Simona Vrhovec

Ljubezen je v tebi!

14. februar 2019    340 ogledov

Valentinovo je čas, ko se svet spremeni v čokoladne tortice s srčki, ko še ptički bolj veselo žvrgolijo in sonce sije na vse zaljubljene. Nam ugaja pozornost, ko prejmemo čokoladni srček? Zagotovo. A kaj, če tega ni? Se potem čutimo manj ljubljene, osamljene, odrinjene?

Ljubezen zunaj nas – vodnjak brez dna

Osamljenost lahko vodi do različnih depresivnih stanj in žalostnega obdobja. In to se zgodi takrat, ko mislimo ali čutimo, da je ljubezen zunaj nas. Da ljubezen prejmemo od zunaj.

To je pogojena in odvisna ljubezen. Od nekoga pravzaprav 'zahtevamo', da nas ima rad in prav na tak način, kot mi želimo. Od nekoga želimo, da nam pove, da si zaslužimo biti ljubljeni. Tak način je vodilo v brezup. Ker nihče, prav nihče ne more zapolnite praznine, ki jo lahko nosimo zaradi takega načina razmišljanja ali celo vzorca, ki smo ga prejeli v otroštvu. Da nismo ljubljeni, videni in dovolj.

In duhovno prazne ljudi lahko obsiješ s pokloni, lahko jim poveš, da so izjemni, da so popolni, a to je le vodnjak brez dna. Nikoli ne bo poln in tudi nikoli zadovoljen.

Na tem mora vsak posameznik delati sam. To praznino zapolniti z ljubeznijo do sebe. In kako to naredimo? Fjuuu, zdaj pa se začne delo, ki morda traja vse življenje.

Vendar se splača, ker ljudje, ki se nam pridružijo na poti, nimajo več občutka, da nas morajo s čim napolniti, da morajo kaj dati. Gre le za skupno popotovanje, kjer se dve (po)polni, izpopolnjeni osebi odločita, da sta skupaj. Ne da se izpopolnjujeta, ampak da skupaj rasteta. 

Nekaj tehnik, idej, kako lahko začutiš ljubezen:

1. Ozavestimo, da ljubezen je.

Ves čas prisotna. To ni nekaj, za kar moramo plačati, biti lepi, imeti določen status, imeti lep avto. Ljubezen preprosto je. Le treba jo je prepoznati. Si dovoliti, da nas obsije. In to je zagotovo takrat, ko smo v stiku z naravo. Po indijski tradiciji naj bi bilo naše vesolje na posebni srčni vibraciji, in sicer 423 Hz, kar je vibracija mantre AUM. Zato prisluhnite naravi. Umirite um in začutite vibracijo, s katero utripa cel naš kozmos. Zapojte AUM ali mantro v mislih ponavljajte.

2. Meditacija.

Ko pridemo v stik s svojo subtilno naravo, pridemo v stik s svojo dušo. Duša je popolna, je energija čistosti, nima napak in je le čista ljubezen. In kaj napolni vaše srce? Vašo dušo? Začnite delati stvari, ki polnijo vašo dušo. Tako ozaveščate, da se imate radi, da se cenite in razumete, da je to potrebno, saj dvigujete vibracijo ljubezni.

3. Recite kdaj tudi ne.

Hja, kako sem lahko kaj takega napisala? Da, res sem, ker ljudje, ki so izredno empatični in čutni, velikokrat za to, da 'ustrežejo' drugim, pozabljajo nase. Ne zmorejo reči ne. In tako se posušijo, njihov cvet ovene. Treba se je spomniti, da empatija velja tudi do nas samih. Torej morda bodite večkrat empatični do sebe.

4. Poklonite si cvet.

Prižgite kadilo, zaplešite po sobi. Nekaj, kar prižge iskrice v očeh. Pa saj veste, oči so ogledala naše duše. Se svetijo? Ne čakajte, da te iskrice prižge nekdo drug. Odgovorno sprejmite odločitev v življenju in poskrbite sami, da te iskrice prižigate vsak dan. Delajte stvari, ki vas osrečujejo in nasmejijo.

5. Vizualizacija.

Predstavljajte si, kako iz vrha vaše glave pride žarek zlate svetlobe (lahko tudi rožnate), ki postopoma oblije celo vaše telo. Kopate se v energiji kozmične energije in čutite, kako zelo ste ljubljeni. Čutite in nato tako tudi delujte.

In mimogrede, spomnite se, več ljubezni ko dajete, več je prejmete. Pa ne mislim v materialni obliki (lahko pa tudi). ;-)

P. S.: Ljubezen ste vi. 

Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...