne črte na ta vzorec, bi se verjetno 90 odstotkov ljudi avtomatsko odločilo za to, da bi povezali vse centre med seboj. Če to storimo, dobimo geometrijski vzorec (slika 6-14), ki se po celotnem vesolju (resnično po celotnem vesolju) imenuje Metatronova kocka. Je eden najpomembnejših informacijskih sistemov v vesolju in osnovni vzorec stvarjenja obstoja.

 
Platonska telesa
Kdor je preučeval sveto geometrijo (ali osnovno geometrijo), ve, da obstaja pet unikatnih teles, ki so ključnega pomena za razumevanje tako svete kot osnovne geometrije. Imenujejo se platonska telesa [slika 6-15].

Slika 6-15: Pet platonskih teles

Platonska telesa imajo po svoji definiciji določene značilnosti. Prva značilnost je, da so vse ploskve posameznega telesa enake. Na primer, kocka, ki je najbolj znana med platonskimi telesi, ima za vse osnovne ploskve kvadrat. Zato so vse njene ploskve enakih velikosti. Druga značilnost je, da so vsi robovi platonskih teles enakih dolžin (npr. vsi robovi kocke so enaki). Tretja značilnost je, da so vsi notranji koti enaki (v primeru kocke je ta kot 90 stopinj). In četrta značilnost, če v kroglo, ki bi bila prave velikosti, vstavili eno od petih platonskih teles, bi se vsa oglišča dotikala površine krogle. Poleg kocke (A) v celotnem vesolju obstajajo le še štiri oblike, ki imajo vse te značilnosti. Drugo telo (B) je tetraeder (tetra pomeni štiri), polieder s štirimi ploskvami, ki so enakostranični trikotniki, enakim robom in enakim kotom, ter z vrhovi, ki se dotikajo površine krogle. Naslednji (C), ki je še vedno preprost, je oktaeder (okta pomeni osem), sestavlja ga osem ploskev, ki so enakostranični trikotniki enakih velikosti, dolžine robov so enake, ima enotni kot, vsa oglišča se prav tako dotikajo površine krogle.”

 5 platonskih teles
Teh 5 elementov se najde v Metatronovi kocki in so v sveti geometriji znani kot:
kocka – zemlja (trda oblika materije in fizično telo)
ikozaeder – voda (tekoča oblika materije in emocionalno telo)
oktaeder – zrak (plinasta oblika materije in mentalno telo)
tetraeder – ogenj (plazma in duhovno telo)
dodekaeder – zavest (prana)

Ti elementi predstavljajo kanale skozi katere se svetloba božanske stvaritve neskončno širijo in pojavljajo v vseh oblikah. Vse, kar obstaja, je sestavljeno iz teh petih elementov.

 Skriti simbol
Metatronova kocka je bila v času grških in egipčanskih mističnih šol tako sveta, da če bi jo kdo razkril javnosti, bi bil lahko celo v nevarnosti za svoje življenje. Tako skriven je bil ta simbol, saj je že pogled nanj omogočal dostop do notranjih svetov zavesti. A danes, ko so se mistične šole odprle, imamo dostop do informacij o sveti geometriji.

V Višji Vibraciji bomo v letu 2021 izdali prevod knjige Starodavna skrivnost Rože življenja – Drunvalo Melchizedek. V tej knjigi boste našli veliko informacij o Sveti geometriji. Do takrat pa lahko najdete Drunvalove knjige pri nas v angleškem in hrvaškem jeziku.

www.visja-vibracija.si/zalozba/

Vir: https://visja-vibracija.si/kaj-je-metatronova-kocka-2/
Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...