Spoznaj svojo notranjo moč, intuitivno svetovanje

Menstruacija - čiščenje globoko potisnjenih čustev in bolečin

piše: Veronika
28. april 2023    420 ogledov

Vedno več žensk trpi za predmenstrualnim sindromom, dismenorejo in drugimi hormonskimi težavami.  Level ženskih hormonov se konstantno giblje in spreminja. Niti en dan v ciklu ni enak naslednjemu. Ženske smo vsak dan drugačne, tako emocionalno kot telesno. Tudi pri moških sicer prihaja do sprememb hormonov, vendar te niso tako nenadne in sunkovite. V današnjem svetu ženske vedno bolj sledimo moškemu načinu delovanja in zanikamo našo resnično naravo. V kolikor nam takšen način odgovarja in si klub natrpanemu urniku vzamemo dovolj časa zase, smo na dorbi poti. S poslušanjem ritma našega telesa namreč ne moremo zgrešiti.

Potujmo skupaj po menstrualnem ciklu

Prvi dan menstruacije potrebujemo počitek in poostreno ljubezen do sebe. S tem mislim na zdravo ljubezen do sebe, svojega telesa ter tvoje ženskosti. Sprejeti moramo svojo žensko vlogo v tem življenju in tudi delovati z žensko energijo – vibracijo ljubezni, sprejemanja, sočutja, nežnosti, empatije, negovanja…

Ženska vloga je skozi zadnjih 150 let doživela veliko sprememb. Nismo še popolnoma prilagojene na takšen svet. Drži, da smo naučene, da so nam določene stvari razumljive in da se morda navzven počutimo dobro. Toda hormoni so le eden izmed načinov, da v našem telesu nismo v ravnovesju. Vemo, da smo bitja, ki sočasno živijo v več ˝telesih˝(telesno, emocionalno, mentalno…). Vseh 7 ˝ teles˝ mora biti v ravnovesju za naše optimalno delovanje.

V preteklih letih so znanstveniki na tem področju potrdili, da stres vpliva na spremembe v hormonih. Povzroča namreč povečano izločanje stresnih hormonov in zmanjša delovanje drugih, za ovulacijo pomembnih hormonov.  

Menstruacija je način telesa, da se očisti na večih ravneh

 Ženskam je torej narava ponudila naraven mesečni način čiščenja. Skozi mesečno krvavitev se ženska lahko očisti tudi vseh neprijetnih, globoko potisnjenih ali celo ignoriranih čustev, ki so se nabrala tekom meseca.

Veliko žensk povezuje napore, stresne situacije ter močna negativna čustva z močjo mesečne krvavitve. Težji mesec kot je za nami, večje bo menstrualno čiščenje.

To se lahko kaže skozi povečano krvavitev, menstrualnimi krči in bolečino, napenjanjem, nihanjem razpoloženja…  Menstruacija je torej vedno povezana s čustvenim stanjem ženske. Predlagam ti, da vodiš svoj menstrualni cikel v katerega zapisuješ svoja opažanja.

Že v starih časih je bil čas mesečnega perila zelo cenjen in čaščen. Verjeli so, da je to čas čiščenja, zdravljenja in regeneracije ženske. V tem času imamo priložnost transformirati vse staro in se pripraviti na novo obdobje. Gre za nekakšno smrt in novo rojstvo. V zadnjih dneh menstruacije lahko si napišemo pismo. V njem zabeležimo vse tisto kar želimo, da nam le ta odnese oz. očisti. Nato simbolno z ognjem zažgemo zapisano. Ogenj je namreč simbol transformacije.

Kako si lahko v tem obdobju pomagate sami?

V nadaljevanju z vami delim tri preproste in učinkovite načine.

1. Sproščanje

Sem spada meditacija, sprehodi v naravo ter povezovanje z našim telesom(maternico in jajčniki). Lahko polagamo roke na boleč predel in izvajamo vajo dihanja v maternico. Preprosto roke držimo na maternici ter si predstavljajmo kako vanjo z vzdihom vnašamo ljubezen, nežnost, sprejemanje ženskosti.

Pomembno je, da resnično začutimo in popolnoma sprejmemo svoje telo, vse dobre stvari, vse ˝napake˝ in jih pripeljemo v ljubezen.

2. Telesna aktivnost

Čas mesečne krvavitve je namenjen usmerjenosti vase, zato s fizično aktivnostjo ne pretiravajmo. Lahko pa si privoščimo sprehod v naravi, ali rahel tek v zadnjih dneh mesečnega perila. V prvih dneh pa nikar ne pretiravajmo ter uporabimo ta čas za regeneracijo in čiščenje telesa.

V poletnih mesecih si lahko privoščimo hojo po travi z bosimi nogami, ter se tako prizemljimo in povežemo z naravo.

3. Prehrana

Menstruacija je čas naravnega čiščenja, zato je primerno da v tem času uživamo naravno hrano in se izogibamo predelani. Tako lahko telesu pomagamo pri procesu čiščenja. Privoščimo si velike količine svežega sadja in zelenjave. Izogibajmo pa se mlečnim izdelkom, glutenu in drugi predelani ali gensko spremenjeni hrani. 

Zaupam, da ste prejeli kakšno novo informacijo, ki vam bo pomagala v prihodnje. Drage ženske, rade se imejte in bodite vesele, da ste ženske. Izredno moč imate in svet vas potrebuje. Začnite se zavedati tega.

Deli svoje mnenje! 1
  Podaj svoj komentar in prejmi na svoj račun 3 žarke (za tvoj 1. komentar)!
Ajda
  komentiral 4 mesec nazaj
Draga Veronika, z večinskim delom tvojega članka se strinjam. Ogromno žensk menstruacijo poimenuje kot način čiščenja naših teles. Predvsem čiščenja na čustveni ravni.
Menstruacija nakazuje močen tok energije navzdol, v nižje čakre. Naša maternica se nahaja v bližin druge čakre, Svadhisthane, ki je pravzaprav povezana tudi s čustvi. V času menstruacije veliko žensk čuti, da so precej čustveno nestabilne, da so v čustvenem viharju in tako menstruacijo doživljajo kot nek "izliv" tega iz telesa. A to le nakazuje na neharmonično energijo znotraj določenega energetskega centra in velik tok energije navzdol. Seveda je menstruacija močnejša, če nabiramo energijo na spodnjih čakrah (napor, negativna čustva itd.)...
Če pa malo bolj pogledamo v menstruacijo samo vidimo, da je menstruacija pravzaprav notranji ovoj maternice, ki se izloča iz telesa. Vsebuje veliko več vitaminov in mineralov (verjetno si že kdaj slišala, da ženske, ki imajo močno menstruacijo morajo jemati prehranske dodatke- predvsem železo) kot naša kri v telesu. Je tudi potencialni dom, ki ga telo ustvari za zarodek. Bi res naše inteligentno telo pripravilo okolje, ki bi bilo toksično, umazano, ki bi se moralo iz našega telesa prečistiti? Tako, da se z delom, kjer je menstruacija predstavljena kot način čiščenja telesa ne bi strinjala...
Nalagam...