Jure J.

Kako lahko sledimo trenutnemu navdihu?

piše: Jure J.
30. julij 2018    177 ogledov

Ko nam je povsem jasno, kaj nas navdušuje, se v nas prižge plamen, ki nam nato v vsakem trenutku pokaže, kaj moramo storiti. Vodi nas in navdihuje naša dejanja. Vemo, kaj hočemo početi v življenju, vendar morda ne vemo, kako se bo to zgodilo. Navdih nas bo vodil k temu kako.

»Kadar sledimo svoji sreči… se nam bodo odprla vrata tam, koder smo mislili, da jih sploh ni; in koder tudi ni vrat za nikogar drugega.«

Če sledimo svojemu navdihu, ne pomeni, da počnemo samo stvari, ki so lahko. Navdih nas opremi s pogumom in vztrajnostjo, da storimo vse potrebno, da bi izpolnili svoj smisel in amen – pa čeprav se zavedamo, da je to za nas velik izziv in smo zaradi tega preplašeni. Kadar nas vodi navdih, počnemo stvari iz svoje notranje nuje, ne pa, kar čutimo, da je to naša dolžnost, ali ker bi radi, da bi dosegli potrditev pri drugih ljudeh.

Naša naloga je kaj, ne pa kako

Kadar nas navdihuje smisel, moramo slediti tistemu, kar čutimo, da moramo storiti. Popolnoma lahko zaupamo, da bo navdih vodil naše korake.

Zelo lep primer je vožnja z avtomobilom ponoči. Četudi ne moremo videti cilja svoje vožnje, je osvetljeni pas pred nami vse, kar potrebujemo, da bi lahko potovali, kamor smo namenjeni. V življenju so te luči plamen našega navdiha, ki nam pomaga razumeti, kateri je naš naslednji korak. Naša naloga je samo, da sledimo tej svetlobi

Precesija: majhni koraki, veliki rezultati

Kadar kadar počnemo tiso, za kar v danem trenutku čutimo navdih, se pogosto ne zavedamo učinkov, ki jih bodo imela naša dejanja, ali pa kam nas bodo pripeljala. Čebela delavka, ki brenči od enega cveta do drugega, se ne zaveda, da pri tem oprašuje rastline in omogoča nastanek novega življenja. Kar se nje tiče, samo leta od cveta do cveta in pobira nektar, ki bo nato predelan v med.

Nekateri ljudje zaslišijo fanfare ali trobente, kadar se domislijo kakšne velike ideje. Mnogi pa ne slišijo nič takega. Nemara čutite, da imate kakšen poseben, edinstven dar, vendar še niste prepričani, kako bi ga izrazili. Lahko ste prepričani: če boste svoj pogled obdržali na osvetljenem pasu ceste pred vami, se bo priložnost pojavila, ko jo boste najmanj pričakovali.

Vir: Srečni kar tako - Marci Shimoff
Kako se pa tebi zdi? 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...