Maja R. Mihovec

Koncentracija

30. september 2016    424 ogledov

Eterična olja, ki stimulativno delujejo na možgane in ki izboljšajo koncentracijo so npr.  bazilika, rožmarin 1,8 cineol, poprova meta, jelka, lovor, bor, evkaliptus globulus za odrasle in evkaliptus radiata za otroke …  To so eterična olja, ki delujejo vzpodbudno, omogočajo boljšo pozornost, osredotočenost  in zbranost, bistrijo um in odpravljajo miselno utrujenost. Poleg tega gre večinoma za rastline, ki so nam znane in jih poznamo ter  tudi sicer uporabljamo.

Ker gre sa snovi, ki delujejo stimulativno, moramo biti pozorni tudi na to v katerem delu dnega jih uporabljamo, predvsem pa moramo prostor pred spanjem dobro prezračiti.

Osvežilec zraka za boljšo koncentracijo

90 ml destilirane vode

10 ml alkohola

20 kapljic eterično olje limona

15 kapljic eterično olje rožmarin 1,8 cineol

10 kapljic eterično olje rdeči bor

V stekleničko nakapljamo najprej eterična olje. Dolijemo alkohol in rahlo premešamo. Nato dodamo še destilirano vodo in ponovno premešamo. Uporabimo tako, da poškropimo po prostoru v katerem se učimo. Uporabimo pa lahko tudi kot parfum, pred preizkušnjo.  Osvežilec zraka moramo pretresti pred vsako uporabo.

Dišeča sol

Dišeča sol je enostaven izdelek, ki ga lahko nosimo s seboj. Vonj je močan in obstojen.  Uporabljajo naj jo odrasle osebe.

50 g navadne morske soli

1 kapljica eteričnega olja poprove mete

1 kapljica eterično olje kadilne bosvelije

2 kapljici eterično olje rdeči bor

1 kapljica eterično olje limone

V sol nakapljamo eterična olja. Dobro premešamo in shranim v posodici. Nosimo s seboj in povonjamo vsakič, ko potrebujemo dvig osredotočenosti  in koncentracije. Pazimo, da je posodica vedno dobro zaprta, da se ne razdiši prehitro in da soli ne raztresemo.

Vir: www.bogastvo-travnika.si, revija bodi eko
Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...