Miran Peterman

Kaj storiti, ko partnerja nista usklajena v spolnosti?

piše: Miran Peterman
4. junij 2021    322 ogledov

Kaj storiti, ko partnerja nista usklajena v spolnosti; ko so potrebe enega, navadno mo┼íkega, ve─Źje, je vpra┼íanje, ki ga pogosto dobim.

Mo┼íki si ┼żeli ve─Ź spolnosti oziroma pogosteje in velikokrat besedno ali vsaj energijsko pritiska na partnerko, ki ta pritisk ─Źuti in se hkrati velikokrat tudi boji, da bo z zavrnitvijo razo─Źarala, prizadela in v nekaterih primerih tudi izgubila svojega partnerja.

Veliko parov se posku┼ía pogovoriti, najti neki kompromis, ki pa obi─Źajno ne deluje

Bomo pogledali, zakaj. Precej pogoste so obto┼żbe ┼żenske, da je to njegov problem, da ona pa─Ź ne ─Źuti, da bi imela spolni odnos, in mu ne more pomagati. Kaj storiti?

Najprej poglejmo, zakaj se to sploh dogaja.

V partnerstvo pridemo precej energijsko poškodovani

V partnerstvo pridemo z razli─Źnimi izku┼ínjami in ve─Źinoma precej energijsko po┼íkodovani. Zlasti, ─Źe za partnerico to ni prvo razmerje, obstaja velika verjetnost, da ima na podro─Źju spolnosti slabe izku┼ínje in zaradi tega tudi energijske po┼íkodbe.

In te energijske po┼íkodbe prepre─Źujejo, da bi se partnerica lahko sprostila, zaupala in odprla ter resni─Źno u┼żivala v intimnem odnosu.

Partnerja prideta v odnos energijsko na precej podobnem nivoju, prav tako pa precej podobno energijsko po┼íkodovana. Zaradi teh po┼íkodb se skozi odnos in prav tako v preostalem ┼żivljenju nabirajo razli─Źne frustracije in negativni ob─Źutki, ─Źe jih lahko na tak na─Źin skupaj povzamemo.

Narava mo┼íkih je, da ┼żelijo te napetosti sprostiti skozi spolnost, po drugi strani pa te napetosti prepre─Źujejo ┼żenskam, da bi se sprostile.

P. S.: Nekateri moški se tega zavedajo, drugi pa samo mislijo, da imajo tako veliko potrebo. Imajo, vendar je ta ventil, prek katerega se sprostijo.

Mo┼íki je tako na─Źelno skoraj vedno pripravljen za akcijo, pri ┼żenski pa se mora zgoditi precej stvari, da se ona lahko po─Źuti in ─Źuti pripravljeno. In dodatni pritisk mo┼íkega┬á tukaj ne naredi nobene koristi. Na ┼żalost pa mo┼íki druga─Źe ne znajo. Razen da potla─Źijo ┼żeljo in hkrati postajajo vedno bolj jezni na partnerico.

Imata mo┼íki in ┼żenska razli─Źne potrebe?

Mislim, da ne, druga─Źe ne bi pri┼íla skupaj. So pa tukaj v igri zgoraj na┼íteti faktorji, ki ┼żenski prepre─Źujejo, da bi bila pripravljena mo┼íkemu ugoditi. Seveda so tukaj ┼íe drugi faktorji, kot so, da se mora ┼żenska ob mo┼íkem po─Źutiti varno, biti spo─Źita, kar pomeni, da ji mo┼íki pomaga pri doma─Źih opravilih, da se ne┼żnost med partnerjema za─Źne ┼że zjutraj in tako naprej. Vendar to ┼że vsi vemo in prav tako vemo, da ne pomaga. Seveda brez tega pa sploh ne gre.


Kaj storiti, ko partnerja nista usklajena v spolnosti?

Ker so problem energijske po┼íkodbe, je potrebno energijsko zdravljenje. Pogovor in podobne svetovalne terapije pomagajo v precej omejenem obsegu. Klju─Źno vlogo pri tem igrajo na┼íi podzavestni programi, zaradi katerih prihaja do konfliktnih situacij, ter na┼íe energijske po┼íkodbe, ki nam prepre─Źujejo, obema partnerjema, da bi bila svobodna, spro┼í─Źena, da bi se lahko predala in u┼żivala v intimnem odnosu.

Partnerstvo sta dva sre─Źna, zadovoljna, zabavna, samostojna in uspe┼ína posameznika, ki drug z drugim delita ┼żivljenjsko izku┼ínjo. Prvi korak je, da se energijsko pozdravimo in postanemo sre─Źni, zadovoljni in izpolnjeni. Intima pa je potem samo nadgradnja tega.

Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 ┼żarke!
Nalagam...