Maja Kri┼żnar

Kaj je strah in zakaj nastane?

pi┼íe: Maja Kri┼żnar
20. april 2017    2137 ogledov

Strahovi so produkt na┼íega ega in nastanejo z namenom preizku┼íanja nas samih. Torej ali smo sposobni prese─Źi preizku┼ínjo in ob tem v celoti poru┼íiti svoj ego. Ob tem je pomembno tudi, koliko smo sposobni biti v trenutku sedaj in zares zaupati v na─Źrte na┼íe du┼íe ter koliko smo se sposobni predati brezpogojnemu zaupanju sebi in vesoljni energiji.

Strahovi so na┼ía najmo─Źnej┼ía preizku┼ínja in na┼íi najti┼íji ubijalci

A na sre─Źo je tako, da so pravzaprav strahovi ni─Źelni, ─Źe se zavemo, da ┼íteje edinole trenutek zdaj. Strah je vezan na dogodke v prihodnosti, mi pa bivamo v trenutku zdaj. Torej teoreti─Źno strah nima pomena in je popolnoma nepotreben. Zavedam pa se, da je to zavedanje kar te┼żko prese─Źi. Zato, dragi moji bralci, vam svetujem, da se pogovorite s svojim egom in mu na najbolj┼íi mo┼żni na─Źin posku┼íate dopovedati, da se odpovedujete vsemu njegovemu stra┼íenju, saj ga v trenutku sedaj, v katerem ┼żivite, preprosto ne potrebujete.

Fizi─Źno se strahovi obi─Źajno ka┼żejo na podro─Źju trebuha, pri meni skozi napet trebuh. Ve─Źinoma gre za nepojasnjeno bole─Źino, ki velikokrat nima neke zdravstvene potrditve.┬áSama sem v preteklosti stalno opa┼żala te┼żave v trebuhu, poslana sem bila celo na zdravni┼íke preiskave, a mi niso ni─Źesar odkrili, zato sem dobila ┼íe dodatno potrditev, da je na┼íe fizi─Źno in mentalno zdravje ┼íe kako povezano. Skozi meditacijo sem intenzivno za─Źela spoznavati dejstvo, da moja fizi─Źna raven samo odra┼ża mojo notranjost, ki je bila v preteklosti zelo prestra┼íena, saj v nobenem primeru nisem bila sposobna biti in delovati samo v trenutku zdaj. Velikokrat sem, ┼íe posebej med meditacijo, opa┼żala izredno napet trebuh, kar je pomenilo prisotnost strahov in dvomov. V zadnjem ─Źasu pa sem stopila korak dlje in opazila spremembo v moji notranjosti, ki se je zelo umirila, posledi─Źno sem zaznala tudi spremembe v mojem trebuhu, saj napetosti ne opa┼żam ve─Ź.

Torej pomirila sem se s trenutkom sedaj in z vsemi situacijami takimi, kot so, posledi─Źno pa se je pomirilo tudi moje fizi─Źno stanje. Pot do tega ob─Źutka je bila kar dolga in intenzivna, ┼íe vedno jo utrjujem, a ob tem ┼íe enkrat poudarjam, da je vredno.

Ob─Źutiti trenutek zdaj ter zaupati, je blagodejno

Ko ne ve┼í, kako se bodo stvari iz┼íle, pa preprosto zaupa┼í, da se bodo.┬áDo tega so vodili trnova pot, ure meditacij ter povezovanje s seboj, a pomirjenost je v meni. Naj ne pozabim omeniti, da sem neskon─Źno hvale┼żna zanjo.

Dragi moji bralci, kot ste lahko prebrali, vam ne obljubljam ─Źude┼żne tabletke, ampak delo na dolgi rok, hkrati pa ob tem ┼żelim pokazati, da spremembe so mo┼żne, ─Źe si jih dovolj ┼żelimo in ─Źe smo zanje pripravljeni kaj spremeniti.

Kaj pa ti praviš? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 ┼żarke!
Nalagam...